Je afhalende bestelling is niet veilig om te eten als het er zo uitziet

Hoezeer takeout ook een gemakkelijke en heerlijke optie is als het laatste wat u wilt doen is koken, het is niet altijd het beste idee. Om te beginnen weet je nooit echt wat er gaande is in de keuken van een restaurant. Zelfs de schoonste keukens ter wereld zijn niet vrij van de occasionele nieuwsgierige kleine beestjes die dingen willen bekijken. Er is ook de kwestie van welke handen een beetje te vriendelijk zijn geworden met je eten tijdens de bereiding, en, als dat niet genoeg was, vanaf het moment dat je maaltijd wordt gedaan tot het moment dat het aan jou wordt geleverd, kunnen er enkele onhygiënische problemen zijn. Met andere woorden, als uw maaltijd die hot zou moeten zijn, iets anders dan dat moet zijn, is het waarschijnlijk niet veilig om te eten.

“Terwijl voedsel de temperatuurzone binnenkomt bij of nabij kamertemperatuur, zullen de micro -organismen die het voedsel hebben besmet snel verspreiden,” vertelde voedselwetenschapper Bryan Quoc Le HuffPost, eraan toevoegend dat de snelheid waarmee bacteriën prolifereert varieert op basis van het zout- en suikergehalte, evenals de niveaus van vocht en aciditeit. “Als het aantal ziekteverwekkers in het voedsel een kritisch aantal bereikt, kunnen ze door voedsel overgedragen ziekten veroorzaken in de consument,” zei Le.

Maar betekent dit dat u al uw apps voor het leveren van voedsel onmiddellijk moet verwijderen en begint met het koken van elke maaltijd die u gaat eten? Niet helemaal. Als u op de hoogte bent van het potentieel voor voedselvergiftiging dat kan voortvloeien uit levering of afhalen, kunt u de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om dit te vermijden.

Geef uw take -outorder niet tijd om bacteriën te laten groeien

Zodra uw levering aankomt, wilt u deze onmiddellijk opeten. Dat betekent dat als je een Chinees eten en filmavond hebt, zorg ervoor dat je weet welke film je gaat bekijken en het opstellen en klaar om te gaan. U wilt uw levering niet ontvangen en deze op het aanrecht laten terwijl u zich druk maakt met het instellen van de stemming voor de avond.

Als er iets aan de hand is en je niet in die zak met heerlijkheid kunt duiken, plaats het dan in de koelkast totdat je het kunt consumeren. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw, wanneer voedsel wordt weggelaten tussen 40 en 140 graden Fahrenheit – ook wel de “Gevarenzone” genoemd – kunnen bacteriën zo snel groeien dat ze in 20 minuten in hoeveelheid kunnen verdubbelen. In feite is het in dit temperatuurbereik dat Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, E. coli, Clostridium perfringens en stammen van Salmonella opdagen aan het feest om hun ergste te doen. Voedsel mag nooit meer dan een uur ongerefereerd blijven, en als je te maken hebt met warm weer, zoals 90 graden Fahrenheit of meer, kan het verlaten van voedsel voor slechts een uur problematisch zijn.

Hoewel een buikbug misschien niet het einde van de wereld lijkt, kan het extreem gevaarlijk zijn. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, van de geschatte 48 miljoen mensen die elk jaar voedselvergiftiging krijgen, voor 128.000 van hen, zijn hun symptomen zo slecht dat ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen en 3.000 niet overleven.

Hoe je veilig kunt blijven en voedselvergiftiging kunt voorkomen

Naast het altijd zo snel mogelijk eten van uw levering, wilt u ook op uw zintuigen vertrouwen. Als je bijvoorbeeld hetzelfde meerdere keren van dezelfde plaats hebt besteld en deze keer ruikt het af of, erger nog, smaakt het niet goed, eet het dan niet. Hoezeer het ook verspillend is om voedsel weg te gooien, het is beter dan ziek worden. U wilt ook bestellen bij gerenommeerde plaatsen waar u in het ideale geval eerder voet in hebt ingesteld.

Wees bij het plaatsen van een leveringsopdracht slim in uw keuzes. Als het een zinderende 95 graden Fahrenheit buiten is, sla je dingen als sushi of zuivelproducten over die gemakkelijk en snel kunnen bederven. Zelfs als u half juli geen bestelling plaatst, wilt u ervoor zorgen dat vlees, vooral gevogelte, en vissen altijd goed zijn gekookt, volgens het UConn College of Agriculture, Health and Natural Resources.

Als u uiteindelijk uw take -outvoedsel opnieuw moet verwarmen, zorg er dan voor dat u dit op 165 graden Fahrenheit doet om mogelijke bacteriën te elimineren die een huis in uw maaltijd hebben gevonden. (Ook de magnetron uw voedsel nooit in plastic om chemische blootstelling te voorkomen.) Als het gaat om het opslaan van restjes, wilt u ze goed in een luchtdichte container pakken en ze binnen twee uur na ontvangst van uw voedsel in de koelkast. De beste temperatuur om uw voedsel te behouden is 40 graden Fahrenheit of lager, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Toegegeven, niets kan altijd 100% veilig zijn bij het afhalen of zelfs het bereiden van voedsel thuis. Soms raakt voedsel zonder schuld besmet. Dus als u zich ziek begint te voelen na het eten van iets, aarzel dan niet om uw arts te bellen.