Met een licht gekruide aardbei-date-vulling en een heerlijk, zacht, subtiel zoete volkoren deeg, zijn deze zelfgemaakte Strawberry Nutrigrain-repen zoveel beter dan in de winkel gekocht! Deze hebben weinig toegevoegde suiker, maar nog steeds super bevredigend en geweldig voor snacks onderweg.
Dit recept maakt deel uit van onze beter dan in de winkel gekochte serie, waar we populaire in de winkel gekochte snacks vanaf nul herscheppen.
Een paar maanden geleden hebben we ons recept gedeeld voor zelfgemaakte Fig Newton en sindsdien zijn er niet meer gestopt met praten. Ze zijn perfect gekruid, met een jammy vijgenvulling en de meest heerlijke, zachte en kruimelige koekje -buitenkant waar we gewoon geen genoeg van kunnen krijgen!
Nu aardbeien in het seizoen zijn, dachten we dat we een vergelijkbare aardbeienversie zouden proberen op basis van een klassieke Nutrigrain -bar, en ze bleken zelfs beter dan we hadden verwacht. Als ik eerlijk ben, heb ik nooit van in de winkel gekochte nutrigrain-bars gehouden, maar dit zijn echt iets speciaals. Elke keer dat we deze maken, is de hele batch binnen 48 uur verdwenen!
Datums helpen de vulling te verdikken, zodat het niet uit sijpelt terwijl het bakt, en ze voegen ook natuurlijke zoetheid toe. Medjooldatums zijn de beste optie – ze zijn zachter en hebben een rijkere karamelsmaak dan andere variëteiten.
Gekruide rum en een paar gemalen kruiden brengen een ton extra smaak aan de vulling. De alcohol kookt uit, maar als je je zorgen maakt, voel je vrij om de rum in plaats daarvan met water te onderdrukken.
Het volkoren deeg is super eenvoudig te maken. Het lastigste deel is het vormen van goed te krijgen, maar met een beetje geduld zullen ze elke keer perfect uitkomen!

Als je het leuk vindt om je eigen snacks helemaal opnieuw te maken, probeer dan onze zelfgemaakte aardbei- of bruine suiker kaneelpoppen, onze zelfgemaakte Cheez zijn of onze zelfgemaakte fruitsnacks vervolgens.
Stapsgewijze instructies
Stap 1: Voeg zowel bloem, bruine suiker, bakpoeder en zout toe aan een keukenmachine en pulseer om te combineren.
Stap 2: Voeg de koude in blokjes boter toe en pulseer een paar keer totdat stukken de grootte van de erwt zijn en gelijkmatig zijn opgenomen.


Stap 3: Voeg het vanille -extract en ongeveer ¾ van het gekleurde eimengsel toe. Blijf pulseren totdat het deeg samenkomt. Om te testen of het klaar is, druk je op het deeg tussen je vingers – het moet bij elkaar blijven zonder afbrokkelen (maar het moet niet te nat en plakkerig zijn). Als het nog te droog is, voeg dan meer ei toe in kleine stappen totdat het de juiste consistentie bereikt.
Stap 4: Vorm het deeg in een rechthoek, wikkel het deeg in plasticfolie en koel minimaal 30 minuten of tot 2 uur.


Stap 5: Voeg alle vullende ingrediënten toe aan een kleine steelpan en roer. Breng aan de kook, laat het vuur laag liggen en laat het ongeveer 15 minuten onbedekt koken, totdat het mengsel om de paar minuten wordt verdikt. De vloeistof moet volledig worden verdampt en moet niet langer borrelen. Het zou eruit moeten zien als een dikke pasta.
Stap 6: Haal van het vuur en laat het licht afkoelen, breng vervolgens over naar een keukenmachine of blender en meng tot het meestal glad is. Breng het mengsel over in een spuitzak met een ronde punt.



Stap 7: Verdeel het deeg op een licht bebloemd oppervlak in vier gelijke stukken. Rol elk stuk deeg in een 3 “-4” lange cilinder en rol vervolgens in een 9 “lange x 4” brede rechthoek, met behulp van een bankschraper om de zijkanten te helpen.


Stap 8: Leid twee strips van vulling naast elkaar in het midden van het deeg (in de lengte), waardoor een kleine marge aan elk uiteinde van het koekje achterblijft, zodat het niet uitloopt tijdens het bakken.
Stap 9: Vouw elke kant van het deeg over de vulling, knijp vervolgens in de naad en eindigt met je vingers gesloten. Draai de boomstam om en rol heel zachtjes met een wangpen om het koekje plat te maken en de naad plat te maken.



Stap 10: Breng de naad van de houtblokken zorgvuldig over naar een bakplaat met perkamentpapier. Bak 18-22 minuten op 350 °F, totdat de bodem lichtbruin is. Laat het volledig afkoelen en snijd elk logboek in 4 cookies.


Opslagtips
U kunt deze opgeslagen in een luchtdichte container op kamertemperatuur gedurende maximaal 5 dagen, of in de koelkast gedurende 2 weken. Ze zijn de tweede dag nog beter zodra ze een beetje meer verzachten!
Je kunt deze ook maximaal 6 maanden bevriezen. We raden aan om ze (uit elkaar te bevriezen) op een velpan tot vast, en vervolgens over te stappen naar een vriezer veilige tas of container zodat ze niet bij elkaar blijven. Ontdek een nacht in de koelkast of bij kamertemperatuur.

Wat bak je daarna … zelfgemaakte graham crackers of copycat pindakaas ritz crackers?