• De auteurs bij de presentatie van het boek aan Paul Blokhuis, staatssecretaris Volksgezondheid

    Voedingsjungle

Kinderen en voeding: praktische tips door mensen die er wél verstand van hebben bij Laan

CASTRICUM Ir. Michelle van Roost en Dr. ir Manon van Eijsden geven zondagmiddag 3 februari om 14.00 uur een gratis lezing bij boekhandel Laan over welk eten gezond is voor kinderen van 0 tot 9 jaar. Ze hebben er een boek over geschreven: Wegwijs in de voedingsjungle, dat ze graag willen signeren.

Michell en Manon hebben een kennis- en communicatiebureau op het gebied van voeding voor kinderen opgezet, genaamd Voedingsjungle. Ze werken voor bedrijven en organisaties met consumenten en in het bijzonder ouders als eindgebruiker. Ze willen ouders helpen bij het geven van een gezonde eetopvoeding. Hun missie is daarom concrete, heldere en liefst onderbouwde antwoorden te bieden in de jungle van voedingsberichten. Hierbij volgen ze de 'richtlijnen goede voeding', aangevuld met wetenschappelijk onderbouwde kennis. Het product? Een praktisch toepasbaar helder verhaal over voeding.

Dr. ir Manon van Eijsden is voedingskundige en epidemioloog (Wageningen Universiteit), gespecialiseerd in voeding van kinderen 0 tot 4 jaar. In 2008 promoveerde Manon op de mogelijke rol van voeding in de verklaring van etnische verschillen in geboortegewicht. Manon stoort zich aan onzinnige berichten over (on)gezonde voeding en heeft als missie de consensus binnen de wetenschap zo helder mogelijk over te brengen. Ze heeft gewerkt bij het World Food Programme, het Voedingscentrum en de GGD Amsterdam. Manon is moeder van twee kinderen van 5 en 3 jaar.

Ir. Michelle van Roost is levensmiddelentechnoloog (WUR) en BGN-gewichtsconsulent. Met haar werkervaring binnen de voedingsmiddelenindustrie (projectleider, adviseur, vakbladredacteur en marktonderzoeker) en als BGN-gewichtsconsulent (gespecialiseerd in kind & gezin (miesvoedingsadvies.nl) weet ze wat er speelt binnen de industrie én aan de keukentafel. Haar interesse voor communicatie over voeding startte bij voedsel.net en Food-info.net van Wageningen Universiteit. Michelle is moeder van drie kinderen: 7, 9, 10 jaar.

HET BOEK In Wegwijs in de voedingsjungle nemen Michelle van Roost en Manon van Eijsden vragen (en zorgen!) van ouders weg rondom voeding voor kinderen. Wat is gezonde voeding voor je kind? De praktische overzichten en tips en de makkelijke (en lekkere) recepten zullen je al snel wegwijs maken in de voedingsjungle."Er is veel tegenstrijdige informatie over voeding en praktische handvatten voor ouders zijn schaars. Gelukkig is er nu dit boek." aldus Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid. "Het is een praktisch boek voor ouders, opa's en oma's. Met recepten die meteen gebruikt kunnen worden." Het boek is te bestellen bij Laan.