De populaire meloen die je moet vermijden te eten bij een continentaal ontbijtbuffet

Als je ooit in een hotel bent gebleven, ben je waarschijnlijk de klassieke Continental Breakfast -spread tegengekomen. Het is een snelle en handige manier om voor een dag van vergaderingen of sightseeing te voorzien. Je ziet vaak koffie, thee, yoghurt, gebak en misschien wat koude granen beschikbaar om het gemakkelijk te maken om te eten en te rennen. Om in een deel van je dagelijkse vezels te komen, ben je misschien geneigd om een ​​deel van het aanbod van fruit te pakken, perfect gesneden en klaar om te eten.

Hoewel cantaloupe een verfrissende keuze kan zijn in de zomermaanden, is het voorgesneden meloen misschien niet de veiligste keuze op een buffetlijn. Thuis kunt u stappen ondernemen om de meloen veilig voor te bereiden. Maar zodra de meloen is gesneden en achtergelaten – zoals op een buffettafel – is er een hoger risico dat het kan worden vervuild met schadelijke bacteriën zoals Listeria of Salmonella. Deze bacteriën gedijen bij kamertemperatuur, waardoor buffet opzet een potentieel gevaar voor voedselvergiftiging.

Je herinnert je misschien de uitbraak van Salmonella in november 2023 die zich over 44 staten verspreidde en meer dan 400 mensen ziek werd. De Centers for Disease Control and Prevention meldden dat 158 ​​mensen in het ziekenhuis werden opgenomen en zes mensen stierven. Een onderzoek door de Food and Drug Administration heeft de Salmonella -uitbraak getraceerd naar Cantaloupe.

Waarom Cantaloupe gevoeliger is voor bacteriën

Buffetten kunnen gemakkelijk broedplaatsen zijn voor bacteriën en virussen vanwege het probleem om voedsel op een veilige temperatuur te houden. Volgens de USDA moeten warm voedsel boven de 140 graden Fahrenheit worden gehouden en moeten koud voedsel onder de 40 graden Fahrenheit worden gehouden. Voedingsmiddelen moeten niet langer dan twee uur op kamertemperatuur blijven.

Cantaloupe vormt een bepaalde uitdaging voor het beheersen van bacteriën. Die richels op de huid van een meloen kunnen bacteriën vangen vanaf het moment dat het fruit groeit tot de tijd dat het wordt bereid voor het buffet. Hoewel je de huid van de meloen niet eet, kunnen de bacteriën het mes verontreinigen en zich verspreiden naar het eetbare vlees van de vrucht. Als de meloen op kamertemperatuur wordt gehouden, maken het hoge watergehalte, neutrale pH en suiker in het vlees van de meloen het bijzonder kwetsbaar voor bacteriën zoals Salmonella (dit is wat er echt met je lichaam gebeurt als je Salmonella krijgt).

Een artikel uit 2025 in het Journal of Food Protection analyseerde de afgelopen 30 jaar wereldwijd meloen-geassocieerde Salmonella-uitbraken en ontdekte dat cantaloepen verantwoordelijk waren voor 43% van de uitbraken en 73% van de doden. Voorgesneden meloen en openbare instellingen (zoals buffetten) waren verantwoordelijk voor enkele van de grotere Salmonella-uitbraken.

Hoe je veilig meloen kunt eten

Cantaloupe is rijk aan vitamine C en bèta -caroteen, en het 90% watergehalte houdt u gehydrateerd (hier zijn enkele gezondheidsvoordelen van meloen). Experts op het gebied van voedselveiligheid aan de Northeastern University stellen voor om het kopen van pre-gesneden meloen te vermijden omdat u niet weet hoe lang geleden de meloen is gesneden. Bacteriën kunnen snel groeien omdat de gesneden meloen wordt verpakt en opgeslagen in het productgedeelte.

Zorg er bij het kiezen van de meloen in de winkel voor dat er geen bezuinigingen zijn in de schil. Bacteriën kunnen door deze sneden binnenkomen en het vlees van uw meloen vervuilen. Hoewel het moeilijk is om de buitenkant van de meloen volledig te reinigen voordat je erin snijdt, suggereert staatsveiligheidsveiligheid dat de buitenkant van de meloen met antibacteriële zeep schrobt. Zorg ervoor dat je je handen, gebruiksvoorwerpen en eventuele oppervlakken wassen voordat je de meloen opengaat en nadat je de fruit hebt behandeld. De regering van Canada zegt dat je maximaal vier dagen gesneden meloen en andere meloenen in je koelkast kunt opslaan, maar het fruit weggegaat als het al meer dan twee uur buiten zit. Als het buiten warm is en je serveert vers gesneden meloen, moet je misschien het fruit eerder weggooien.