Heuvels bar data

Deze 3-ingrediënt heuvels staafdata zijn gevuld met kokosboter en ondergedompeld in donkere chocolade voor een gemakkelijke, beter voor je snack of dessert! We maken graag een batch aan het begin van de week en houden ze in de koelkast voor een snelle hap.

Bonus: ze zijn ook van nature glutenvrij, veganistisch en weinig toegevoegde suiker. Als je meer een soort van amandel vreugde bent, zet dan een hele amandel bovenop voordat je ze in chocolade dompelt.

Na 39 weken zwanger heb ik de afgelopen weken meer dates gegeten dan ik kan tellen. Ik ben ze in alles wat ik kan bedenken, inclusief deze zelfgemaakte Strawberry Nutrigrain -balken sluipen, maar meestal eet ik ze gewoon gewoon.

Onlangs besefte ik dat ik een pot kokosboter in de voorraadkast had en deze gebruikte om een ​​date te vullen met wat chocoladeschilfers. Raad eens wat? Het smaakte net als een heuvelbar! (Of een premiebalk, afhankelijk van waar je woont.)

Dit zijn een geweldige manier om uw snoep hunkeren te bevredigen. Je kunt kokosboter kopen in winkels als Whole Foods, of het zelf in één supergemakkelijke stap maken (zie hieronder). Het is ongezoet, super romig en heeft een textuur vergelijkbaar met notenboter.

Als je ooit in de stemming bent voor “echt” snoep (maar thuis gemaakt), kom dan terug en probeer onze zelfgemaakte Butterfingers, Twix of Snickers.

Stapsgewijze instructies

Om de zelfgemaakte kokosboter te makenVoeg de geraspte kokosnoot toe aan een keukenmachine. Mix ongeveer 3 minuten en schraap de zijkanten een of twee keer af, totdat de kokosnoot zich afbreekt in een vloeibaar mengsel met een consistentie vergelijkbaar met amandelboter. Het kan langer duren, afhankelijk van uw keukenmachine.

Je eindigt met ongeveer 1 kopje (8 oz) totaal kokosboter. We gebruiken slechts 6 eetlepel voor de hoeveelheid datums in dit recept, dus bewaar de rest voor een ander gebruik!

Om de kokosnoot gevulde datums te maken, vult u elke ontpitte date met ongeveer ½ eetlepel (een hopende theelepel) kokosboter. Als je kokosboter erg vloeibaar is, koel dan de datums gedurende 10 minuten voordat je in chocolade dompelt.

Smelt de chocolade in intervallen van 30 seconden in de magnetron, roer goed tussen elk interval, tot het volledig is gesmolten.

Dompel elke datum halverwege in chocolade en plaats dan op een plaatvorm of bord bekleed met perkamentpapier. Optioneel: strooi de chocolade met een beetje meer geraspte kokosnoot. Koel ongeveer 15 minuten, totdat de chocolade is ingesteld en geniet dan.

Kokosboter gevulde dadels ondergedompeld in donkere chocolade en besprenkeld met meer geraspte kokosnoot.

Opslagtips

Zelfgemaakte kokosboter: Houd het 6 maanden in een luchtdichte container bewaard bij kamertemperatuur. Het zal op kamertemperatuur stollen, tenzij je ergens heel warm woont. Als je het moet opwarmen tot een schepconsistentie, magnetron ongeveer 15-20 seconden en goed roeren.

Gevulde datums: Houd ze ongeveer een week in een luchtdichte container op kamertemperatuur, tenzij je ergens echt warm woont, in welk geval het het beste is om ze te koelen, zodat de chocolade niet smelt. Bewaar in een luchtdichte container in de koelkast gedurende maximaal twee weken, of in de vriezer gedurende 6 maanden. Ontdek ze enkele uren in de koelkast voor het eten (zodat je geen tand breekt!).

Hounds Bar -datums gevuld met kokosboter en ondergedompeld halverwege in donkere chocolade.

klok klokpictogrambestek bestekpictogramvlag vlagpictogrammap mappictogramInstagram Instagram -pictogrampinterest Pinterest -pictogramFacebook Facebook -pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantenpictogramhart hartpictogramhart vast Hart solide pictogram