De populaire kaas die meer eiwitten heeft dan een ei

Eiwit is een essentieel onderdeel van elk dieet. Het is niet alleen belangrijk voor spieren en de gezondheid van de bot, maar het houdt je langer vol langer te voelen, waardoor het snacking kan worden verminderd. Het ondersteunt ook uw metabolisme, kan de bloeddruk verlagen en helpt het lichaam te herstellen als het op enigerlei wijze gewond is geraakt.

Als we echter denken aan het eten van voldoende eiwitten, denken we echter aan vlees en eieren en breiden we het idee niet echt uit dat er iets kan zijn dat een nog hoger eiwitgehalte heeft. Kaasliefhebbers schrap jezelf voor wat opwindend nieuws: een ons cheddar -kaas heeft meer eiwitten dan een ei. Dat klopt; Het is niet alleen heerlijk – kaas is ook goed voor je, ondanks wat je eerder had gedacht.

Met bijna 7 gram eiwit per ounce, als u meer eiwitten aan uw dieet wilt toevoegen, dan is cheddarkaas misschien wel de route die u wilt nemen. Hoewel er kazen zijn met een hoger eiwitgehalte, bijvoorbeeld, heeft Parmezaanse kaas 10 gram en Romano heeft 9 gram eiwit per ounce, Cheddar is voor veel mensen een beetje toegankelijker. Niet alleen omdat het niet de overdreven sterke smaak en dubieuze textuur van Parmezaanse kaas en Romano heeft, maar omdat je het vrijwel overal kunt vinden waar voedsel wordt verkocht.

Andere voordelen van cheddar naast zijn eiwit

Naast het hoge eiwit aantal is Cheddar ook een geweldige bron van calcium, waardoor het een belangrijke speler is in de gezondheid van de bot. Het bevat ook vitamine A en K, evenals ijzer, en kan helpen het cholesterol te verlagen. Volgens een onderzoek uit 2011 gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, verlaagt Cheese “Bad” (LDL) cholesterol. Hoewel dit misschien een beetje vreemd lijkt, gezien hoeveel verzadigd vet in kaas zit, bleek uit de studie dat deze factor de LDL -cholesterolgehalte niet heeft verhoogd. De onderzoekers vermoedden dat de reden zou kunnen zijn vanwege de grote hoeveelheden calcium in kaas en het feit dat het, bij gebrek aan meer welsprekende formulering, uiteindelijk is uitgepompt.

Cheddar -kaas is ook fantastisch voor mondgezondheid. Niet alleen houdt het eiwit de tanden sterk en gezond, waardoor de kansen op potentieel tandbederf worden geminimaliseerd, maar het herstelt de pH -waarden in de mond. Uit een onderzoek uit 2013 gepubliceerd in algemene tandheelkunde bleek dat wanneer adolescenten (leeftijd 12 tot 15 jaar) yoghurt, melk of cheddarkaas kregen om te consumeren, de eerste twee producten resulteerden in geen veranderingen in de pH -balans van de mond, terwijl voor degenen die dat hadden gedaan Kaas, de pH -balans nam toe. De afhaalmaaltijden? Als het gaat om zuivelproducten, heeft kaas de sterkste anticariogene eigenschappen, wat betekent dat het componenten bevat die tandbederf en microbiële groei voorkomen.

Als dat niet genoeg was om je te inspireren om meer kaas te eten, ontdekte een studie uit 2005 door de British Cheese Board dat 3 ons kaas voor het slapengaan maakte voor meer rustgevende nachten en geminimaliseerde nachtmerries in 72% van de respondenten. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat deze studie slecht was gebouwd, nooit gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift en waarschijnlijk bevooroordeeld (per BBC). Desalniettemin biedt Cheddar Cheese veel interessante voordelen aan de tafel.

Hoe u meer cheddar in uw dieet kunt werken

Een van de beste onderdelen over cheddar -kaas is dat het mild genoeg is dat het gemakkelijk alleen kan worden genoten in blokjes of plakjes, en op crackers, Melba Toast, Bread of vergelijkbare voedingsmiddelen. Cheddar -kaas is heerlijk in koekjes, dips, macaroni en kaas, aardappelen au gratin, gegrilde kaas broodjes en soepen. Als je je cheddar wilt combineren met gezondere opties, is bloemkool mac en kaas geweldig voor als je zin hebt in gezellig, comfortvoedsel, net als een cheddarkaas en vegetarische omelet. Ook zorgen kaas en fruit, zoals druiven, datums of appels, voor een lekkere snack, en cheddar -kaas werkt ook goed in salades – zowel hartige als zoete.

Als u de voordelen van Cheddar -kaas met vrienden en familie wilt delen, of u nu een bijeenkomst organiseert of er een bijwoont, aanbied dan de leiding over het Charcuterie Board. Vul dat bord met niet alleen vlees, fruit en een verscheidenheid aan noten, maar ook veel verschillende soorten kazen, waaronder Cheddar. In tegenstelling tot sommige kazen kan Cheddar worden opgenomen in veel verschillende soorten maaltijden en snacks – het smelt tenslotte perfect – dus wees niet bang om te experimenteren met nieuwe recepten en ideeën, en je leven te injecteren met meer cheddar.