• Evert-Jan Woudsma (archieffoto Hans Boot)

    Hans Boot

PWN boswachter Evert-Jan begint voor zichzelf

CASTRICUM PWN-boswachter Evert-Jan Woudsma, bekend van zijn vele berichtjes op twitter, heeft een eigen bedrijf opgericht: Bosw8ter. Als zelfstandig 'bosw8er' wil hij mensen van de natuur laten zien, horen, proeven en begrijpen. "Ik wil door middel van natuurbeleving mensen dichterbij de natuur brengen." zegt Evert Jan. "Want natuur beleven wordt natuur beschermen."

Evert-Jan gaat thema-, foto- en belevingswandelingen organiseren en begeleiden. Ook lezingen en bedrijfsuitjes zijn te boeken bij de oud-PWN'er, die dertien jaar ervaring opdeed met het struinen in het Noord Hollands Duinreservaat. Evert-Jan: "En dan is er nog die ene speciale en o-zo-belangrijke groep; de kinderen! Voor hen heb ik bosw8er Junior in het leven geroepen. Zij ontvangen na afloop van een belevingswandeling een echt bosw8ersdiploma! In de toekomst komt er ook een programma voor scholen."

INLOOPDAG Op zaterdag 19 en zondag 20 mei is er een inloopmiddag bij Gasterij De Kruisberg. Evert-Jan vertelt meer over zijn diensten en er staan enkele korte belevingswandelingen gepland. Tijd: zaterdag van 11.00 tot 17:00 uur. Op zondag start om 13.00 uur een kort programma voor kinderen. Meer informatie: www.bosw8er.nl