Het is altijd verheugend om te weten dat een voedsel dat u al leuk vindt, gezondheidsvoordelen kan bieden. En in het geval van één populaire koolhydraatarme, caloriearme groente, zijn die voordelen behoorlijk indrukwekkend. In feite omvatten ze het potentieel om cholesterol te helpen verminderen en sommige kankers af te weren. Deze veggie -favoriet is niemand minder dan de paprika. Variërend in smaak van aardachtig tot zoet, zijn paprika boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C. Tegelijkertijd zullen ze je niet down wegen. Een kop gehakte groene paprika’s bevat ongeveer 30 calorieën en minder dan 7 gram koolhydraten, terwijl hij 120 milligram vitamine C en een bonus 1,28 gram eiwit levert, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).
Voor meer informatie over het functionele voedselpotentieel van Bell Peppers vroeg Health Digest de geregistreerde diëtist Kathleen Benson, een voedingsdeskundige bij Top Nutrition Coaching, voor haar inzichten. Bij het reageren op de cholesterolmanagementmogelijkheden van Bell Peppers, identificeerde Benson oplosbare vezels als kritisch. “Oplosbare vezel helpt het cholesterol te verlagen door ermee te binden in het spijsverteringssysteem en te helpen bij het verwijderen ervan, ter ondersteuning van de gezondheid van het hart,” zei ze.
En de oorsprong van de kankerbestrijding van pepers? Benson legt uit dat die uit een speciaal type substantie komen. “Bell -paprika’s zijn rijk aan antioxidanten, die cellen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen,” merkte Benson op. “Dit kan helpen het risico op kanker te verminderen.”
Popping pepers om cholesterol te verlagen
De ondersteunende gezondheidsaspecten van de antioxidanten en vezels in paprika’s die Benson noemde, zijn waargenomen in klinische omgevingen met dierenonderwerpen. Een beoordeling van 2019 in antioxidanten gaf bijvoorbeeld aan dat de carotenoïden in alle soorten paprika’s op antioxidant gebaseerde cardioprotectie opleverden. In het bijzonder citeerden onderzoekers een onderzoek waarbij konijnen een “significante” daling van hun LDL -cholesterol en triglyceriden ervoeren na 12 weken een supplement van 1% van rode peper.
Een ander stuk onderzoek naar dieren kwam tot soortgelijke conclusies. De studie, die in 2023 werd gepubliceerd in metabolieten, probeerde een verband te ontdekken tussen het innemen van rode peper en het ervaren van positieve metabole resultaten bij ratten die een ultra-verwerkt dieet kregen. Degenen die geen rode pepersuppletie kregen, zagen een toename van hun LDL -cholesterol; Degenen die geen stabiele LDL -cholesterolgehalte hebben gepresenteerd, ondanks het eten van bewerkte voedingsmiddelen. Nogmaals, antioxidanten werden genoemd als nuttig.
Waar past vezels in de mix? Een meta-analyse uit 2023 in de vooruitgang in voeding gaf aan dat het verhogen van de dagelijkse oplosbare vezelinname met slechts vijf gram LDL-cholesterol zou kunnen verminderen met een gemiddelde van ongeveer 5,57 milligram per deciliter (MG/DL).
In termen van kankerpreventie van antioxidanten onderzocht een onderzoek uit 2020 uit het Journal of Food Science and Technology de effecten van extracten van antioxidant-rijke gele en rode paprika’s op kankercellen onder laboratoriumomstandigheden. Beide extracten verminderden de groei van longkankercellen, wat impliceert dat paprika’s waardevol kunnen zijn als onderdeel van een preventiegericht dieet.
Een kleurrijk peperpalet bouwen
Als je winkelt voor paprika’s, zul je zien dat ze in een regenboog van tintkeuzes komen. Ongeacht welke kleurpeper je kiest, je kunt verwachten dat 2,53 gram vezel in elke kopje op basis van USDA -informatie krijgt. Bovendien krijg je altijd antioxidanten, ongeacht de tint, vorm of smaak van de peper. (Je kunt de indrukwekkende niveaus van vitamine C van Peppers bedanken voor die antioxidanten.)
Hoe vaak moet u paprika eten om hun voordelen te behalen? Benson beveelt geen specifieke frequentie aan. Dat gezegd hebbende, stelde ze voor om je peperputters en ander plantaardig voedsel te mixen, zodat je een breed scala aan micronutriënten krijgt. “Vergeet niet dat het algehele voedingspatroon belangrijker is dan enig voedsel,” legde ze uit.
Hoewel Benson aanrade om paprika’s te eten in elke vorm die je leuk vindt, inclusief gesneden rauw en gedompeld in hummus of in blokjes gesneden voor salades, merkte ze op dat het verwarmen ze een verschil kan maken in de manier waarop je lichaam ze gebruikt. “Koken paprika’s kunnen de biologische beschikbaarheid van bepaalde voedingsstoffen verbeteren, zoals carotenoïden, die worden omgezet in vitamine A in het lichaam,” zei Benson. “Koken paprika met een vetbron kan ook helpen de absorptie van in vet oplosbare vitamines te verhogen.”