Eiwitpoeders zijn een snelle en handige manier om uw eiwitinname te stimuleren. Tegenwoordig heb je veel meer opties dan terug in het Arnold-tijdperk toen het allemaal om wei ging. Terwijl wei nog steeds de go-to voor spieropbouw is, kiezen sommige mensen voor caseïne als ze iets langzamer willen om te verteren, of een veganistisch eiwit gemaakt van dingen als erwten of quinoa. Je hebt ook veel smaakkeuzes die verder gaan dan vanille en chocolade.
Dat gezegd hebbende, laten we echt zijn: sommige van deze poeders kunnen prijzig zijn. En omdat supplementen niet worden gereguleerd door de FDA, is het moeilijk om precies te weten wat je krijgt (hier zijn enkele van de beste en slechtste eiwitpoedermerken). Sommige poeders zijn gebleken zware metalen en andere dingen die je waarschijnlijk niet in je lichaam wilt (eh, eetbare glitter?).
Als u op zoek bent naar een schoner alternatief, kunt u thuis uw eigen veganistische eiwitpoeder maken met ingrediënten zoals hennep-, chia- en pompoenpitten. Het is misschien niet zoveel eiwitten per primeur als dat gigantische bakje wei, maar het biedt wel een reeks andere voedingsstoffen die geweldig kunnen zijn voor uw algehele gezondheid.
De gezondheidsvoordelen van dit op zaad gebaseerde eiwitpoeder
Dit op zaad gebaseerde eiwitpoeder is gemaakt met een kopje chiazaden, een kopje hennepzaden en ¼ kopje rauwe pompoenpitten. Een portie 2-tablespoon biedt 141 calorieën en bijna 7 gram eiwitten. Dat is gewoon een beetje meer eiwit in een ei. U zult ook merken dat dit eiwitpoeder 7 van de 9 essentiële aminozuren heeft om uw lichaam te helpen spieren te synthetiseren en te herstellen.
Wat dit zelfgemaakte eiwitpoeder zo gezond maakt, zijn de onverzadigde vetten. Die ene portie biedt 72% van uw omega-3’s voor de dag. Tel omega-3s niet als onderdeel van uw krachtopbouwstapel. Volgens een beoordeling van 2023 in voedingsstoffen kan omega-3’s uw lichaam helpen herstellen van door inspanning geïnduceerde ontsteking en spierherstel ondersteunen. Hoe sneller het herstel, hoe moeilijker je later kunt trainen.
Wat je niet mist in dit veganistische eiwitpoeder is natrium. Gearomatiseerde wei -eiwitpoeders kunnen ongeveer 200 milligram natrium toevoegen, terwijl sommige van je favoriete veganistische eiwitpoeders maximaal 430 milligram natrium kunnen hebben. Dat is niet geweldig als je je bloeddruk probeert te bekijken. Deze eenvoudige zelfgemaakte versie heeft minder dan een milligram natrium, maar 244 milligram kalium en 33% van uw dagelijkse waarde voor magnesium. Omdat het smaakloos is, kunt u dit toevoegen aan recepten om het eiwit en gezonde vetten te stimuleren, terwijl het natriumgehalte laag blijft.
Hoe je een 3-ingrediënt eiwitpoeder maakt
Dit eiwitpoeder komt snel samen met een kruidenmolen of een krachtige blender met een pulsinstelling. Om te voorkomen dat je een pasta maakt door de zaden te mengen, puls delen van de zaden tegelijk en combineren ze in een luchtdichte container. Omdat dit eiwitpoeder geen conserveermiddelen heeft, moet u het in de koelkast bewaren en het binnen twee weken gebruiken. Het blijft ook twee maanden vers in de vriezer.
Voor een beetje meer vezels kunt u een kopje vlaszaden vervangen door de chiazaden om u meer dan 3 gram vezels te geven en tegelijkertijd dezelfde hoeveelheid eiwitten te behouden. Voor meer antioxidanten en smaak, probeer rauw cacaopoeder (ongeveer een halve kop) aan de mix toe te voegen. Je kunt ook proberen het te laten op smaak brengen met kaneel voor extra gezondheidsvoordelen. (Dit is wat er gebeurt als je elke dag kaneel eet.)
Dit eiwitpoeder kan worden gemengd in je favoriete fruitsmoothie. Om het eiwitgehalte te stimuleren, probeer dan een halve kop Griekse yoghurt toe te voegen voor nog eens 11 gram eiwit. Om het veganistisch te houden, probeer je een half kopje bevroren erwten toe te voegen voor nog 3 gram eiwitten en 3 gram vezels. Onthoud bij het toevoegen van dit 3-ingrediënt eiwitpoeder aan recepten dat je waarschijnlijk wat meer water moet toevoegen. Chia -zaden hebben de neiging om water op te nemen, dus je merkt misschien dat je beslag een beetje dikker kan zijn.