• HES BV

Jubilerend HES BV stort zich op domotica

CASTRICUM HES BV is al 35 jaar actief in elektrotechniek, brand- en inbraakbeveiliging. De laatste jaren richt het bedrijf zich ook steeds meer op 'domotica.'

Pedro Hollenberg is 35 jaar geleden in Castricum gestart met HES BV (Hollenberg Electronics & Security). "Vijfendertig jaar al", zegt Pedro, "onvoorstelbaar. Het voelt veel korter, ook omdat ik nog elke dag met heel veel plezier naar mijn werk ga!" HES BV is gestart met alle werkzaamheden in de elektrotechniek, zowel in nieuwbouw, verbouw, aanbouw als renovatie. Al vrij snel specialiseerden ze zich ook in brand- en inbraakbeveiliging bij particulieren en bedrijven. Na de komst van internet is de scope verder uitgebreid: ook het aanleggen van databekabeling, telecommunicatie en (LED)verlichting is nu onderdeel van het dienstenpakket.

Pedro Hollenberg: "Omdat ik het belangrijk vind dat we als bedrijf up-to-date blijven, besteden we veel aandacht aan scholing en de ontwikkelingen in de markt. Om die reden zijn we een aantal jaren geleden ook gestart met domotica. Domotica is de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Domotica is dé oplossing om de veiligheid, het comfort en de duurzaamheid te verhogen in de woning. Voorbeelden hiervan zijn automatisering van verwarming, ventilatie, televisie, zonwering en (sociale) alarmering. Domotica kan ook ouderen en mensen die minder-valide zijn, ondersteunen bij het langer veilig thuis blijven wonen."

"En" voegt Pedro toe, "ook de jongere generatie zoekt vaker het comfort van de integratie van huiselektronica. Domotica is dus aantrekkelijk voor elke leeftijdscategorie en past bij elke levensfase en elk budget." Inmiddels heeft HES BV al 'derde generatie-klanten': kleinkinderen van klanten melden zich nu ook voor klussen. Pedro: "Als het aan mij ligt, blijven wij ons als team nog vele jaren voor hen en alle andere vaste én nieuwe klanten inzetten."