• Loraine Zomerdijk en (rechts) Marcella Wierenga met de gewonnen prijs.

    Marcella Wierenga

Wier&Ga en Gewoon bij Roon zijn 'de leukste restaurants van Castricum'

CASTRICUM Feest bij Wierenga en Gewoon bij Roon. Beide restaurants zijn maandag in de prijzen gevallen, bij de verkiezing 'leukste restaurant 2019'. Dat gebeurde in een speciaal Award Festival, georganiseerd door 538 DJ'S On Tour, Horeca Vizier, Gastronomie en Vote Company. Kim Köter en (Miss Nederland) Rahima Dirkse waren de presentatoren van het festival.

Aart Tóth

Het evenement vond plaats in een echte festival-setting bij Thuishaven in Amsterdam. Gelukkig waren beide onderscheiden Castricumse restaurants op maandag gesloten, zodat er veel medewerkers het spektakel live konden meemaken.

PRIJSWINNAARS Van restaurant Wier&Ga waren maar liefst acht medewerkers afgereisd naar Amsterdam om persoonlijk de prijs in ontvangst te nemen. Ook restaurant Gewoon bij Roon liet zich niet onbetuigd. De medewerkers sprongen een gat in de lucht toen hun etablissement in de prijzen viel. Beide restaurants werden uitgeroepen tot leukste restaurants van Castricum.

MOTIVATIE Om verkozen te worden moeten bezoekers van de restaurants stemmen uitbrengen en waardering uitspreken. Het aantal stemmen telt voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Om in aanmerking te komen voor een Gold Award moesten restaurants een minimum aantal stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger halen. Dat lukte: zowel Wier&Ga als Gewoon bij Roon haalden deze gouden bekroning. De prachtige posters van de Gold Award 2019 hangen al in de restaurants te pronken. Op de foto: Loraine Zomerdijk en (rechts) Marcella Wierenga met de gewonnen prijs.