Functioneel voedsel zijn die die een reeks voedingsstoffen bevatten en bijgevolg potentiële gezondheidsvoordelen herbergen. Dit betekent dat u veel voedingsboxen kunt controleren door een enkel functioneel voedsel te eten, zodat u een grotere impact van elke maaltijd kunt krijgen.
Dat gezegd hebbende, misschien wilt u zorgvuldig functioneel voedsel kiezen. Volgens de geregistreerde diëtist en gecertificeerde voedingsdiagrentekund Toby Amidor (via voedsel en wijn) zijn veel zogenaamde functionele voedingsmiddelen meer hype dan hulp. Amidor zegt: “We zien eiwitten toegevoegd aan chocolade en kleurstoffen die uit gummies worden gehaald. Maakt dat beter? Nee. Het is nog steeds snoep en toegevoegde suiker.”
Er is een gemakkelijke oplossing voor dit probleem: reiken naar voedingsmiddelen in hun ruwste eetbare vormen (zolang ze veilig zijn). Fruit en groenten zijn bijvoorbeeld meestal goede opties als u op zoek bent naar functionaliteit zonder ongewenste verwerking. En als uw doelen het verhogen van uw magnesium, vitamine C en eiwitinname omvatten, kunt u rekenen op passievrucht om te leveren.
Passievrucht bloeit in tropische regio’s maar is in de Verenigde Staten in toenemende mate beschikbaar geworden. Als je nog nooit passievrucht hebt geprobeerd, sta je voor een zoete-sour-verrassing. Het vlees en de zaden barsten met een smaak die velen doen denken aan meloen. Toch draagt passievrucht ook een aantal taart boventonen. Daarom meng je er misschien de voorkeur aan om passie -fruitpulp te mengen in een ander voedsel, zoals yoghurt, of maak je passievrucht de basis voor een verse salade.
Puur fruit, pure voeding
Een kopje passievrucht bevat 68,3 milligram magnesium, 70,8 milligram vitamine C en 5,19 gram eiwit. (Als een kanttekening biedt dezelfde portiegrootte ook 151 microgram vitamine A.) Met andere woorden, passievrucht heeft veel gezondheidsvoordelen te bieden als u probeert uw voedingsstaten te vullen via hele voedingsmiddelen in plaats van met supplementen of verwerkte keuzes.
Uw lichaam is bijvoorbeeld afhankelijk van het hebben van voldoende magnesium om uw bloeddruk en bloedsuiker te helpen regelen, uw botten en spieren sterk te houden en de mogelijkheden van uw zenuwstelsel te optimaliseren. Als volwassene wilt u dagelijks overal van 310 tot 420 milligram magnesium krijgen, afhankelijk van uw leeftijd en geslacht. Het eten van een kopje passievrucht kan je een hoge dosis magnesium geven in een enkele vergadering.
Ondertussen wordt vitamine C vaak aangekondigd vanwege zijn vermogen om het immuunsysteem te ondersteunen; Het is ook een antioxidant. Vitamine A is een ander lid van de club “vitamines die ook antioxidanten zijn”, waardoor passievrucht een uitstekende antioxidantbron maakt.
Immuniteit, systemische veerkracht en spierondersteuning
Antioxidanten versterken de veerkracht van uw lichaam tegen de risico’s van oxidatieve stress, zoals de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, kankercellen en diabetes. Omdat 70 tot 95 microgram vitamine C een voldoende dagelijkse doelstelling is voor volwassenen (nogmaals, afhankelijk van of je een vrouw of man bent), zal het toevoegen van een kopje passievrucht je praktisch alle vitamine C krijgen die je nodig hebt.
Bovendien is passievrucht een van de vruchten die verrassend hoog in eiwitten zijn, omdat het bijna net zoveel eiwit bevat als een groot ei (dat ongeveer 6 gram heeft). Wanneer u voldoende eiwitten krijgt, kan uw lichaam uw spieren consequent repareren en ontwikkelen. Misschien vind je het ook gemakkelijker om hongerpalen af te wenden omdat eiwitten de neiging hebben hogere graden van verzadiging te produceren. In feite wordt een beoordeling van 2017 in voedselhydrocolloïden genaamd eiwit “de meest effectieve voedselmacronutriënt die een verzadigend effect biedt”. Dat gezegd hebbende, passievrucht is een onvolledig eiwit, omdat het slechts vier van de negen essentiële aminozuren bevat, volgens een beoordeling van 2020 in Frontiers in de farmacologie.