Is Turkije pepperoni gezonder dan gewone pepperoni? Ja, maar word niet te opgewonden

Je hoeft geen pizzadier te zijn om van pepperoni te houden. Of je er nu geniet van een cracker met kaas, in blokjes gesneden in een pastagerecht of direct uit de tas, pepperoni is heerlijk. De smakelijkheid heeft waarschijnlijk veel te maken met het boordevol vet en natrium – de ingrediënten waar onze tong van houdt – maar ons lichaam haat vanwege hoe ongezond ze kunnen zijn.

Omdat het vet- en natriumgehalte in Pepperoni niemand doet, bevatten slechts 14 plakjes 13 gram vet en maar liefst 443 milligram natrium – misschien wilt u een gezondere optie. Turkije pepperoni, misschien? Turkije bevat tenslotte weinig calorieën en vet, hoog in eiwitten en rijk aan essentiële voedingsstoffen, en de American Heart Association geeft het zijn goedkeuringstempel – zolang je het niet prikt of iets dergelijks. Als u dat in overweging neemt, lijkt het erop dat Turkije Pepperoni veel gezonder is dan varkensvlees pepperoni. Dat is echter niet precies het geval.

“Voedsel gaat over hoe je het eet en niet altijd wat je eet, maar wanneer je deze twee voedingsmiddelen vergelijkt, verslaat Turkije Pepperoni reguliere pepperoni in een paar categorieën,” vertelde Alexis Law, een geregistreerde diëtist bij Top Nutrition Coaching, Health Digest, terwijl ze wijst op de bovengenoemde gezondheidsvoordelen van Turkije. “(Turkije pepperoni) heeft zelfs heel, heel iets meer ijzer en kalium, dat normale pepperoni niet heeft, (maar) gewone pepperoni heeft minder zout en cholesterol, alleen met een kleine hoeveelheid.” Met andere woorden, het zien van het woord “Turkije” voor het woord “pepperoni” betekent slechts zoveel en zeker niet zoveel als de meesten van ons zouden willen.

Turkije pepperoni versus gewone pepperoni

Calorieën en vet zijn de grote verschillen tussen deze twee verschillende soorten pepperoni. Volgens Nutritionix zijn 14 plakjes pepperoni en 17 plakjes kalkoenpepperoni gelijk aan 141 calorieën en 70 calorieën, respectievelijk. Dus als je iemand bent die om welke reden dan ook calorieën telt, dan wordt Turkije natuurlijk de betere en gezondere optie. Er is ook een groot verschil in het vetgehalte per portie: 13 gram totaal vet, waarbij 5 van die gram verzadigde vetten zijn, voor pepperoni en vier gram totaal vet, waarvan 1,5 gram verzadigd is, voor de kalkoenpeperi.

Maar zoals ook de wet vermeld, is het het natrium- en cholesterol dat het vermelden waard is. Terwijl reguliere pepperoni 27 milligram cholesterol en 443 milligram natrium heeft, heeft de pepperoni op basis van kalkoen 35 milligram cholesterol en 570 milligram natrium. Die cijfers lijken misschien een groot verschil, maar omdat we te maken hebben met milligram, is het echt niet genoeg om er zo veel toe te doen.

Maar in ander Pro-Turkey Pepperoni-nieuws heeft het bijna twee keer de hoeveelheid eiwitten. Volgens de Mayo Clinic moet 10% tot 35% van uw calorie -inname eiwitten zijn, dus eiwitgehalte in uw voedselzaken. Uiteindelijk, op basis van uw gezondheidsdoelen, is Turkije misschien beter bij u geschikt, maar dat betekent niet dat het noodzakelijkerwijs gezonder is, vooral als u zich zorgen maakt over natrium en cholesterol omdat dat spul snel kan oplopen.

Hoe u pepperoni gezond maakt

Als je van pepperoni houdt- in varkensvlees of in Turkije- en je bent niet van plan het op te geven, dan kun je het op een gezondere manier consumeren. Om te beginnen betekent dat het met mate eten, in tegenstelling tot elke avond na het werk naar de stad op een hele tas gaan, hoe lekker het ook is. Het dagelijks eten van verwerkt vlees is niet alleen slecht voor je lichaam, maar volgens een studie uit 2021 gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, kan het consumeren van slechts 25 gram bewerkt vlees elke dag de kansen op het ontwikkelen van dementie met 44%vergroten. Die 25 gram is minder dan één portiegrootte van zowel Pepperoni als Turkije Pepperoni.

“Als je pepperoni wilde eten op een manier die een algemeen uitgebalanceerd dieet ondersteunt, zou ik het combineren met een snackplaat waar je ook wat vegetarische snacks hebt zoals babywortelen en komkommers en zelfs wat fruit zoals bessen of zelfs wat volkorencrackers,” zei Law. “Het kan een mooie eiwit toevoeging zijn om je te helpen je vol te voelen met een snack.”

Je kunt het ook in maaltijden opnemen. Pepperoni kan bijvoorbeeld een vegetarische omelet een beetje een kick geven, de ham vervangen in kip cordon bleu of een pasta en groentesalade opput. Pepperoni kan op een gezonde manier worden geconsumeerd, als je bereid bent om het te combineren met andere voedingsmiddelen die een niveau van voeding naar de vergelijking brengen.