Een ondergewaardeerde groentehoog ijzer kan ook helpen cholesterol te verlagen

Het pompen van ijzer kan goed zijn voor uw fitnessroutine. Maar het consumeren van ijzer kan net zo essentieel zijn voor uw lichaam. Zonder ijzer zou je het moeilijk vinden om lange dagen door te komen of (figuurlijk) een intense training te overleven.

Als u toestaat dat uw ijzerspiegels te laag worden, kunt u een ijzertekort eindigen, een van de verschillende soorten bloedarmoede. Veel voorkomende indicatoren voor ijzertekort omvatten vermoeidheid, maagproblemen en concentratieproblemen. Bijgevolg is het het beste om voedsel te eten die u helpen de aanbevolen dagelijkse waarde van ijzer voor uw leeftijd en geslacht te bereiken; Bij volwassenen varieert dit van 8 tot 18 milligram.

Hoewel veel van dieren afgeleide voedingsmiddelen ijzer bevatten, is het ook te vinden in plantaardige bronnen. Heart of Palm is een tropische groente die een uitdaging kan zijn om vers te vinden in de Verenigde Staten. Het is echter gemakkelijker beschikbaar in blikken of potten. Voor elke 100 milligram hart van palm die je consumeert, kun je verwachten dat ik 1,69 milligram ijzer krijg. Als u dagelijks 8 milligram streeft, is dat ongeveer 20% van wat u nodig hebt, allemaal voor slechts 115 calorieën en nauwelijks vet. Bovendien zal het eten van hart van palm niet alleen je ijzerinname niet vergroten; Het kan u ook helpen uw cholesterol te verlagen.

Het cholesterolverlagende potentieel van hart van de palm

Heart of Palm is rijk aan een polyfenol (een natuurlijk voorkomende plantenverbinding met antioxiderende eigenschappen) genaamd chlorogeenzuur, zoals opgemerkt in een 2020 -studie in voedsel en chemische toxicologie. Volgens een review uit 2024 van voedingsstoffen lijkt de inname van hoger chlorogeenzuur te leiden tot een afname van cholesterol bij zowel dieren- als menselijke proefpersonen. In het bijzonder kan chlorogeenzuur het moeilijker maken voor overtollig cholesterol om zich aan de wanden van de bloedvaten te hechten.

Naast chlorogeenzuur is Heart of Palm ook een goede bron van vezels, nog een andere voedingsstof gekoppeld aan laag cholesterol. Het eten van meer vezels, met name oplosbare vezels, kan hoge cholesterolgehalte verlagen. Een beoordeling van 2016 in de huidige rapporten van atherosclerose toonde aan dat het oplosbare vezelverbruik een daling van 5% tot 10% in cholesterolwaarden kon veroorzaken. Evenzo vond een beoordeling van 2019 in voedingsstoffen een positieve correlatie tussen hoge vezelinname en lage cholesterolwaarden, zowel in dieren- als menselijke studies.

Hoe u Hart of Palm in uw dieet kunt opnemen

Omdat Heart of Palm misschien niet op je wekelijkse boodschappenlijst staat, vraag je je misschien af ​​hoe je het in je dieet kunt opnemen om je ijzer te stimuleren en je te helpen je cholesterol te beheren. Een gemakkelijke plek om te beginnen is door het te snijden als een topping voor koude salades. Je kunt ook hart van palm toevoegen aan roerstijmen en baktjes. Heart of Palm kan zelfs worden gebruikt als een zeevruchtenvervanger in vegetarische en veganistische recepten. De milde smaak past het in veel gerechten gemakkelijk.

Als je het idee leuk vindt om Heart of Palm creatief te gebruiken, kun je ook het hart van palmnoedels proberen, die populair zijn geworden bij keto-fans en anderen die levensstijl met weinig koolhydraten volgen. Geregistreerde diëtist Marni Sumbal waarschuwt echter tegen het vervangen van hart van palmspaghetti voor bloemgebaseerde pasta als u intensieve oefeningen doet (Via Runner’s World): “Het lage koolhydraatgehalte doet het niet goed voor degenen die hun pasta willen voeden.” Dat gezegd hebbende, je kunt nog steeds genieten van hart van palmnoedels, zolang je andere voedingsmiddelen vult die je voldoende eiwitten en koolhydraten bieden. (Lees waarom u na een training geen koolhydraten moet vermijden.)