De gezonde groente die je moet vermijden te eten bij een continentaal ontbijtbuffet

Je wordt wakker in een comfortabel hotelbed. Je bent ontspannen. Je bent uitgerust. En je bent klaar om naar het continentale ontbijtbuffet te gaan. Wie zou je de schuld kunnen geven? Het hebben van een smorgasbord van ochtendhibbels maakt reizen nog beter. Maar wees voorzichtig met wat je op je bord zet, vooral als het gaat om het pakken van wat bladgroenten.

Feest bij een continentaal ontbijtbuffet is niet zoals thuis eten. Je hebt nul controle over hoe bladgroenten (of voedsel) zijn afgehandeld of opgeslagen. Daarom, zelfs als een vegetarisch gewoonlijk voedingsstoffen dicht is, kan het een aantal behoorlijk vervelende soorten bacteriën herbergen. Inderdaad, bladgroenten zijn de sterrenrediënten in sommige restaurantgerechten die u waarschijnlijk ziek maken. Een studie uit 2024 in het Journal of Food Protection getraceerd rond 9,2% van de op pathogeen gebaseerde voedselvergiftigingsincidenten tot bladgroenten.

“Verse groenten die normaal gesproken uit de grond worden geplukt, zoals een sla of een kool … kunnen vuil nogal wat ophalen”, aldus voedselwetenschapper Dr. Bryan Quoc Le (via HuffPost). Hij waarschuwde dat als een voedsel besmet raakt met bacteriën van dat vuil, “je alleen een paar cellen nodig hebt om echt ravage te veroorzaken.”

De risico’s die gepaard gaan met het eten van besmette bladgroenten

Norovirus is een vervelende bug die gastro -intestinale nood kan veroorzaken. Volgens de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) komen ongeveer de helft van de 2500 norovirusuitbraken die jaarlijks plaatsvinden, en bladgroenten (met name sla) zijn vaak bij betrokken.

Soms komen de greens naar het eetcafe dat al vervuild is op de boerderij of in de productiefaciliteit. Andere keren geven werknemers al geïnfecteerd met norovirus door aan het voedsel wanneer ze het aanraken. Hoe dan ook, als de lommerrijke greens die u consumeert, norovirus bevatten, kan dit problemen opleveren voor uw darmen en darmen.

Een ander toxine dat bekend staat om op de loer in bladgroenten is E. coli O157: H7. Veel E. coli O157: H7 -uitbraken zijn teruggebracht tot geïnfecteerde Romaine -sla. In feite heeft de US Food & Drug Administration (FDA) E. coli O157 uitgegeven: H7-gerelateerde preventieregels, tips en middelen om te vermijden wijdverbreide voedselvergiftiging te verminderen. E. coli O157: H7 kan symptomen veroorzaken zoals krampen, misselijkheid en losse ontlasting. Bovendien hebben kinderen en oudere volwassenen die zijn geïnfecteerd met E. coli O157: H7 een groter risico op het ervaren van nierfalen.

Vermijd door voedsel overgedragen ziekten voor een meer aangename vakantie

Ondanks het actieplan van de FDA blijven E. Coli -meldingen verschijnen. De in blokjes gesneden uien die in november 2024 in november 2024 door geselecteerde McDonald’s restaurants werden gebruikt, bleken bijvoorbeeld E. coli te hebben (via CDC). Meer dan 90 mensen werden ziek; Helaas stierf één persoon. (Dit is wat te weten over de uitbraak van McDonald’s E. Coli.) Een andere uitbraak van E. Coli trof 40 consumenten in 2020, voortkomend uit vervuilde Romaine -sla. Een FDA -onderzoek ontdekte dat de E. coli -stam waarschijnlijk afkomstig was van vee -uitwerpselen die bergop werd afgezet van waar het lommerrijke groene gewas groeide.

Bladgroenten kunnen ook campylobacter overbrengen, een soort bacteriën die vaak worden geassocieerd met rauw of onvoldoende gevogelte of vuil water. (Dit is de reden waarom salades een van de restaurantmaaltijden zijn die u waarschijnlijk een door voedsel overgedragen ziekte geven.) De bacteriën kunnen worden overgedragen tijdens de bereiding van voedsel op gedeelde oppervlakken zoals snijplanken en serveerapparatuur. Campylobacter kan uw maag- en gastro -intestinale processen verstoren, wat leidt tot braken en diarree.

Dit betekent niet dat u tijdens uw volgende hotelverblijf niet kunt laden. Speel het gewoon veilig, passeer de lommerrijke greens en blijf bij voedsel dat minder snel besmet is, zoals voorverpakte gebakken producten, individuele containers met yoghurt of hele vrucht.