• Josien Frinking

Praktisch Organiseren in Castricum

BAKKUM Veel mensen beginnen voor zichzelf als ondernemer omdat ze een droom hebben. Toch belanden ze vroeg of laat op een punt waarop de frustratie toeslaat. De ambitie om te groeien is er wel. Maar hoe? Voor hen is Business Organizer Josien Frinking. "Ondernemen gaat allereerst over iets willen creëren. Iets willen bijdragen, veranderen, toevoegen aan de wereld" aldus Josien Frinking, eigenaresse van Praktisch Organiseren.

Josien Frinking is een avonturier in hart en nieren. Ze woonde over de hele wereld, bouwde diverse (inter)nationale bedrijven, maar koos er vorig jaar voor om zich weer in Nederland te vestigen. Het werd Bakkum. Gevestigd in het huis van 'Jopie Hobbe', runt Josien Frinking haar onderneming.

Praktisch Organiseren helpt kleine en grote ondernemers met groeien. Vaak komen ondernemers bij de Business Organizer terecht voor coaching. Ze lopen vast in hun werk, hebben stress en lijken niet meer vooruit te komen. Praktisch Organiseren helpt hen weer op weg. Josien maakt een plan van aanpak, (her)schrijft webteksten, of ze zet een Social Media strategie op. En als het moet, steekt ze letterlijk de handen uit de mouwen. "Wanneer een werk- of leefomgeving een grote rotzooi is, dan kan energie en creativiteit niet vrij stromen. Creatief zijn is juist essentieel voor een ondernemer". Maar Josien Frinking gaat verder dan praktische zaken of rommel opruimen. "We leven en werken al bijna twee decennia in de 21e eeuw. Online marketing heeft een hele belangrijke plek gekregen, maar veel bedrijven denken en werken nog met één been in de 20e eeuw. Zij hebben de grootste hulp nodig om die overstap te maken." Volgens Josien vraagt de 21e eeuw om verbinding en om authenticiteit, om samenwerking. "En goed voor medewerkers zorgen, want zij zijn het werkelijke kapitaal."

Volgens Josien wordt werken vanuit spiritueel besef steeds belangrijk: "Spiritualiteit is niets anders dan persoonlijke ontwikkeling. Dat heeft weinig met zweverigheid te maken, maar alles met bewust zijn. Bewust werken, bewust handelen, bewust met je personeel omgaan.".

Ondernemers die de hulp van Josien en Praktisch Organiseren nodig hebben, kunnen via de website gratis tips krijgen. In een gratis videoserie neemt Josien ondernemers mee door de eerste stappen op weg naar groei.

Meer weten over Josien Frinking en Praktisch Organiseren? Kijk op de website: https://praktischorganiseren.nl