Wat elke dag tomatensap drinken kan doen voor uw cholesterol

Hoewel het logisch is om het voedsel dat je elke dag eet, te veranderen, wil je misschien een uitzondering maken voor tomatensap. Deze caloriearme traktatie bevat een krachtig menu met voedingsstoffen die een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen bieden. En een van die voordelen is het potentieel om u te helpen uw cholesterolgehalte te beheren.

Houd je cholesterol niet logisch, gezien het feit dat hoe hoger het gaat, hoe meer het risico loopt dat je wordt van het ontwikkelen van cardiovasculaire ziekten. Zelfs als je jong bent, kun je niet aannemen dat hoge cholesterol je niet beïnvloedt. Volgens de American Heart Association vergroten volwassenen met verhoogde cholesterol die tussen de 35 -jarige leeftijd en 55 staan ​​hun kansen om hartaandoeningen met bijna 40% te ervaren voor elk decennium dat hun cholesterol boven normale niveaus blijft. Het nemen van preventieve maatregelen, zoals het eten van een cardioprotectief dieet dat een dagelijks glas tomatensap omvat, kan u echter helpen uw risico op hartaandoeningen te verminderen-en daardoor een hartaanval of beroerte van later leven te voorkomen.

Maar wat is er zo geweldig aan tomatensap, afgezien van de rijke smaak en levendige kleur? In elke kop tomatensap krijg je bijna één gram vezels en een assortiment antioxidanten, waaronder 22 milligram lycopeen. In klinische studies en experimenten is de consumptie van zowel vezelgevulde als met lycopeenrijk voedsel geassocieerd met een daling van het totale cholesterol, lipoproteïne (LDL) cholesterol met lage dichtheid, of beide.

Vezel- en antioxidanten die namens u werken

Volgens de National Lipid Association kan het eten tussen 5 en 10 gram oplosbare vezels (het soort vezel dat in tomaten wordt gevonden) bijvoorbeeld zowel het totale als de LDL -cholesterolgehalte verlagen. Hoewel tomatensap je niet veel oplosbare vezels zal leveren, zal het je dichter bij je aanbevolen doel duwen op basis van hoeveel vezels je op een dag moet eten. (Als een bonus kunt u zich meer verzadigd voelen, omdat oplosbare vezels het type vezels is geassocieerd met gewichtsverlies.)

Van zijn kant dient Lycopeen om zowel cholesterol te verminderen als ontstekingen te verlichten. Een beoordeling 2015 van 21 interventies gepubliceerd in atherosclerose toonde een omgekeerd effect tussen het verbruik van lycopeen en het niveau van LDL -cholesterol. Terwijl lycopeen in het lichaam werd geïntroduceerd, begon LDL -cholesterol af te nemen. Ondertussen keek een 2015 -studie in voeding naar de effecten van tomatensap (niet alleen lycopeen- of tomatenproducten) op jonge vrouwen die overgewicht hadden. Na het drinken van 280 milliliter tomatensap elke dag gedurende twee maanden, verlaagden de deelnemers hun cholesterolgehalte effectief zonder andere aspecten van hun eten te veranderen. Bovendien leek ten minste één biomarker voor ontsteking, adipokine, af te nemen in reactie op de introductie van tomatensap.

Volledig natuurlijke tomatensap voor langetermijnresultaten

Als je klaar bent om dagelijks tomatensap te nemen voor een spin, onthoud dan een belangrijke overweging wanneer je winkelt: veel commercieel beschikbare tomatensapmerken voegen een flinke dosis natrium toe aan hun drankjes. Het natriumgehalte kan zelfs tot ongeveer 600 milligram per portie zijn in veel tomatensapproducten. Dat is aanzienlijk, gezien het feit dat de voorgestelde dagelijkse toelage van natrium voor een volwassene volgens de American Heart Association 2.300 milligram is.

Zoek bijgevolg altijd naar een tomatensapoptie zonder toegevoegd zout. Anders zou je het risico kunnen lopen om de cholesterolverlagende voordelen van tomatensap te ontkennen door te veel natrium op te nemen, wat de bloeddruk kan verhogen. Net als hoog cholesterol is hoge bloeddruk een risicofactor voor toekomstige cardiovasculaire problemen. Daarom kan het vrijmaken van door natrium gevulde voedingsmiddelen die uw cholesterol of uw bloeddruk om te spijken veroorzaken, u helpen uw cardiovasculaire systeem verder te voeden.

Natuurlijk, als je het zat wordt van het drinken van rechte tomatensap elke dag, heb je keuzes. Tomatensap is een veelzijdig ingrediënt dat niet dronken hoeft te zijn. Er zijn veel smakelijk en creatief gebruik voor tomatensap, behalve het behandelen van het als een drankje, zoals het gebruiken als een ingrediënt in een hartige soep of zoete dressing.