De eenvoudige truc om natrium te verminderen door ingeblikte groenten

Net als zij of ze haten, moet iedereen meer groenten eten. Groenten zijn een caloriearme bron van vezels, vitamines, mineralen en fytonutriënten die uw risico op chronische aandoeningen zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterol, type 2 diabetes en obesitas verminderen. Hoewel uw voedingsbehoeften variëren afhankelijk van uw leeftijd en andere factoren, hebben de meeste mensen minimaal 2,5 kopjes groenten per dag nodig. Dat is nogal wat producten om je koelkast te vullen, en dat gaat er ook van uit dat je favoriete groenten in het seizoen zijn.

Hoewel ingeblikte groenten niet zo goed smaken als fris, hoef je je geen zorgen te maken over bederven tenzij het jaren geleden is dat je je voorraadkast hebt opgeruimd (hoe lang je veilig in blik kunt opslaan). Ook zijn ingeblikte groenten altijd in het seizoen. Een probleem met ingeblikte groenten is echter de hoeveelheid natrium die nodig is om ze te behouden. Je zou kunnen proberen je groenten te spoelen om overtollig natrium te verwijderen, maar een oudere studie in het Journal of the American Dietetic Association zegt dat het misschien niet zo goed werkt. In plaats daarvan vervingen de onderzoekers de canning pekel in een blikje groene bonen met kraanwater voordat de groenten worden verwarmd. Deze eenvoudige truc verminderde het natrium in de groene bonen met 33%.

Verlaag het natrium, boost het kalium

De meeste Amerikanen krijgen te veel natrium in hun voeding, en als je kijkt naar hoeveel natrium er is in een kopje ingeblikte sperziebonen, begrijp je misschien waarom. Een kopje sperziebonen heeft 460 milligram natrium, hoewel het slechts 36 calorieën en 3,6 gram vezels heeft. Om natriumspiegels in uw lichaam in evenwicht te brengen, hebt u kalium nodig. Die groene bonen hebben 222 milligram kalium, wat niet veel zal doen voor uw natrium-potassiumverhouding. Voor een goede gezondheid moet u voor voedsel kiezen met een natrium-potassiumverhouding onder 1 (gezondheid per inlaat). Je blikje sperziebonen plaatst je boven 2.

Als u spoelt en vervolgens dezelfde groene bonen in vers kraanwater kookt, kan het natriumgehalte worden teruggebracht tot 308 milligram. Dat scheert de natrium-tot-potassiumverhouding naar 1,38. Om de verhouding te verbeteren, moet u mogelijk meer voedsel met veel kalium toevoegen aan die sperziebonen, zoals gekookte bietengroen. Hoewel bietengroen ook natrium heeft (347 milligram), hebben ze 1,309 milligram kalium per kopje. Samen hebben deze twee groenten je een gezonde 0,42 -verhouding gebracht.

Zijn ingeblikte groenten gezond?

Ingeblikte groenten behouden de meeste van hun voedingsstoffen omdat ze vaak op hun hoogtepunt worden geplukt en ingeblikt. Sommige in water oplosbare vitamines, zoals vitamine B en C, kunnen worden verminderd omdat het conservenproces hoge warmte vereist. Het verwarmen van sommige groenten, met name tomaten, kan echter antioxidanten zoals lycopeen (per Academy of Nutrition and Dietetics) stimuleren. Zorg ervoor dat u uw ingeblikte voedingsmiddelen inspecteert op deuken, controleer hun datums en gooi ze indien nodig.

Ingeblikte groenten zijn een goedkope optie voor diegenen die hun supermarktbudgetten willen verkleinen. Volgens ingeblikte groenten kunnen ook een handige manier bieden om meer voeding te krijgen, volgens een onderzoek uit 2016 in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Volwassenen die ingeblikte groenten en fruit aten, hadden in het algemeen een gezondere diëten, die meer vezels, natuurlijke suiker en kalium en minder verzadigd vet consumeerden in vergelijking met mensen die zich van deze ingeblikte voedingsmiddelen hebben afgezien. Beide groepen consumeerden nog steeds ongeveer dezelfde hoeveelheid natrium en toegevoegde suiker.

De American Heart Association stelt voor om ingeblikte maïs, tomaten en pinto -bonen toe te voegen aan ingeblikte groentebouillon voor een eenvoudige groentesoep. Zoek gewoon naar low-natrium-, gereduceerde-natrium- of niet-zout-versies van deze ingeblikte groenten, en vergeet niet te spoelen voor het koken. Vergeet niet dat ingeblikt fruit vaak doordrenkt kan worden in toegevoegde suiker, dus kies ingeblikt fruit met water of sap.