• Gebruikte auto onderdelen

Auto afgekeurd? Kies voor gebruikte auto onderdelen

Advertorial

Het kan gebeuren dat jouw geliefde auto een jaar niet meer door de APK komt omdat er teveel onderdelen kapot zijn en niet meer naar behoren werken. De garage kan je laten weten welke onderdelen er vervangen moeten worden en dit kan vaak een erg prijzige bedoeling worden. Een alternatief van kostbare onderdelen bij de garage laten vervangen is om deze eerst zelf aan te schaffen door gebruikte onderdelen. Deze onderdelen zijn te verkrijgen bij autosloperijen en zijn een goed alternatief voor nieuwe, aangezien tweedehands niet direct betekent dat het ook van mindere kwaliteit is. Waar deze onderdelen vandaan komen en hoe je deze kunt aanschaffen, wordt uitgelegd in onderstaande tekst.

Autosloperijen in Nederland
In Nederland bestaan er een heleboel autosloperijen. Zo zijn er een heel aantal lokale sloperijen, bijvoorbeeld ook in de omgeving van Castricum.
Soms kan schade ervoor zorgen dat de huidige eigenaar van de auto af wil en deze daarom naar de sloop brengt. Ook kiezen vaak mensen om hun oude auto naar de sloop te brengen als ze een nieuwe auto, bijvoorbeeld een elektrische wagen, aanschaffen. Zo’n oude auto die bij de sloperij terecht is gekomen, kan nog een heleboel goede onderdelen, zoals de motor of de versnellingsbak, nog goed te hergebruiken voor in andere auto’s. Autosloperijen halen deze auto’s uit elkaar om te bekijken welke onderdelen nog te gebruiken zijn en verkopen deze vervolgens tegen een lagere prijs aan andere klanten.

Kwaliteit van onderdelen en prijsverschil
De kwaliteit van de tweedehandsonderdelen is tegenwoordig van hoge kwaliteit. Er zijn namelijk een aantal bedrijven die toezicht houden op de kwaliteit van de onderdelen, waardoor deze gewaarborgd wordt. Verschillende autosloperijen sluiten zich bij deze bedrijven aan zodat ze aan mogelijke klanten kunnen bewijzen dat de onderdelen van goede kwaliteit zijn en bieden daarbij zelfs soms garantie.
Je kunt door het kopen van tweedehandsonderdelen een hoop geld besparen. Het prijsverschil kan zelfs soms wel oplopen tot 90%. Deze prijzen verschillen tussen de autosloperijen en daarom is het slim om de bedrijven te vergelijken en te kijken wat de gunstigste optie is voor het onderdeel dat je nodig hebt.