• Martin Cook

    Martin Cook

Martin Cook chiropractor van 't jaar

CASTRICUM Martin Cook, eigenaar van Chiropractie Castricum, ontving vorige week de award voor Chiropractor van het jaar 2018 van de Dutch Chiropractors Federation.


De uit Melbourne, Australië, afkomstige Martin Cook (40) kwam in 2010 werken in de praktijk aan de Stationsweg. In 2013 nam Cook de praktijk over. In Amsterdam ("Ik wilde in een stad met grachten wonen én dicht bij strand en bos") heeft hij met collega Ed Hicks een tweede praktijk specifiek voor ondersteuning bij zwangerschap en de eerste jaren van de baby.


Chiropractie is wereldwijd een grote geregistreerde beroepsgroep in de gezondheidszorg. Martin: "In veel landen is een bezoek aan de chiropractor zoiets als de halfjaarlijkse controle door de tandarts: om te laten checken of alles in orde is en om problemen te voorkomen. In Nederland is chiropractie nog niet zo heel bekend, mede doordat er in Nederland geen opleiding voor is."

Cooks missie komt voort uit een persoonlijke, ellendige situatie. Op zijn vijftiende raakte hij geblesseerd bij het basketballen. Artsen, specialisten, niemand wist hem in de jaren die volgden te helpen. Intussen kwam het steeds vaker voor dat hij vanwege de pijn zijn bed niet meer uit kon. "Dat was zwaar, ik had geen idee meer hoe ik nog iets van mijn leven zou kunnen maken. Een vriend bracht hem naar een chiropractor. Vanaf de eerste behandeling ging het beter; al ging er nog een half jaar voorbij voordat Martin kon geloven dat het écht over was."

In zijn praktijken werkt Martin met een team zeer gedreven chiropractors uit o.a. Australië en Engeland. Regelmatig volgen ze seminars, of geven zelf les. "Het vak is letterlijk in beweging." Voor meer informatie kunt u terecht bij de praktijk en op www.chiropractiecastricum.nl.