• Rob Redmeijer van restaurant ‘Aan het Bosch’ samen met chef-kok Natasja Wensink.

    Peter van Trigt

Nieuw: restaurant 'Aan het Bosch'

BAKKUM Waar ligt 'Aan het Bosch' en wat is het? Veel Castricummers zullen daarop het antwoord schuldig blijven. Zelfs als ze er regelmatig langs rijden op weg naar Bakkum-Noord of de Egmonden.

Peter van Trigt

Wie heeft deelgenomen aan het Bakkums diner, weet het wel. Daar deed namelijk behalve Johanna's Hof en het Ruiterhuys ook 'Aan het Bosch' aan mee. Alle drie liggen ze op loopafstand van elkaar. Het Ruiterhuys is bijna de overbuurman.

OP DE KAART "Het idee voor het diner", zegt Rob Redmeijer van hotel Koningsbosch, "kwam van mij, want van collegiale samenwerking word je alleen maar wijzer. Dat bewijst ook wel het feit dat het dit jaar al weer de derde editie was. Daarnaast hebben we tot 1 augustus een leuke actie met 't Eethuysje en Apicius. Het is een vier- of vijfgangendiner voor fijnproevers. Elke deelnemer krijgt een gratis carnet en wie ons alle drie heeft bezocht, krijgt een mooie fles gin van Apicius."

Toch is Rob Redmeijer niet helemaal tevreden. Toen hij en zijn partner Saskia Geraeds drie jaar geleden Konigsbosch kochten, stond hun èn een goed hotel èn een goed restaurant voor ogen. Daartoe werd het monumentale pand grondig verbouwd met behoud van alle kenmerkende elementen. Rob: "Het hotel verkoopt zichzelf door de prachtige ligging direct aan het bos en de mooie, ruime kamers. En de meeste hotelgasten, die bij ons boeken, bezoeken ook het restaurant en weten de keuken zeer te waarderen. Wij zouden echter graag zien dat meer mensen uit Castricum zelf de weg naar ons restaurant weten te vinden."

NAAMSVERANDERING "Saskia en ik hebben uitgebreid besproken, hoe we daarin verandering zouden kunnen brengen. Uiteindelijk besloten we de naam van het restaurant los te koppelen van die van het hotel. Het hotel blijft Koningsbosch heten, maar het restaurant heet voortaan: Aan het Bosch. Dat dekt beter de lading. Kom je hier lunchen, dan kun je vooraf of erna uitgebreid wandelen in het bos dat er direct aan grenst. Een andere overweging is, dat 'Aan het Bosch' duidelijk maakt dat het een 'echt' restaurant is. Dus niet uitsluitend een verlengstuk van het hotel in de zin van een plek voor het ontbijtbuffet."

PROEF OP DE SOM Nu zegt een andere naam op zich niet genoeg. 'The proof of the pudding is in the eating'. En dat is gemakkelijk genoeg geregeld. Een tafel is immers zo gereserveerd, waarna aan de gast de keuze uit een drie-, vier- of vijfgangenmenu. Gekookt wordt volgens de klassieke Franse keuken voor gasten die willen genieten van goed eten, een deskundig wijnadvies en aangenaam tafelen. En – niet onbelangrijk – tegen een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ook aan gasten die de voorkeur geven aan vegetarisch is gedacht.

Intussen staat het restaurant ook in de Michelin gids vermeld. En liefst – wat Rob betreft - binnenkort ook nog met een Bib gourmand.