We namen de ingrediënten van een klassieke Waldorf -salade en gaven ze een modernere draai. Deze stevige herfst- en wintersalade is perfect voor Thanksgiving, Kerstmis en elke andere gelegenheid voor vakantie! We zijn er vrij zeker van dat uw familie de hedendaagse update zal waarderen.
We besloten om oma’s klassieker Waldorf een veel modernere update te geven, met veel meer pizzazz (granaatappel, gedroogde veenbessen, bros in de walnootpompoenzaad) en veel minder mayo. De dressing is nog steeds romig, pittig en heerlijk, maar het overweldigt de salade niet volledig.
Bovendien ziet het er veel, mooier uit op uw vakantietafel!
Deze Waldorf -salade is niet alleen voor de vakantie. Het is perfect voor zowat elk herfst-/winterdiner of vermakelijke gelegenheid! Sla de walnoot niet bros over – het voegt zo veel toe.

Stapsgewijze instructies
Stap 1: Maak het brosse. Verwarm de oven voor op 275˚F. Voeg walnoten en pompoenpitten toe aan een mengkom. Roer in een aparte kom ahornsiroop, olijfolie, tijm, zout en peper samen. Giet over noten en gooi goed om te coaten. Verspreid op een 9 “X13” met perkament omzoomde bakplaat. Bak ongeveer 35 minuten op het laagste rek van de oven en draait het vel halverwege het bakken. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Eenmaal afgekoeld, breek je uit elkaar in hapklare stukken.



Stap 2: Maak de dressing. Klop in een kleine mengkom de olijfolie, gewone yoghurt, appelazijn, tijm, mosterd, ahornsiroop en het zout en de peper, naar smaak.

Stap 3: Salademontage. Bereid alle salade-ingrediënten voor: snijd je selderij dun, halveer je druiven en snijd je appels in ongeveer ½ “kubussen. Voeg toe aan een grote mengkom, giet dressing over de bovenkant en gooi om te combineren. Top met de gekoelde en gebroken bros.



Substituties/add-ins
- Voor een meer klassieke Waldorf -salade: Laat de sla en granaatappelzaden weg en gooi alle andere ingrediënten in de dressing.
- Voeg ingelegde rode ui toe voor pittigheid.
- Sub gedroogde veenbessen met rozijnen of gedroogde scherpe kersen.
- Voeg fijngehakt toe broccoli.
- Voor meer plantaardig eiwit, Voeg kikkererwten toe.

- Geroosterde bieten- en boerenkoolsalade
- Geroosterde groente- en wilde rijstsalade
- Dill Pickle Aardato Salad
- Boerenkool tahini caesar salade
- Geschoren spruitje salade met cranberry vinaigrette