Als je van intermitterend vasten houdt, is een snack ’s avonds laat goed buiten je eetraam. Voor anderen, die harde training na het werk heeft je metabolisme zo ontslagen dat je gezonde diner je hongerig liet, net toen je je in je bed vestigde. Terwijl een kleine snack voor het slapengaan prima is voor de meeste mensen, zijn veel verwerkte snacks zoals chips en pretzels meestal veel natrium. Mensen met een hoge bloeddruk moeten idealiter hun dagelijkse natrium beperken tot 1500 milligram, volgens de American Heart Association.
Een late-night snack-optie om te overwegen is Kefir Milk. Kefir is vergelijkbaar met yoghurt omdat het gefermenteerde melk is, maar Kefir gebruikt kefirkorrels om de melk te fermenteren. Kefir smaakt vergelijkbaar met drinkbare yoghurt, maar het heeft nog veel meer probiotica om de gezondheid van uw darmen te verbeteren. Net als melk en yoghurt, is kefirmelk een goede bron van calcium, waardoor bijna 300 milligram in een beker wordt geleverd. Kalium en magnesium zijn twee mineralen in kefir die het een geweldig drankje maken om uw bloeddruk te verlagen. Kefir is ook weinig natrium, maar de antioxidanten en andere verbindingen kunnen uw algehele cardiovasculaire gezondheid verbeteren.
Kefir’s effect op uw cardiovasculaire gezondheid
Gezondheidsonderzoekers onderzoeken het sterke verband tussen darmgezondheid en chronische ziekten. Een beoordeling uit 2018 in de mobiele fysiologie en biochemie legde uit hoe Kefir Milk een rol zou kunnen spelen bij het herstellen van de gezondheid van uw darmen om uw risico op cardiovasculaire en metabole ziekten te verminderen. De antioxidanten in kefir helpen schadelijke vrije radicalen te neutraliseren die bloedvaten kunnen beschadigen en leiden tot hartproblemen. Het ondersteunt ook natuurlijke bloeddrukregulatie en blokkeert bepaalde enzymen die de bloeddruk kunnen verhogen.
(Ontdek wat er met je lichaam gebeurt als je elke dag gefermenteerde voedingsmiddelen als Kefir eet.)
Kefir kan ook helpen bij het voorkomen van atherosclerose (vernauwing van de slagaders) en het cholesterolgehalte beheren. Verbindingen in kefir verminderen ontstekingen en beschermen bloedvaten tegen schade. De levende culturen in kefir kunnen cholesterolabsorptie in de darm blokkeren en helpen het lichaam overtollig cholesterol te elimineren. Uit een studie uit 2021 in Pharmanutrition bleek dat Kefir de bloeddruk, bloedglucose en LDL -cholesterol verlaagde, terwijl het HDL -cholesterol verhoogde bij vrouwen met het metabool syndroom. Kefir verminderde ook het 10-jarige risico van een cardiovasculaire gebeurtenis.
Andere gezondheidsvoordelen van kefirmelk
Misschien wilt u kefir toevoegen aan uw dieet voor andere gezondheidsvoordelen. Een artikel uit 2021 in oxidatieve geneeskunde en cellulaire levensduur onderzocht hoe de natuurlijke stoffen in kefir uw gezondheid kunnen verbeteren. Die kleine probiotica produceren organische zuren en peptiden die toxine-producerende schimmels en schadelijke bacteriën zoals strep, salmonella en E. coli doden.
Hoewel suiker vaak gekoppeld is aan een slechte darmgezondheid, kan een natuurlijke suiker in kefir genaamd Kefiran een gezonde darm beter bevorderen dan andere probiotica. Kefiran helpt je darm vetzuren met korte ketens zoals butyraat te produceren die cholesterol verlagen, eetlust reguleren en de voering in je darm versterken. Dezezelfde stof vermindert ook de schadelijke bacteriën in uw darm terwijl u de nuttige bacteriën stimuleert. Andere peptiden kunnen de balans in uw darmen herstellen die kunnen worden weggegooid vanwege de menopauze en andere hormonale veranderingen.
Natuurlijke verbindingen in kefir kunnen ook helpen kanker te bestrijden door de structuur en energievoorziening in kankercellen te verstoren. Lactische en azijnzuren in kefir hebben veelbelovend aangetoond bij het beschermen van dikke cellen tegen DNA -schade. Kefir kan ook oxidatieve stress en celschade verminderen die gekoppeld zijn aan neurodegeneratieve ziekten zoals Parkinson en Alzheimer.