Is de vreemde manier waarop Donald Trump zijn pizza echt gezonder eet?

Afgezien van zijn polariserende beslissingen en controversiële soundbites, is alles wat je zult vinden in het dagelijkse dieet van Donald Trump een ander vaak besproken onderwerp over de zittende president van de Verenigde Staten. En met het nieuws dat hij onlangs een pizzasalon heeft geopend in Trump Tower in New York City, kunnen mensen niet anders dan een van de meest eigenaardige eetgewoonten van Trump herinneren: hij eet de voorkeur aan pizza zonder de korst.

“Ik schraap de toppings van mijn pizza – ik eet nooit het deeg,” zei de Donald in 2015 (via US Weekly). De verklaring achter deze nieuwsgierige keuze is gebonden aan een andere opmerkelijke pizza-etende gril van Trump’s: hij gebruikt graag gebruiksvoorwerpen wanneer hij een plak eet. “(T) zijn manier om de top van de pizza van de korst te halen (…),” legde hij naar verluidt uit in een nu ongeschonden video op zijn YouTube-kanaal (via Politico). “Ik vind het leuk om de korst niet te eten, zodat we het gewicht op zijn minst zo goed mogelijk houden.” (Lees over wat het jaarlijkse fysieke examen van Donald Trump bevestigt over zijn gewicht.)

Hoewel zijn redenering achter zijn “zeg nee tegen deeg” logica goed lijkt, is het echt logisch vanuit een gezondheidsperspectief? Er is absoluut meer aan pizza-gerelateerde gewichtstoename dan alleen de korst, en alleen omdat je de korst vermijdt, betekent niet dat je de gevolgen van het eten kunt vermijden wat er bovenop zit.

Is pizza eigenlijk gezonder zonder de korst?

Wat is eigenlijk een “gezonde” pizza? Om te beginnen is de definitie van “gezond” de neiging om van persoon tot persoon te variëren, en het hangt meestal af van wat de persoon als gezond beschouwt. Een persoon die ernaar streeft een koolhydraatarm of keto-dieet te volgen, bijvoorbeeld, kan de deegvrije beslissingen van Trump toejuichen, omdat ze dezelfde voorkeuren hebben wat de betreffende Pizza betreft. (Dit is wat er met je gebeurt als je stopt met het eten van koolhydraten.)

Strikt door de cijfers, echter, kan een plakje pizza zonder korst nauwelijks worden beschouwd als een gezond voedsel. Om een ​​commercieel verkrijgbaar voorbeeld te gebruiken, bevat één plakje van kleine Caesar’s Three Meat No Crust Pizza 204 calorieën, 16 gram vet (waarvan 7 van de potentieel slagaderverzadigde variëteit), en 1500 milligram natrium (bijna de helft van de dagelijkse aanbevolen natriumconsumptie voor een gemiddelde Amerikaanse volwassene). Natuurlijk kunnen deze waarden variëren, afhankelijk van uw keuze van ingrediënten, hoewel een typisch plakje kaaspizza met weinig koolhydraten 278 calorieën, 561 milligram natrium en 21 gram vet kan bevatten (waarvan 8 gram verzadigd zijn).

Zelfs wanneer u de koolhydraten en calorische bijdrage van de korst uit de vergelijking verwijdert, blijft u nog steeds over met een voedsel dat is geassocieerd met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder (maar niet beperkt tot) obesitas, hartaandoeningen, hoge cholesterolgehalte en nierstenen.

Manieren om van pizza te genieten en toch gezond te zijn

Korst of geen korst, pizza is niet bepaald de beste keuze als het gaat om voedingsmiddelen die je in een gezond dieet zou opnemen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat pizza automatisch niet voedzaam is, of dat het geen deel kan uitmaken van een evenwichtig eetregime.

Het belangrijkste om te onthouden is om te bepalen hoeveel pizza je eet. Zoals bij elk ander type voedsel, is matiging cruciaal. Beperk je pizzameel tot een of twee plakjes, en maak er geen dagelijks iets van.

Het is ook een goed idee om je eigen pizza te maken in plaats van te kopen bij fastfoodrestaurants. Op deze manier kunt u beslissen welke ingrediënten u in uw pizza kunt gebruiken en hoe u het voorbereidt. Over het algemeen is het een goed idee om je zelfgemaakte pizza te overtreffen met mager vlees, groenten (bijv. Broccoli, spinazie en champignons), en vis in plaats van het typische verwerkte vlees (bijv. Bacon, pepperoni of salami) dat je zou vinden op een winkelpizza en om de hoeveelheid suiker te beperken die de saus of hoeveel kaas in de taart beëindigt. Je hoeft niet eens van de korst af te komen; Ga gewoon met een volkorenbasis (of een keto-vriendelijke, als je echt op koolhydraten snijdt).