• Vlnr: Erica van Dongen (Voedselbank), Bert van der Galiën (Winkeliersvereniging), Ruben Boas (VOedselbank) en Boudewijn Rigter (Primera)

    Bas B=Verkaart

Geesterduin verblijdt voedselbank met donatie van 1000 euro

CASTRICUM De kerstgedachte leeft bij de winkeliers van Geesterduin. Enkele weken geleden stonden bij Albert Heijn in Geesterduin vrijwilligers flyers uit te delen voor de voedselbank om mensen te vragen extra producten te kopen, die zij konden doneren in de kratten bij de uitgang van Albert Heijn. Toevallig liep er een ondernemer uit Geesterduin langs. "Hij zag een oud collega-ondernemer zich vol overtuiging inzetten voor dit goede doel." zegt een van de collega-ondernemers. "Hij stapte op de vrijwilliger af en vroeg een flyer. Hierop begonnen de kerstklokjes te rinkelen waarna de ondernemer de winkeliers van Geesterduin opriep een kleine bijdrage te doen om dit goede doel met kerst een hart onder de riem te steken. Alle winkeliers reageerden zeer positief en binnen enkele uren waren de meeste toezeggingen binnen. Duizend euro door even je collega's langs te gaan."

Het gaat de ondernemers niet alleen om het bedrag. "Het gaat hier ook om saamhorigheid!" verklaart Bas Verkaart van Gall & Gall. "De winkeliers van Geesterduin hopen hiermee ook andere ondernemingen aan te steken om een bijdrage te leveren aan een goed doel. Het gaat niet om het totaalbedrag maar om de bereidheid wat over te hebben voor een ander. Afhankelijk worden van anderen, dat kan iedereen overkomen. Naar de oorzaak wordt vaak niet gevraagd. Het blijft belangrijk om hierbij stil te staan."

'KOOP LOKAAL' In het kader van de kerstgedachte doet Verkaart nóg een oproep. "Koop bij lokale ondernemers, want die gun je toch ook een fijne kerst!" Lokaal shoppen kan trouwens ook komende zondag, want dan is Geesterduin open.