Chicken Pesto Parm Bowl (SweetGreen Dupe)

We houden van SweetGreen’s Chicken Pesto Parm Bowl, maar we hebben een paar updates gemaakt om het thuis nog beter te maken! Onze versie combineert knapperige panko -korstkip, kruidige geroosterde broccoli, quinoa, cherrytomaten, geschoren Parmezaanse kaas en twee smakelijke vinaigrettes geserveerd over een bed van spinazie. Dit is een geweldig recept voor maaltijdbereidingen waar je niet ziek van wordt!

Er zijn hier nogal wat componenten, dus dit recept is het beste voor maaltijdbereiding, maar het is zo de moeite waard, omdat het fris, vullend en lekker is. Het is ook een vrij eenvoudig proces.

De kip is gecoat in bloem, ei en panko broodkruimels en pan vervolgens gebakken in een beetje olijfolie. De broccoli is bedekt met olie en kruiden en vervolgens geroosterd. De quinoa kookt op het fornuis en de verbanden vereisen alleen de blender.

Je kunt ook de componenten van dit gerecht kiezen die je leuk vindt, en die alleen maken, of ze combineren met iets anders. Je kunt bijvoorbeeld gewoon de kip maken en deze vervolgens combineren met een groente zoals deze colcannon (Ierse aardappelpuree) of deze toevoegen aan een salade zoals deze Griekse kikkererwtensalade.

Kip pesto parme kom ingrediënten

Overhead uitzicht op kippenpesto parmkom ingrediënten.

Voor de kip

  • Kipfilets: Deze worden dun geslagen voordat ze worden gepaneerd om te verminderen bij de kooktijd en de knapperigheid te maximaliseren. Je kunt ook botten zonder kippendijen met botten gebruiken als je de voorkeur hebt, maar we denken dat kipfilet hier het beste is.
  • Bloem, ei en panko broodkruimels: De kip wordt eerst gecoat in bloem, dan ei met een beetje water toegevoegd, dan panko broodkruimels voor een heerlijke knapperige coating.
  • Parmezaan: Geraspte Parmezaanse kaas wordt toegevoegd aan de broodkruimels, wat een vleugje umami en wat extra knapperigheid toevoegt.
  • Kruiden: De kip is besprenkeld met zout en peper, en de panko broodkruimels zijn gekruid met peterselie, oregano en basilicum.

Voor de broccoli

  • Broccoli: We gebruikten broccoli -roosjes en minimale stengels om te verminderen bij de kooktijd.
  • Olie: De broccoli is gecoat in een neutrale olie zoals olijf of zonnebloem.
  • Kruiden: We gebruikten Umami -kruiden (Whole Foods Brand) en gemalen rode pepervlokken. Als je Umami -kruiden niet kunt vinden, kun je in plaats daarvan alleen zout gebruiken, of een combinatie van je favoriete kruiden.

Voor de zon gedroogde tomatenvinaigrette

  • Zon gedroogde tomaten: We gebruikten met olie-packed zon gedroogde tomaten-beide olie de eigenlijke tomaten voor een super smaakvolle vinaigrette!
  • Rode wijnazijn: Je kunt ook witte wijnazijn gebruiken, of welke azijn je ook bij de hand hebt.
  • Knoflook: Verse knoflook is het beste. Omdat we het mengen, hoef je het niet te halen!
  • Honing: Honing voegt een vleugje zoetheid toe en helpt de dressing in evenwicht te brengen. Je kunt ook ahornsiroop of agave gebruiken.
  • Kruiden: Koosjer zout en Italiaanse kruiden zijn alles wat je nodig hebt.

Voor de pesto vinaigrette

  • Basilicum en peterselie: Verse kruiden vormen de basis van deze pesto vinaigrette.
  • Olijfolie: Het gebruik van een goede olijfolie zal de smaak van het verband echt verbeteren.
  • Dijon: Voegt een beetje dikte en complexiteit toe aan het verband.
  • Knoflook: Gebruik verse knoflook, geen knoflookpoeder – en het is niet nodig om het te hakken.
  • Rode wijnazijn: Net als in de andere vinaigrette kun je elke azijn die je bij de hand hebt gebruiken.

Al het andere

  • Quinoa + water: Dit vormt de basis voor de kom, u kunt ook bruine of witte rijst gebruiken, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur.
  • Cherrytomaten: We voegen een paar gesneden cherrytomaatjes toe aan de kom, maar je kunt ze indien gewenst met een andere groente naar keuze onderwerpen.
  • Baby spinazie: Dit vormt de basis van de kom. Voel je vrij om te vervangen door rucola, baby boerenkool, romaine of een andere sla van je keuze.
Overhead uitzicht op de afgewerkte kom op een geruite handdoek.

Hoe maak je dit recept voor kippenpesto parmkom

Stap 1: Kook je broccoli en quinoa. Verwarm uw oven voor op 350˚F / 175˚C.

Gooi je broccoli met olie, umami kruiden en rode pepervlokken en ga naar je voorverwarmde oven. Kook 30-40 minuten, tot ze zacht zijn. Dit is ook een goed moment om uw quinoa te laten koken volgens de pakketinstructies.

Stap 2: maak je koteletten. Voeg olijfolie toe aan een pan met zware bodem tot het ongeveer ⅛-1/4 “hoog is en verander het vuur op middelhoog laag. Je wilt dat de olie ongeveer 350 °F bereikt.

Plaats 2-3 kipfilets op een snijplank en dek af met plasticfolie. Gebruik een keukenvlees pounder om de kipfilets dun te beuken, ongeveer ¼ inch. Strooi elke borst aan beide zijden met zout en peper.

Klop zout, peper en bloem samen en giet op een bord. Combineer in een andere ondiepe, grote kom 2 grote eieren met ongeveer een eetlepel water en klop samen. Combineer in een 3e kom je panko broodkruimels, parmezaanse kaas, zout, peper en gedroogde kruiden en klop samen.

Met behulp van een tang, bedekt u het kotelet met een dunne stof van bloem aan beide zijden, duik in het ei, laat het overtollige weglopen en bewegen vervolgens naar de panko, drukt de cutlet in de kruimels om ervoor te zorgen dat het volledig bedekt is.

Stap 3: Kook je koteletten. Voeg koteletten toe aan je verwarmde olie en kook tot goudbruin en knapperig, draai en herhaal dan. Het moet 5-8 minuten per kant duren. Probeer ervoor te zorgen dat uw olie rond de 350 ° F blijft. Nadat je kip wordt laten afkoelen, snijd je het in kleine ½ “x ½” kubussen.

Stap 4: Meng je dressings samen. Mix je vinaigrettes door alle ingrediënten voor elk aan een blender toe te voegen en op hoog te mengen totdat ze volledig glad zijn.

Stap 5: Monteer uw kom. Voeg een bed van spinazie toe aan bord, vervolgens een bolletje quinoa, een bolletje kip, een handvol cherrytomaatjes en geschoren Parmezaanse kaas, en bedek vervolgens met je verbanden en geniet ervan!

Overhead uitzicht op de afgewerkte kom op een geruite handdoek.

Substituties en variaties

Er zijn nogal wat stappen in dit recept, dus voel je vrij om de componenten die je leuk vindt te houden en vervang je degenen die je niet hebt. U kunt ook enkele van de onderstaande ideeën gebruiken als inspiratie.

  • Kip: Als je vegetariër bent, kun je de kip vervangen door aubergine of tofu.
  • Broccoli: Als broccoli niet jouw ding is, kun je het vervangen door een andere groente, zoals zoete aardappelen, wortelen, courgette of spruitjes.
  • Quinoa: U kunt bruine of witte rijst gebruiken in plaats van quinoa.

Opslag

De beste manier om deze kom op te slaan, is door elke component in een luchtdichte container te plaatsen. Als je klaar bent om te eten, combineer je elk onderdeel om je perfecte kom te monteren.

Je zou bijvoorbeeld een container met kip, een container met quinoa, een container met pittige broccoli hebben en vervolgens ook de verbanden afzonderlijk bewaren.

Elke component moet 3-5 dagen na het koken in de koelkast bewaren. Dit gerecht is helemaal goed geserveerd koud, maar we verwarmen de kip graag door hem 10-15 minuten op een plaatvorm in de oven te zetten totdat het door wordt verwarmd.

  • Als u liever de koteletten zou bakken in plaats van Pan Fying: Volg alle stappen voor het coaten van de kip en bak vervolgens ongeveer 22-25 minuten in een 425˚F-oven, totdat ze gaar zijn. Ze zullen niet zo knapperig/goudbruin zijn, maar zullen nog steeds goed smaken.
  • Om de voorbereiding te verminderen, Voel je vrij om een ​​van de vinaigrettes over te slaan. Als u besluit om er maar één te maken, verdubbel dan de hoeveelheden, zodat u genoeg hebt.
  • Een andere manier om de voorbereiding te verminderen is om in de winkel gekochte pesto te gebruiken in plaats van de zelfgemaakte pesto vinaigrette!
  • Om de efficiëntie te maximaliserenkrijg je broccoli -roosteren en quinoa koken voordat je de kipkoteletten kookt. Op deze manier zal alles rond dezelfde tijd worden gedaan.
  • Maaltijd bereid het! Aangezien dit recept veel componenten heeft, is het het beste voor maaltijdbereiding.
Overhead uitzicht op de afgewerkte kom op een geruite handdoek.

klok klokpictogrambestek bestekpictogramvlag vlagpictogrammap mappictogramInstagram Instagram -pictogrampinterest Pinterest -pictogramFacebook Facebook -pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantenpictogramhart hartpictogramhart vast Hart solide pictogram