Het nemen van magnesiumsupplementen kan de gezondheid van uw hart verbeteren, uw bloedsuiker verlaagt, het aantal migraine dat u ervaart verminderen en u een groot aantal andere voordelen bieden. Maar er is één wegversperring die je eerst moet overwinnen: magnesium wordt niet altijd efficiënt geabsorbeerd door je lichaam.
(Hier is alles wat u moet weten over magnesium.)
Wanneer u voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan magnesium in de voeding, kan uw systeem slechts 30% tot 40% van hun magnesiumgehalte absorberen (volgens de National Institutes of Health). Zelfs als u uw dieet vergroot met magnesiumsupplementen, moet u bedenken dat sommige vormen van magnesium van nature veel minder biologisch beschikbaar zijn dan andere.
Met dat in gedachten wilt u voorzorgsmaatregelen nemen om alle barrières voor magnesiumabsorptie te verminderen, inclusief het niet nemen van uw magnesiumsupplementen met voedingsmiddelen die de biologische beschikbaarheid van het mineraal kunnen verstoren. Een van die voedingsmiddelen is spinazie.
Hoe oxolaten in spinazie interfereren met magnesiumabsorptie
Hoewel meestal een gezonde keuze en een nogal populaire groente, is spinazie om een aantal redenen niet de BFF van je magnesiumsupplement. De eerste heeft te maken met de aanwezigheid van verbindingen die oxalaten in spinazie worden genoemd.
Je hebt misschien gehoord van oxalaten als je ooit een niersteen hebt gehad. Wanneer uw urine een overvloed aan oxalaten heeft, loopt u mogelijk een hoger risico op het ontwikkelen van een specifiek type niersteen. (Dit is wat u kunt doen om uw risico op nierstenen te verminderen.) Het vermijden van voedingsmiddelen met een hoog oxalaat kan helpen uw nieren te beschermen. Oxalaten verhogen echter niet alleen uw kans op nierstenen; Ze kunnen ook binden met magnesium, waardoor het voor uw lichaam moeilijker wordt om toegang te krijgen tot het mineraal.
Interessant is dat het omgekeerde van dit fenomeen nuttig kan zijn voor mensen die hun oxalaatniveaus willen verlagen; Omdat magnesium bindt met oxalaat, helpt het te voorkomen dat oxalaten in het lichaam opbouwen. Houd er echter rekening mee dat het magnesium uiteindelijk samen met de oxalaten wordt weggespoeld.
Calcium kan voorrang hebben op magnesium
Het tweede probleem met het koppelen van magnesium met spinazie omvat calcium, dat in veel groenten aanwezig is. Een kopje spinazie bevat 245 milligram calcium, wat ongeveer dezelfde hoeveelheid is die je zou vinden in 4 gram gewone yoghurt.
Het consumeren van hoge hoeveelheden calcium kan ook de magnesiumbiobeschikbaarheid verstoren. Wanneer uw lichaam beide mineralen tegelijk tegenkomt, moet het kiezen welke meteen moet worden gebruikt, en calcium is vaak de voorkeursvoedingsstof. Bijgevolg, als u uw magnesiumsupplement neemt met een calciumrijk voedsel of drankje, krijgt u misschien minder magnesium dan u verwacht.
Dit betekent niet dat je geen spinazie kunt hebben als je magnesiumsupplementen gebruikt. U hoeft alleen maar uw verbruik van spinazie te wispelen met uw magnesiumverbruik. Bovendien wilt u misschien af en toe meer gefermenteerde vormen van spinazie eten: een studie uit 2023 in micro -organismen heeft aangetoond dat gefermenteerde spinazie minder oxalaten bevatte dan verse spinazie.

