Het eten van stekelig perenfruit is veel magnesium (en heeft een onverwacht effect op je cholesterol)

Magnesium is essentieel om uw lichaam normaal te laten functioneren. Het mineraal speelt een rol in meerdere systematische processen, niet in de laatste plaats je energieniveaus, botsterkte en hart. Maar zoals kan gebeuren met alle benodigde voedingsstoffen, kunnen magnesiumspiegels beginnen te tanken. Als ze dat doen, reageert je lichaam. Heb je je uitgeput gevoeld? Uw eetlust verliezen? Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop uw lichaam reageert als u met weinig magnesium bent.

Om ervoor te zorgen dat uw magnesiumniveaus niet dalen, wilt u misschien een voedingsmiddelen van magnesiumrijke voedingsmiddelen zoals stekelige peer voeden. In ruil voor het eten van een enkel kopje roze stekelige perenfruit, krijg je een volledige 127 milligram magnesium. (Voor perspectief ligt de aanbevolen dagelijkse dosis magnesium voor volwassenen voor volwassenen tussen 310 en 420 milligram.)

Je krijgt echter meer dan alleen magnesium van de stekelige peer. Elke kop stekelige peer vult je ook met 5,6 gram voedingsvezels. En een van de voordelen van al die vezels is dat u een onverwacht, maar zeker welkom kunt ervaren op uw cholesterol.

Verbeteringen in cardiovasculaire functie

Volgens sommige wetenschappelijk bewijs kan stekelig perenfruit helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Een artikel uit 2011 in kruidengeneeskunde: biomoleculaire en klinische aspecten merkt op dat verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat stekelige peer totale cholesterolgehalte kan verlagen, “slecht” (LDL) cholesterolspiegels en triglyceriden in experimenten. In een van die studies konden mannelijke proefpersonen die stekelige peerderivatenproducten consumeerden hun totale cholesterol met 12%verlagen, hun LDL -cholesterol met 15%en hun triglyceriden met 12%.

Wat geeft stekelige peer zijn cholesterolverlagende belofte? Een belangrijke factor kan de grote hoeveelheden oplosbare vezels zijn. Hoewel zowel oplosbare als onoplosbare vezels kunnen bijdragen aan een verbeterde cardiovasculaire gezondheid, is oplosbare vezels geïdentificeerd als bijzonder nuttig bij het verminderen van cholesterol. Daarom is oplosbare vezels meestal het type vezel dat je moet concentreren op eten als je een hoog cholesterol hebt.

Een beoordeling van 2023 in de vooruitgang in voeding concludeerde dat door het eten van een extra oplosbare vezels dagelijks een extra oplosbare vezels, u uw totale en LDL -cholesterolgehalte zou kunnen verlagen. Dat is een mooie afweging voor het eten van een fruit die van nature zoet is en de mogelijkheid biedt om uw standaardmaaltijden te mengen.

Voorzichtigheid bij het consumeren van stekelige peren

Stekelige peren kunnen potentieel voordelig zijn, maar er zijn drie voorbehouden om in gedachten te houden wanneer u besluit ze in uw dieet te brengen. Ten eerste kan het een uitdaging zijn om stekelig perenfruit te vinden, afhankelijk van waar je woont. Stekelige peer groeit in woestijnomgevingen, hoewel het via online distributeurs kan worden verzonden voor een premium prijs.

Ten tweede, als je stekelige perenfruit vindt die vers wordt geoogst, wil je handschoenen dragen bij het bereiden van het. Als de stekels intact zijn, kunnen ze een ongemakkelijke, duurzame steek veroorzaken. (Het goede nieuws is dat je stekelige peren kunt kopen met de stekels verwijderd.)

Weet ten slotte dat stekelige peer soms gastro -intestinale nood kan veroorzaken als u niet gewend bent om het te eten. Neem daarom langzaam aan of u het van plan bent om het te eten of er een drankje van te maken. (Als je je afvraagt ​​of cactuswater goed voor je kan zijn, is het korte antwoord ja!)

Diëtist Hope Wilson gaf dit advies als je van plan bent om brokken fruit in de blender of saptrekaar te stoppen (via de American Heart Association): “(r) emember om het sap met water te verdunnen omdat het drinken van veel stekelig perensap in één keer maagklachten kan veroorzaken en mogelijke misselijkheid.” Maar dat betekent niet dat ze geen fan is. Integendeel, Wilson prijst de stekelige peer als een voedingskracht die meer dan een tweede blik verdient, vooral als u uw algehele en cardiovasculaire gezondheid wilt verbeteren.