• Hans Boot

Jeann@Goudsmid in Castricum volgens RTL4 misschien wel 'de beste van Nederland'

CASTRICUM Sinds Jeannette de Brouwer goudsmid is en een winkel heeft in Geesterduin, gaan de zaken haar voor de wind. Eind januari werden er van haar opnamen gemaakt voor het programma 'De beste van Nederland' van RTL4.

Hans Boot

Terwijl Lieke van der Plas Jeannette interviewt en filmt, vertelt vader Louis de Brouwer: "Haar moeder heeft onze dochter gestimuleerd om goudsmid te worden. Na haar opleiding en bij een aantal zaken te hebben gewerkt, is ze op 1 januari 2016 voor zichzelf begonnen. Sinds 1 oktober 2017 huurt ze dit pand van de vroegere juwelier Peter Vermeulen onder de naam 'Jeann@Goudsmid."

Jeannette licht na de opnames haar nominatie voor 'De beste van Nederland' toe: "Ik ben gebeld door RTL en hoorde dat ik geselecteerd was, omdat mijn naam regelmatig in redactievergaderingen viel. Kennelijk had ik via de social media indruk gemaakt met mijn producten en diensten die ik lever." Wat is daar dan zo bijzonder aan? "Ik maak sieraden waarin speciale gebeurtenissen of herinneringen zijn verwerkt. Mijn aanpak is heel persoonlijk en op basis van de wensen van een klant komen we gezamenlijk tot een mooi en dierbaar resultaat."

STEMMEN Over Geesterduin zegt de artistieke goudsmid: "Ik vind het een aantrekkelijk winkelcentrum en voel me er na anderhalf jaar helemaal thuis. Ook ben ik blij met de actie die wordt ondernomen om de aankleding te verbeteren."

Het programma waarin Jeannette is te zien, wordt uitgezonden op RTL4 op zaterdag 16 maart om 17.00 uur, zondag 17 maart om 15.00 uur en maandag 1 april om 15.30 uur. Stemmen op 'Jeann@Goudsmid' is vanaf 8 maart mogelijk via RTL.nl/debestevannederland.