Ongeveer tien jaar lang veranderde de Grote Depressie het leven drastisch, niet alleen voor Amerikanen, maar ook voor de hele wereld. De aandelenmarkt nam een tuimelende, werkloosheid, economieën crashten en gezinnen werden gedreven tot honger en armoede. Als gevolg hiervan moesten mensen afzien van verse – en plotseling dure – ingrediënten voor wat er beschikbaar was.
Pinto -bonen waren een populair voedsel in deze periode omdat ze relatief goedkoop waren, lang konden duren en – het allerbelangrijkste – goed werkte in recepten die dagenlang konden worden uitgerekt. Ondanks dat ze een laatste redmiddel zijn, zijn ze verre van junkfood. Een portie van 100 gram van ingeblikte pinto-bonen klokt rond op ongeveer 114 tot 117 calorieën en levert 7,09 gram voedingsvezels op, evenals 6,69 gram eiwit en 19,6 gram koolhydraten. Het is ook een fatsoenlijke bron van kalium (210 milligram), fosfor (83 milligram), magnesium (27,5 milligram) en calcium (55 milligram). Dezelfde grootte van pinto -bonen gekookt en gekookt met zout heeft 143 calorieën en biedt 9 gram vezels, 9,01 gram eiwit, 26,2 gram koolhydraten, 436 milligram kalium, 147 milligram fosfor, 50 milligram magnesium en 46 miligram.
Bovendien zijn pinto -bonen uniek omdat ze je bloeddruk kunnen verlagen en je vol kunnen houden: de eerste is grotendeels te wijten aan hun kalium- en magnesiumgehalte, terwijl de laatste het resultaat is van hun overvloedige eiwit en vezels.
Meatloaf zit boordevol eiwitten, terwijl pruimen super hoog zijn van vezels
Twee andere nietjes uit het depressie-tijdperk-gehaktbrood en pruimen-verpakken een vergelijkbare voedzame punch. Voor elke 100-gram portie gehaktbrood krijgt u 212 calorieën en een indrukwekkende 14 gram eiwitten. Het heeft weinig koolhydraten (3,5 gram) en biedt voldoende strijkijzer om 5% van uw aanbevolen inname te voldoen (0,96 milligram). Misschien wilt u twee keer nadenken voordat u een tweede portie krijgt, echter: 100 gram gehaktbrood geeft u ook 345 milligram natrium (ongeveer 15% van de hoeveelheid die u op een dag zou moeten consumeren), evenals 16 gram vet. (Lees over de echte reden waarom u gehaktbrood in restaurants moet vermijden.)
Ondertussen, net als bonen, kunnen pruimen u helpen aan uw vezelbehoeften te voldoen. Eén portie (ongeveer vijf stukken) bevat slechts 104 calorieën en biedt 3 gram vezels, 28 gram koolhydraten en 1 gram eiwitten. Volgens WebMD kunt u rekenen op pruimen om een behoorlijke hoeveelheid vitamines A, B6, C en K te bieden, evenals koper, ijzer en mangaan. Zorg ervoor dat je met mate pruimen eet, omdat dezelfde portiegrootte wordt geleverd met 17 gram suiker, wat bijna de helft is van de hoeveelheid die een man zou moeten consumeren in een dag (36 gram), en meer dan tweederde van de dagelijkse aanbevolen limiet voor vrouwen (25 gram).
(Ontdek wat er met je lichaam gebeurt als je pruimen eet.)
Pinto -bonen, gehaktbrood en pruimen bereiden in de Grote Depressie
Tegenwoordig blijven de bovengenoemde nieters van depressie aanwezig in veel huishoudens, en niet alleen omdat ze de enige financieel haalbare voedselopties zijn. Maar het is fascinerend om op te merken hoe ze zijn voorbereid in de jaren 1930 – recepten die je vandaag gemakkelijk in je keuken kunt repliceren.
Neem bijvoorbeeld pinto -bonen. Een populaire manier om pinto -bonen verder te laten gaan, was om ze te gebruiken om nog een waardevolle voedselbron te rekken: rundvlees. Variaties van rundvlees en bonen bestaan, maar het basisprincipe is om bonen te mengen met een kleine hoeveelheid rundvlees, in blokjes gesneden tomaten, uien, zout, peper en welke andere ingrediënten en kruiden die je bij de hand hebt.
Meatloaf is een andere klassieker. Je kunt nu gemakkelijk ingeblikt gehaktbrood kopen, maar tijdens de Grote Depressie hebben mensen het gehaald om hun rundergehakt uit te breiden; Het enige wat ze moesten doen was wat melk, een paar broodplakken en wat kruiden toevoegen voordat ze het mengsel in een brood bakken.
Toen waren er pruimen. Het is onmogelijk om aan hen en de Grote Depressie te denken zonder Eleanor Roosevelt’s gepruneerde pudding te herinneren, een vultraktatie die slechts een scheutje suiker, wat kaneel en een beetje maïzena vereist om te maken.

