De 9 gezondste groenten die u moet eten om kanker te voorkomen

Het valt niet te ontkennen dat een gezond dieet een directe impact heeft op uw gezondheid. Volgens Kansas State University kan een gezond dieet helpen uw risico op het ontwikkelen van chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen, kanker en beroerte, te verlagen. Gezond leven, inclusief goed eten, lichaamsbeweging krijgen en zich onthouden van tabak, kan uw risico op kanker met maximaal 40%verminderen.

Het Centre for Science in de publieke interesse merkt op dat bijna 700.000 doden per jaar in de Verenigde Staten kunnen worden toegeschreven aan een slecht dieet. Dit komt omdat het typische Amerikaanse dieet veel calorieën bevat, toegevoegde suikers, natrium en verzadigde vetten. (Hier is het reële verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetten.) En met name het Amerikaanse dieet ontbreekt erg aan fruit en groenten. Kanker is de tweede belangrijkste doodsoorzaak, waarbij meer dan 580.000 doden worden toegeschreven aan de ziekte. Alleen al door deze gezonde opties aan uw dieet toe te voegen, kunt u echter mogelijk helpen uw risico op het ontwikkelen van kanker te verlagen.

Boerenkool

Een kruisbloemige groente die rijk is aan vitamines en mineralen, boerenkool zit vol met een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Kale bevat ook veel kankerbestrijdende verbindingen die bekend staan ​​als glucosinolaten. Deze verbindingen breken af ​​in andere verbindingen zoals sulforafaan en indol-3-carbinol, die de groei van kankercellen kunnen remmen. Ze kunnen ook een soort celdood veroorzaken die bekend staat als apoptose, die kan voorkomen dat kanker zich verspreidt.

Kale bevat ook andere verbindingen die bekend staan ​​als fenolen, die op dezelfde manier functioneren als glucosinolaten (via het American Institute for Cancer Research). Een daarvan, cafeïnezuur, heeft positieve kankerbestrijdingsresultaten in het laboratorium aangetoond. Bovendien bevat boerenkool een flavonoïde die bekend staat als quercetine, waarvan is aangetoond dat het antioxiderende eigenschappen heeft. Van quercetine is aangetoond dat het de effecten van vrije radicalen neutraliseert, die schade aan cellen en DNA kunnen veroorzaken. Bovendien heeft Quercetin ook ontstekingsremmende eigenschappen, die ook gunstig kunnen zijn bij het voorkomen van kanker.

Wortelen

Wortelen zijn een sterke bondgenoot in het bestrijden van kanker, volgens het Centre for Advancement in Cancer Education. De carotenoïden in wortelen hebben sterke antioxiderende eigenschappen, die de mogelijkheid hebben om vrije radicalen te richten en te elimineren. Ze bevatten ook veel bètacaroteen, wat zou kunnen helpen het begin van longkanker te verminderen, met name bij mensen die roken. Er zijn ook aanwijzingen dat bètacaroteen ook gunstig kan zijn bij het wegnemen van prostaatkanker.

Zoals gemeld door een 2020 -studie die in voedingsstoffen is gepubliceerd, kunnen wortelen nuttig zijn bij het bestrijden van kanker omdat ze een sterke bron zijn van twee natuurlijke verbindingen, falcarinol en falcarindiol, die kunnen helpen de groei van kankercellen te vertragen en tegelijkertijd de ontsteking te verminderen. De studie, waaronder meer dan 57.000 personen, bleek dat het consumeren van meer dan 32 gram ruwe wortelen op een dagelijkse basis hielp het risico op het ontwikkelen van colorectale kanker met 17%te verminderen.

Bieten

Volgens een 2021 -studie gepubliceerd in Food Science & Nutrition, hebben de nitraten en betalains van bieten krachtige effecten aangetoond. Van betanine is aangetoond dat het oxidatieve stress bestrijdt en DNA beschermt, en kan ook LDL of “slecht” cholesterol verlagen. Bovendien heeft het veelbelovend aangetoond bij het blokkeren van de verspreiding van kankercellen en het helpen bij het activeren van celdood.

Een studie uit 2010 gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food keek of het eten van bieten kleurstof al dan niet kan helpen om slokdarmkanker bij ratten te voorkomen. Volgens de studie hadden de ratten die de bietenkleurstof consumeerden 45% minder tumoren dan die dat niet. Bovendien vertraagde de kleurstof ook de groei van abnormale cellen en tumoren in de slokdarm. Bij verder testen ontdekten onderzoekers ook dat bietenkleurstof de groei van nieuwe bloedvaten in tumoren verminderde, waardoor ze niet groeiden. Het verlaagde ook de ontsteking en verhoogde de dood van kankercellen.

Uien

Uien bevatten flavonoïden, met name quercetine, die effectief kunnen zijn bij het remmen van de groei van cellen. Van chemicaliën aanwezig in uien is aangetoond dat ze effectief celdood veroorzaken in zowel borst- als darmkankercellen. Deze bevindingen werden gepresenteerd in een studie uit 2017 gepubliceerd in Food Research International, waaruit bleek dat extracten uit vijf verschillende uien die in Ontario werden gekweekt, effectief waren in het bestrijden van darmkankercellen, en niet alleen in het vertragen van ze. Ze hielpen deze cellen te doden, stopten hen om zich te vermenigvuldigen en blokkeerden zelfs hun verspreidingvermogen.

De kankerbestrijdende eigenschappen van uien werden ondersteund door een onderzoek uit 2011 gepubliceerd in gastro-enterologie, waaruit bleek dat mensen die meer alliumgroenten zoals prei, lente-uitjes, bieslooks en uien consumeerden, een veel lager risico hadden om maagkanker te ontwikkelen dan degenen die minder aten. Het risico was zelfs ongeveer 46% lager in het algemeen. Evenzo onthulde een onderzoek uit 1996 ook in gastro -enterologie dat personen die minstens een half ui per dag aten een 50% lager risico op maagcarcinoom hadden dan degenen die er geen consumeerden.

Broccoli

Broccoli zit boordevol sulforafaan, een krachtige plantenverbinding die bekend staat om zijn kankerbestrijdende eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat sulforafaan kan helpen het risico op prostaat, borst, dikke darm en bepaalde orale kankers te verlagen. Broccoli bevat ook andere voedingsstoffen die kunnen helpen beschermen tegen kanker, waaronder carotenoïden, vitamine C (een sterke antioxidant) en glucosinolaten, die kunnen helpen bij het blokkeren van kankerverwekkende enzymen.

Verbindingen genaamd isothiocyanaten, die aanwezig zijn in kruisbloemige groenten zoals broccoli, kunnen ook de herhaling van kanker verminderen die al is behandeld. Deze isothiocyanaten helpen de productie van enzymen te verhogen die middelen kunnen ontgiften die kanker veroorzaken en ze uit het systeem kunnen zuiveren. Ze hebben ook het vermogen om celdeling van kanker te voorkomen en kunnen apoptose veroorzaken, waardoor aangetaste cellen kunnen sterven. Deze vertraging in recidief is van vitaal belang voor patiënten, omdat het de behoefte aan agressievere behandelingen kan voorkomen die de kwaliteit van leven van een patiënt kunnen beïnvloeden.

(Als u uw broccoli zoveel gezonder wilt maken, hier is een onverwacht kruiderij dat u kunt gebruiken.)

spruitjes

Spruiten zijn gevuld met een aantal gezonde ingrediënten, waaronder vezels, vitamines en plantenverbindingen die kunnen beschermen tegen kanker. De verdediging van uw lichaam wordt versterkt door deze verschillende natuurlijke stoffen, die vechten tegen schade aan cellen en DNA terwijl ook de celgroei onder controle blijft.

Bovendien zijn spruitjes zeer hoog in chlorofyl, waarvan een studie uit 2018 gepubliceerd in oxidatieve geneeskunde en cellulaire levensduur bleek een antioxidanteffect te hebben op pancreaskankercellen. De studie toonde aan dat, naast de antioxiderende effecten ervan, chlorofyl het vermogen lijkt te hebben om schadelijke stoffen in de darm te vangen voordat ze schade kunnen veroorzaken en ook de groei van bepaalde kankercellen kan vertragen.

In tegenstelling tot andere antioxidanten, beschermde chlorofyl niet alleen cellen; Het leek actief terug te vechten tegen kanker. Als zodanig, wanneer opgenomen in een dieet van groene groenten, zoals spruitjes, kan chlorofyl een nuttige bondgenoot zijn bij het voorkomen van kanker.

Knoflook

Volgens een 2021 -studie gepubliceerd in seminars in de kankerbiologie is aangetoond dat knoflook de hoge bloeddruk, cholesterol, bloedsuiker en vetten in het bloed verlagen. Bovendien vormen geperste of verouderde knoflookvormen speciale zwavelgebaseerde verbindingen zoals allicine. Deze verbindingen kunnen een rol spelen bij het bestrijden van kanker en kunnen voorkomen dat kankercellen groeien en verspreiden, het lichaam helpen gevaarlijke cellen te doden en de vorming van tumorvoeding te voorkomen.

In een 2020 -studie gepubliceerd in biomedicine en farmacotherapie, werden muizen die leed aan agressieve, dodelijke vormen van kanker geïnjecteerd met ruw knoflookextract en de kanker verdween volledig. Dit gebeurde zelfs op soorten kanker die niet hadden gereageerd op andere vormen van behandeling. De behandeling werkte echter alleen wanneer de knoflook werd geïnjecteerd. Toen de muizen de knoflook aten, had dit geen effect. De onderzoekers veronderstellen dat het komt omdat de verbindingen in de knoflook in het spijsverteringsstelsel zijn afgebroken voordat ze de tumoren konden aanvallen. De resultaten tonen echter wel aan dat de verbindingen in knoflook wel het vermogen hebben om kankercellen te doden zonder normale schade te berokkenen.

Spinazie

Volgens een studie uit 2021 gepubliceerd in darmmicroben, suggereren onderzoekers van de Texas A&M University dat het eten van spinazie nuttig kan zijn bij het voorkomen van darmkanker. De studie toonde aan dat een dieet van gevriesdroogde spinazie gedurende een periode van 26 weken leidde tot een significante vermindering van tumoractiviteit in de dikke darm en de dunne darm. De onderzoekers merkten op dat spinazie het vermogen heeft om de verscheidenheid aan goede bacteriën in de darm te stimuleren en veroorzaakten veranderingen in bepaalde genen die helpen bij het bestrijden van kanker.

De National Foundation for Cancer Research zegt dat spinazie vol zit met voedingsstoffen die de gezondheid kunnen stimuleren. Deze omvatten vitamine K, A en C, evenals foliumzuur, ijzer en kalium. (Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je foliumzuursupplementen neemt.) Deze verschillende voedingsstoffen, gecombineerd met de ontstekingsremmende verbindingen van spinazie die de darmgezondheid ondersteunen, spreken allemaal tot de rol van spinazie als een positieve, kanker-prevent-toevoeging aan je dieet. Spinazie is ook rijk aan carotenoïden zoals luteïne en zeaxanthine. Deze carotenoïden helpen vrije radicalen uit het lichaam te verwijderen en kunnen kankers van de mond, slokdarm en maag voorkomen.

Tomaten

Tomaten bevatten veel lycopeen, een krachtige antioxidant die cellen kan beschermen tegen schade aan kanker en ook de productie van kankercellen kan vertragen. Voor mannen hebben sommige onderzoeken aangetoond dat een dieet met veel tomaten het risico op het ontwikkelen van prostaatkanker kan verminderen. De sterkste voordelen van tomaten komen echter van het consumeren ervan wanneer ze zijn gekookt. Dit komt omdat lycopeen gebonden is aan de wanden van rauwe tomaten en koken helpt je lichaam het te extraheren.

Volgens een onderzoek uit 2019 gepubliceerd in Molecular Nutrition & Food Research, kan waarmee u uw tomaten koppelen, een impact hebben op hun vermogen van kankerbestrijding. De studie toonde aan dat het consumeren van tomaten naast bepaalde ijzerrijke voedingsmiddelen de anti-kankereffecten van lycopeen kan annuleren. Onderzoekers ontdekten dat mensen die een tomatenschudden in combinatie met een ijzeren supplement veel lagere niveaus van lycopeen hadden dan degenen die net de shake hadden.