We kunnen een commissie ontvangen over aankopen van links.
Volgens Healthline zijn eieren “een van de meest voedzame voedingsmiddelen op de planeet.” Zoals ze opmerken, biedt een enkel groot gekookt ei 78 calorieën, 6 gram eiwitten en 5 gram vet. Het bevat ook vitamine A, B2 (riboflavine), B5 (pantotheninezuur), B6, B9 (foliumzuur), B12 (riboflavine), D en E, evenals de mineralen calcium, fosfor, selenium en zink. Bovendien, als u weilde of omega-3-verrijkte eieren eet, kunt u profiteren van hogere hoeveelheden omega-3-vetzuren en vitamine A en E.
Als het gaat om kookmethoden, kan het koken of stropen van je eieren het gezondst zijn. (Hier is de gezondste manier om je eieren te koken als je een hoog cholesterol hebt.) Geen toegevoegde boter of olie betekent dat ze minder vet en calorieën bevatten. Ook veroorzaken deze kookmethoden minder cholesteroloxidatie en vernietigen ze niet zoveel van de voedingsstoffen. Ze adviseren echter om een magnetron te gebruiken om uw eieren in de schaal te koken. Het kan gevaarlijk zijn en u kunt dezelfde lagere gezondheidsvoordelen bereiken door uw eieren op andere manieren te koken.
Waarom u geen eieren in de schaal mag in de magnetrons
Hoewel het lijkt alsof in-shell eieren een snelle manier zouden zijn om dezelfde gezondheidsvoordelen te krijgen als ze in een pot water koken, legt het ongelooflijke ei uit dat je dit nooit om een heel eenvoudige reden zou moeten doen: de eieren zouden kunnen ontploffen. Magnetrons verwarmt zo snel dat stoom sneller in de eieren opbouwt dan kan ontsnappen door hun poriën. Deze stijgende druk leidt ertoe dat de schelpen open barsten, wat minimaal rommelig kan zijn en een veiligheidsrisico voor u kan veroorzaken als het het heet ei op uw huid spelt. (De USDA adviseert ook om rauwe kip in de magnetron te koken.)
Het ongelooflijke ei schrijft bovendien dat dit zelfde principe van toepassing is op het in de magnetron van de dooier van een ongeslagen ei. Je moet een mes of een houten tandenstoker gebruiken om een gat in de dooier te steken zodat stoom kan luchten tijdens het koken. (Hoe een magnetron te voorkomen bij het koken van vloeistoffen.)
Hoe u de magnetron veilig kunt maken
Oregon State University Extension Service zegt dat de beste manier om eieren in de magnetron te koken, is om ze te klauteren of te gebruiken in een omelet. Door de hogere dooier te mengen met het wit zorgt ervoor dat het sneller en gelijkmatig kookt. Ze zeggen dat je ook je eieren in de magnetron kunt stropen door water te koken, het ei toe te voegen en het vervolgens een korte tijd te koken om het ei in te stellen. Magnetrons variëren, dus u moet mogelijk een beetje experimenteren om de juiste timing- en stroominstelling te krijgen om uw gewenste resultaten te bereiken.
Er zijn ook verschillende tools beschikbaar die koken perfecte magnetron eieren een minch kunnen maken. Als u gepocheerde eieren wilt maken, kunt u Mofala’s 2 Cavity Microwave Egg Cooker proberen. Of, als u de flexibiliteit wilt om ook een heerlijke omelet te creëren, is de essentiële eierkoker van betrouwbare industrieën misschien een betere optie voor u. Het gebruik van dergelijke producten zal helpen het giswerk te halen uit het koken van je eieren in de magnetron, omdat ze worden gebruikt met instructies voor gebruik.