• Het team met de cheque

    Oude Keuken

Nieuwe Plaza voor Oude Keuken in Castricum dankzij bijdrage Rabobank Alkmaar

BAKKUM Brigitte van Campen, directeur van De Oude Keuken, ontving woensdag 13 maart een cheque van 20.000 euro uit handen van Jan Klaver, directeur Rabobank Alkmaar e.o. Hiermee wordt de grote zaal – de Plaza – opnieuw ingericht. Jan Klaver: "De Oude Keuken biedt kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat past bij thema's die wij als coöperatieve bank belangrijk vinden: leefbaarheid en zelfredzaamheid."

Brigitte van Campen: "We ontvangen veel verschillende groepen in de Plaza, buurtbewoners, muziekliefhebbers en niet te vergeten de cliënten die hier wonen. Een goede inrichting is belangrijk, met name de combinatie van functionaliteit, flexibiliteit en gezelligheid. Deze bijdrage stelt ons in staat om de variëteit aan gasten aan De Oude Keuken te binden. Dit draagt bij aan een stevige financiële basis, waarmee we meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans kunnen bieden op een leertraject."

Jan Klaver: "Al vanaf het vroegste begin – Het Oude Theehuys – heeft de Rabobank De Oude Keuken ondersteund. Wij brengen jaarlijks een deel van ons dividend terug in de lokale omgeving." Een deel van het bedrag is bestemd voor foto's op nieuwe akoestische panelen in de Plaza. De foto's zijn ter beschikking gesteld door de Werkgroep Oud Castricum. Ze maken de geschiedenis van de zaal zichtbaar en de band met de mensen in de omgeving. Nolly Borsboom, aanwezig namens pandeigenaar Parnassia NH: "Het is belangrijk dat de Plaza een levendige plek blijft. Waar bijeenkomsten en culturele evenementen gehouden kunnen worden en onze cliënten, buurtbewoners en anderen elkaar kunnen ontmoeten."