• De prijswinnaars tijdens de prijsuitreiking. Inzetje: de prijzentrekking. Foto Aart Tóth

    Aart Tóth

Prijzenregen bij 'Handje Contantje'

CASTRICUM Al vele jaren een goede gewoonte rond de feestdagen, de spaaractie Handje Contantje van de winkeliers en bedrijven in het dorpshart. Simone Bakker en Ingrid Zonneveld van het Ondernemersfonds, die ook nu weer voor de organisatie tekenden, reikten de prijzen uit bij restaurant Wierenga.

Aart Tóth

Dit jaar leverde een record aantal mensen een zakje met kassabonnen in. Om mee te dingen naar de hoofdprijs (500 euro in contanten) of een van de andere prijzen, moest er voor 500 euro aan bonnetjes in een zakje zitten. "Dat klinkt als een enorm bedrag" zegt Ingrid Zonneveld. "Maar je staat er versteld van hoe snel je dit bij elkaar hebt tijdens de weken rondom de feestdagen. Een bezoek aan de supermarkt Deen of Aldi tikt al aardig aan. Dan nog de lekkernijen van De Roset of slagerij Van der Meer of Borre, een nieuwe jurk van Mull, een boek van Laan voor onder de boom en ga zo maar door."


SPANNING De prijswinnaars waren uitgenodigd om, onder het genot van een drankje, hun prijs in ontvangst te nemen. Simone Bakker en Ingrid Zonneveld wisten de spanning aardig op te drijven en starten onderaan met de 12e - eveneens fraaie - prijs: een tasje vol cadeaus en bonnen beschikbaar gesteld door de ondernemers. De gelukkige winnares was mevrouw Kuiper-Pos. Dezelfde prijzen gingen ook naar Corrie Oosterhoff, N. Lutte, Philip Kause, J. Liefting, Liesbeth Lute, C. Stokhof, Rina Jonker en de heer Steeman (4e t/m 11e prijs).

Yvette Huissen sleepte de derde prijs in de wacht; zij mag voor € 100,- lekker uit eten bij restaurant Het Eethuysje. De tweede prijs, € 250, aan contanten, was weggelegd voor mevrouw Koning-Kerstens. En de eerste prijs, maar liefst vijfhonderd euro 'handje contantje' viel bij Anneke Kuys in goede handen. Na het nemen van de groepsfoto van de prijswinnaars ging iedereen met volle handen huiswaarts.