• LOV-voorzitter Cees Smit in zijn dankwoord aan John van Zweden

    Aart T?th

Ondernemers bijeen in Limmen

[LIMMEN] In de jaarlijkse netwerk-estafette tussen de Ondernemers Vereniging Castricum (OVC), Limmer Ondernemers Vereniging (LOV) en Ondernemend Heiloo (OHO), was het deze keer de beurt aan Limmen om voor een interessante en inspirerende avond te zorgen. Vorig jaar was Erik Hulzebosch die zorgde voor een interessante avond in Het Huis van Hilde, georganiseerd door OVC. Nu was het dus LOV die de kar trekt met de uitnodiging van John van Zweden als spreker en inspirator voor de drie ondernemersverenigingen. Het geheel speelde zich heel toepasselijk af in de Burgerij in Limmen.

Aart Tóth

[ADO DEN HAAG] John van Zweden is de Haagse ondernemer die gek is van ADO en voetbal in het algemeen. In 2002 heeft hij met een aantal plaatselijke supporters de club Swansea City gered. Hij zorgde ervoor dat ze zijn opgeklommen vanuit de onderste regionen naar zelfs de Premier League. Ook heeft hij in het verleden meegeholpen om ADO Den Haag in beter financieel water te krijgen. Hij is een van de grootste ondernemers op het gebied van verf en behang in Nederland. Met de nodige Haagse humor een topper als het gaat om presentaties over het omgaan met stress en leiderschap.

[CEES SMIT] John van Zweden werd door de voorzitter van LOV, Cees Smit, welkom geheten. In zijn welkomstwoord gaf hij ook nog even een typering van de Limmenaar. Hij maakte een onderscheid in 'Oer-Limmenaren', geboren Limmenaren en gewoon Limmenaren. "Elk met hun eigen handvatjes" aldus Smit. "Daarbij is het aantal ZZP-ers in Limmen zeer groot. Mensen die allemaal hun eigen busje met logo en opschrift hebben, en die allemaal vlug naar huis willen en daarom uitzien naar een aansluiting op de A9. Het begint een beetje op Volendam te lijken in Limmen."

Vervolgens het woord aan John van Zweden, die met een Haags accent zijn bijzondere levensverhaal schetste vanaf zijn 16e jaar tot aan het heden, waarin hij nog steeds een vinger in de pap heeft als directeur bij Swansea City waar eigenlijk zijn voetbalhart ligt. Het levensverhaal stond bol van lef, geluk en doorzettingsvermogen om zover te komen als nu.

[CAFÉ BALU] Kortom een boeiende avond, waarop er aansluitend natuurlijk tijd was voor netwerken en het leggen van nieuwe contacten. Afsluitend vroeg ook OVC-voorzitter Leo van Schoonhoven nog even om aandacht. Hij nodigde de aanwezigen uit om toch vooral 1 november naar Grand Café Balu op het Dorpsplein in Castricum te komen, om te horen hoe er meer opdrachten vanuit de gemeente bij plaatselijke ondernemers terecht kunnen komen. Deze avond in Café De Balustrade, Dorpsstraat 35A, Castricum is gratis. Inloop is om 19.30 uur; het programma is van 20.00 tot 22.00 uur.