• Sjoerd (midden) met Sebastiaan Rote en Tilly van Dijk.

    Aart Toth

Nieuw: Vrij eten & drinken

CASTRICUM De beste ideeën worden spontaan geboren. Bij de borrel bijvoorbeeld. Sjoerd Teerenstra van restaurant 'Bij Sjoerd' kan erover meepraten.

Aart Tóth

Als hij na sluitingstijd weleens aan het sparren was met zijn medewerkers over de toekomst, verzuchtte hij soms dat hij wel weer eens wat anders zou willen doen. Dat bracht Tilly van Dijk, die op dat moment al twee jaar bij Sjoerd werkte, op een idee. Zij nodigde haar werkgever uit voor een wijntje en stelde hem voor om het restaurant over te nemen, samen met haar zakenpartner.

Sjoerd had toch wel enige tijd nodig dit voorstel op zich in te laten werken en had daarbij niet bedacht dat het sparren hem al op korte termijn tot deze beslissing zou brengen. "Het idee dat een gedreven personeelslid graag het stokje wilde overnemen, sprak mij erg aan. Toen Tilly samen met haar zakenpartner Sebastiaan Rote definitief besloot ervoor te gaan, was de koop snel bezegeld" vertelt Sjoerd. Na ruim vier jaar Bij Sjoerd gaat Sjoerd een jaartje voor zichzelf nemen en een paar leuke reizen maken. "En daarna zien we wel weer" aldus Sjoerd.

Tilly en Sebastiaan zijn van plan het huidige restaurant voort te zetten en de speciale sfeer intact te houden. De nieuwe naam is 'Vrij'. Wel zijn er in de keuken wat veranderingen. De huidige chef Kjeltt van der Laan gaat een nieuwe uitdaging aan in Amsterdam bij een nieuw te openen restaurant (persijn.nl). In de nieuwe opzet ingaande 1 februari zijn al twee nieuwe gerenommeerde koks beschikbaar en de toekomstige chef heeft al meegelopen. De goedlachse medewerkers in de bediening blijven allemaal. Aan de kaart verandert niet zoveel en ook cadeaubonnen van Bij Sjoerd zijn nog gewoon te verzillveren. Vrij is vijf dagen per week open van woensdag t/m zondag en is te bereiken via info@reataurantvrij.nl en 0251 825500. Kijk ook op restaurantvrij.nl.