Florentijnse cannoli

We gebruikten zelfgemaakte Florentines (kanten koekjes) om cannoli -schelpen te maken en vulden ze met een gemakkelijke ricotta -chocoladeschilfervulling! Dit zijn een absoluut heerlijk dessert, met een superdunne, knapperige schaal die veel gemakkelijker is dan het maken van een gewone cannoli -schaal.

Ik heb altijd al willen proberen cannoli helemaal opnieuw te maken, maar ik vermijd koste wat het kost te frituren. Niet zozeer om gezondheidsredenen, maar ik kan het niet uitstaan ​​om olie op te ruimen en het is elke keer zo’n enorme puinhoop!

Een paar dagen geleden testten we een recept voor Honey Florentines, en we realiseerden ons dat ze echt heel goed werken als cannoli -schelpen! Ze zijn veel dunner en knapperiger, maar ze houden zich verrassend goed vast aan ricotta -vulling en ze smaken fantastisch. Bovendien zijn ze veel gemakkelijker te maken!

Probeer deze voor de vakantie, of wanneer je zin hebt om een ​​beetje luxe te worden in de keuken. Je kunt ook gewoon de Florentines laten worden uitgerold en er gewoon van genieten!

Florentijnse cannoli -ingrediënten

Overhead uitzicht op ingrediënten om Florentijnse cannoli te maken.

Voor de Florentines

  • Boter: Ongezouten is hier het beste.
  • Bruine suiker: Dit geeft je Florentijns een heerlijke, karamelachtige smaak.
  • Honing: We houden van de smaak die honing toevoegt aan deze Florentines! Zorg ervoor dat je echte honing gebruikt – het moet een bloemensmaak en geur hebben. Het goedkopere spul dat je in de supermarkt vindt, is niet 100% echte honing. Het is gemaakt met een verscheidenheid aan goedkopere siropen, zoals maïssiroop.
  • Meel: Al het doel is hier het beste. We hebben dit recept niet getest met glutenvrije bloem.
  • Zout en vanille: Om de smaak in evenwicht te brengen.

Voor de cannoli -vulling

  • Ricotta: De sleutel tot het maken van de perfecte vulling is om uw ricotta af te voeren om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Als u deze stap overslaat, kan de vulling te waterig en dun zijn en kan de stevigheid van de Florentines beïnvloeden.
  • Poedersuiker: Dit is essentieel voor het toevoegen van zoetheid aan de vulling. Voel je vrij om meer of minder toe te voegen, afhankelijk van je voorkeuren.
  • Vanille: Voor extra smaak.
  • Oranje schil: Technisch optioneel, maar we raden u ten zeerste aan het te gebruiken! Een kleine hoeveelheid sinaasappelschil voegt zoveel smaak toe aan de vulling en paren prachtig met ricotta, chocolade en honing.
  • Mini -chocoladeschilfers, zowel voor de vulling als de uiteinden van je cannoli. We gebruiken ook graag gehakte pistachenoten voor garnering.

Hoe u dit Florentijnse Cannoli -recept maakt

Prep: Giet de ricotta af: leg 2 stukken papieren handdoek op een plat oppervlak. Verspreid de ricotta in een dunne laag op de papieren handdoek. Top met meer papieren handdoek en druk naar beneden totdat het nat aanvoelt. Laat 30 minuten zitten en vervang de papieren handdoek eenmaal halverwege. Dit zal zoveel mogelijk vocht uit de ricotta verwijderen, dus de cannoli -vulling is de juiste consistentie.

Ricotta verspreidde zich op papieren handdoek om af te lopen.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 375˚F en lijn twee vellen pannen met perkamentpapier.
Klop de boter, bruine suiker en honing in een kleine steelpan op middelhoog vuur tot gesmolten.

Haal van het vuur en klop in de bloem, zout en vanille tot er geen klontjes overblijven.

Stap 2: Optioneel: laat het deeg afkoelen, dus het is gemakkelijker om mee te werken (we plaatsen de onze in de vriezer gedurende 20 minuten). Elke klodder beslag moet een hoop ½ theelepel zijn (~ ¾ theelepel). Plaats de poppen op de bladpan en zorg ervoor dat u minimaal 3 centimeter ruimte tussen elk koekje achterlaat. (Deze verspreiden zich veel!)

Bak 6-8 minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en breng het perkamentpapier + koekjes voorzichtig over naar een koelrek (we schuiven het van de pan naar het koelrek).

Stap 3: Laat de Florentines ongeveer 30 seconden afkoelen totdat ze cool genoeg zijn om te hanteren. Met behulp van het handvat van een spatel of garde (de onze heeft een omtrek van ¾-inch), wikkel de Florentijn voorzichtig om het handvat zodat de cirkel overlapt. Het zal vrij snel uitharden.

Herhaal het met resterende Florentines – als ze te snel beginnen te stollen, stop ze dan 15 seconden terug in de oven om ze weer plooibaar te maken.

Stap 4: Maak de ricotta -vulling: meng in een mengkom de uitgelekte ricotta, poedersuiker, vanille, oranje schil en mini -chocoladeschilfers tot goed gecombineerd.

Stap 5: Gebruik een ronde leidingstip en leid het ricotta -mengsel in de Florentijnse schelpen. Vul de ene kant halverwege, draai dan om en vul de andere kant.

Optioneel: dompel elk uiteinde in meer mini -chocoladeschilfers of gehakte pistachenoten. Genieten!

Opslag

Zonder de ricotta -vulling, kunt u de Florentijnse koekjesschelpen op kamertemperatuur opslaan gedurende maximaal 3 dagen, in de koelkast voor maximaal een paar weken of in de vriezer voor maximaal 3 maanden. Wees voorzichtig – ze zijn redelijk kwetsbaar!

Zodra u de vulling toevoegt, worden deze Florentijnse cannoli het best binnen een paar uur geconsumeerd.

U kunt de ricotta -vulling echter maximaal 5 dagen bewaren in een luchtdichte container of spuitzak en vervolgens in de vulling pijp net voor het opdienen!

Close Up View of Florentijnse cannoli met chocoladeschilfers en pistachenoten aan de uiteinden.
  • Wees voorzichtig – de Florentijnse schelpen zijn kwetsbaar! Ze zijn vrij dun en knapperig, dus zorg ervoor dat je ze zorgvuldig behandelt. Zodra je de ricotta -vulling toevoegt, zijn ze een beetje steviger.
  • Laat veel ruimte op de bladpan wanneer de Florentines bakken. Ze verspreiden zich behoorlijk wat! Het is altijd beter om meer batches te bakken met minder cookies per vel dan om het deeg samen te laten lopen. Bovendien, deze kok, dus het kost niet veel extra tijd.
  • Werk vrij snel bij het rollen van de Florentines – Ze worden in minder dan 2 minuten verhard!
  • Als uw Florentines te snel beginnen te verharden, Pop ze 15-20 seconden terug in de oven. Ze moeten heel snel weer plooibaar worden.
  • Cannoli Topping Ideas: De meest voorkomende opties zijn mini -chocoladeschilfers en pistachenoten, maar je hoeft daar niet te stoppen! Je kunt de uiteinden van je cannoli in hagelslag, gekonfijte citrusstukken, Engelse toffee -stukken, geroosterde kokosnoot, etc.
  • Cannoli Shell: Om deze extra fancy te maken, kun je ook de uiteinden van je Florentijnse cannoli -schelpen in gesmolten chocolade en alle gewenste toppings dopen. Je kunt ook de afgewerkte cannoli bestrooien met poedersuiker voor het opdienen.
  • Sla de ricotta niet over. Anders kan uw vulling te waterig zijn en kan het de cannoli -schaal verzachten.
Overhead uitzicht van cannoli gemaakt met een Florentijns koekje, gegarneerd met mini -chocoladeschilfers en pistachenoten.

klok klokpictogrambestek bestekpictogramvlag vlagpictogrammap mappictogramInstagram Instagram -pictogrampinterest Pinterest -pictogramFacebook Facebook -pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantenpictogramhart hartpictogramhart vast Hart solide pictogram