• Arjan (achter) en Ronald bereiden de kroketten voor. (foto Hans Boot)

    Hans Boot

Gouden kroket en nasibal voor De Toren

CASTRICUM Snackbar De Toren is al ruim 35 jaar een begrip in Castricum en zeer geliefd vanwege de niet te versmaden kroketten. De eigenaren werden onlangs onderscheiden voor hun ambachtelijke producten.

Hans Boot

In 1983 nam Ronald Meijer samen met Kees Hof de snackbar aan de Torenstraat 60A over van Jan en Tiny Nijman. Hij vertelt: "Vanaf 1986 was ik alleen eigenaar, maar de zaak groeide zodanig uit dat ik op zoek ben gegaan naar een nieuwe compagnon en die vond in de persoon van Arjan de Winter. Inmiddels hebben we 17 mensen op contractbasis in dienst, waarvan vier fulltime medewerkers".

Van een gewone snackbar is al lang geen sprake meer: "Naast snacks en ijs bieden we nu een uitgebreide dienstverlening op het gebied van catering en verhuur. De keuze in producten is ook enorm toegenomen, want wij leveren zes soorten kroketten, zowel bami- als nasi- en gehaktballen en zeven soorten salades. We horen nog tot de 2 à 3% van alle snackbars in Nederland die alle producten vanaf de basis zelf maakt. Dat resulteerde onlangs in de bekroning met goud voor onze kroket en nasibal."

KROKETTENDAG De Toren staat al sinds jaar en dag bekend om zijn 'krokettendag' op donderdag. Ronald: "Er gaan er dan minimaal 750 de deur uit. En die worden allemaal ambachtelijk bereid. We starten met een bouillon, getrokken van vers schenkelvlees en kruiden. Van de bouillon wordt een ragout gemaakt en nadat deze is teruggekoeld worden de kroketten vorm gegeven."

De mede-eigenaar licht ook toe dat de vraag naar catering en verhuur enorm is gestegen: "We krijgen veel opdrachten van instellingen als de gemeente, Dijk en Duin en scholen. Ook particulieren weten ons echter te vinden. We hebben alles in huis van compleet verzorgde bruiloften tot openingen, verjaardagsfeestjes etc. inclusief bediening. Daarnaast verhuren we diverse artikelen als partytenten, (sta)tafels en biertaps".

Meer informatie is te vinden op www.cateringdetoren.nl. Voor telefonische inlichtingen kan men tussen 9.00 en 12.00 uur bellen met 0251-650568 en vragen naar Ronald of Arjan.