Een onderschatte groene groente die veel ijzer bevindt, kan ook de bloeddruk helpen verlagen

Onderschat. Ondergewaardeerd. Onderbenut. Dat is wat je elke voedingsstofrijke vegetarische vegetarische vegetarie zou kunnen noemen die meestal in de prullenbak belandt in plaats van op je bord.

Denk je dat je nooit een voedzaam voedsel zou weggooien? Denk nog eens na. Gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw suggereren dat tot 40% van al het voedsel wordt verspild. U kunt uw deel doen om het verspilling te stoppen door een vaak weggegooide groente te gebruiken, verpakt met ijzer die ook kan helpen bij het bestrijden van hypertensie: bietengreens.

Bietengreens zijn de groene bladeren die vanaf de bovenkant van een biet ontspruiten. Hun nabijheid tot de “hoofdster” (de biet) maakt ze gemakkelijk over het hoofd te zien als een ingrediënt op zichzelf. Misschien wilt u ze echter een kans geven als u probeert uw cardiovasculaire systeemgezondheid te verbeteren.

Zoals vermeld, zijn bietengroen gevuld met ijzer. In slechts één kopje krijg je bijna één milligram van het essentiële mineraal. Dat lijkt misschien niet veel, maar het is ongeveer drie keer het ijzer in een vergelijkbare portie verse boerenkool en ongeveer negen keer dat van ongekookte Collard -greens. Bladgroens zijn over het algemeen must-consider voedsel als je een laag ijzer hebt. Dit maakt bietengreens een geweldige optie als u uw ijzer wilt stimuleren door planten te eten, wat realistisch uitvoerbaar is.

IJzer voordelen voor lichaam en hart

Wat is het voordeel om uw ijzer op normale niveaus te houden? IJzer helpt zuurstof in je lichaam bewegen, waardoor je de energie kunt hebben om door je dagen te stroomt.

Als u niet routinematig de dagelijkse aanbevolen volwassen waarde van ijzer krijgt (ergens tussen 8 milligram tot 18 milligram, afhankelijk van uw geslacht (via National Institutes of Health), kunt u uiteindelijk de Telltale -tekenen van ijzeren deficiëntie ervaren. Deze omvatten kortademigheid, hoofdpijn, hoofdpijn, hoofdpijn, hoofdpijn en vermoeid slaat beats over-of levensbedreigende hartproblemen.

Het eten van meer bietengroen, samen met ander met ijzer gevulde voedingsmiddelen, kan u helpen de milde en ernstige symptomen van bloedarmoede te omzeilen. Bovendien neemt u maatregelen om uw bloeddruk op natuurlijke wijze te verlagen. Bietengreens bevatten immers ten minste twee voedingsstoffen die zijn geassocieerd met verminderde bloeddruk: kalium en vezels (respectievelijk 762 milligram en 3,7 gram).

Kalium en vezels voor anti-hypertensieve effecten

Een primaire rol van kalium is om onnodig natrium uit het lichaam te verschuiven, waardoor de pompdruk van uw bloed tegen de wanden van uw slagaders, aderen en haarvaten wordt verlaagd. En dat is goed om uw kansen op hartaandoeningen te verminderen. Volgens een beoordeling van 2024 van hypertensie leidde een toename van het kaliumverbruik tot een daling van 24% in relatief beroerte risico.

Vezel is net zo essentieel als u de bloeddruk met voedsel probeert te verlagen. Het vergroten van uw vezel met slechts 5 gram elke dag kan zowel uw systolische als diastolische bloeddrukaantallen duwen, zoals opgemerkt door een artikel uit 2024 in hypertensie. (Voor perspectief is 5 gram verkrijgbaar in ongeveer 1½ kopje bietengroenten.)

Interessant is dat bietengroen niet het enige deel van de bieten is dat je “beat” helpt sterk te blijven. Bietensap is ook een van die onderschatte hartvriendelijke ingrediënten. Een voorbeeld hiervan bleek uit een beoordeling van 2017 uit de vooruitgang in voeding dat deelnemers die in 22 studies dronken, bietensap lagere bloeddruk vertoonden dan degenen die dat niet deden. Dat betekent dat je een dubbele dosis cardiovasculaire hulp kunt krijgen als je bietsap drinkt terwijl je geniet van een recept met bietengroen.

Nieuw in koken met bietengroen? Probeer voor keukeninspiratie deze slimme seizoenskruid die veenbessen en bietentoppen combineert.