In een wereld waar bijna de helft van de Amerikaanse volwassenen (48,1%) een hoge bloeddruk heeft en slechts 22,5% van die mensen hun bloeddruk beheerd (volgens Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en preventie), weten wat er goed is om te eten en wat u moet overslaan, is erg belangrijk. Hoewel het geen verrassing is dat verse groenten en fruit, evenals volle granen, essentieel zijn om de bloeddruk binnen een gezond bereik te houden, blijkt dat er een onverwachte heerlijke traktatie is die daar ook goed voor is: ricotta -kaas.
Hoewel kaas in het algemeen misschien niet het eerste is dat in me opkomt als je denkt aan voedingsmiddelen die helpen bij bloeddrukbeheer, zijn kazen als ricotta een geweldige aanvulling op een hartvriendelijk dieet-natuurlijk met mate. Volgens een studie uit 2025, gepubliceerd in het Journal of Dairy Science, had kaasconsumptie 118 metabole eigenschappen, waaronder aminozuren, lipiden en ontstekingsmarkers, aanzienlijk beïnvloed. Met andere woorden, het eten van kaas kan van invloed zijn op metabole paden die verband houden met hypertensie, wat op de lange termijn geweldig kan zijn voor de cardiovasculaire gezondheid.
Hoe ricotta kan helpen de bloeddruk te verlagen
Hoewel de studie niet precies verklaarde waarom kaas de bloeddrukroutes beïnvloedt, biedt het minerale profiel van Ricotta één aanwijzing. Ricotta heeft niet alleen maar liefst 289 milligram calcium per halve kop, maar het is ook weinig natrium. Calcium kan helpen de bloeddruk te verlagen door de ontspanning van bloedvatwanden te bevorderen, de afgifte van parathyroidhormoon te verminderen (die de bloeddruk kan verhogen) en het moduleren van het renine-angiotensinesysteem dat de vloeistofbalans en vasculaire tonus regelt. Een dieet met een lagere natrium verlaagt de bloeddruk door de hoeveelheid vloeistof te beïnvloeden die het lichaam behoudt, wat het bloedvolume vermindert en de druk op de muren van bloedvaten vermindert.
Sommige kazen zoals Halloumi en Roquefort bevatten meer zout dan zeewater – geen grap – volgens een studie uit 2012 gepubliceerd in BMJ Open. Andere kazen, met name cottage cheese, die volgens de studie de laagste hoeveelheid zout heeft, vallen echter binnen de zone van de veilige natriumgehalte. Met slechts 104 milligram natrium per halve kop is Ricotta een van die kazen.
Een halfbup van Ricotta heeft ook 216 calorieën en 4 gram net koolhydraten, wat belangrijk is om in gedachten te houden, want als het gaat om het verlagen van de bloeddruk, spelen calorieën een rol, omdat obesitas kan bijdragen aan hypertensie. Volgens een onderzoek uit 2015 in omlooponderzoek is overmatig gewicht tot maar liefst 75% van de verhoogde hypertensie -gevallen. Dus hoewel zowel zuivel- als natriuminname in de voorhoede van uw denken moet staan als het gaat om bloeddruk, moet u dat ook de hoeveelheid calorieën en koolhydraten die u inneemt.
Hoe u Ricotta Cheese in uw dieet kunt opnemen
Hoewel de eerste paar gerechten die waarschijnlijk te binnen schieten als je het woord ricotta hoort lasagne of gebakken ziti, zoveel als deze beide heerlijke maaltijden zijn, zijn er gezondere en koolhydraatarme opties die het proberen waard zijn. U kunt bijvoorbeeld genieten van ricotta op volkoren toast gegarneerd met fruit, gelaagd in een Berry en Granola Parfait, of toegevoegd aan ontbijtgerechten zoals eieren of pannenkoeken.
Je kunt ook zure room vervangen door ricotta en een vegetarische dip maken boordevol kruiden en kruiden die helpen de bloeddruk te verlagen, zoals knoflook, basilicum en tijm. Ricotta -kaas is ook een gezond alternatief voor roomkaas, dus je kunt je bagel ermee bedekken of gebruiken als de basis van een cheesecake. Omdat ricotta zo veelzijdig is en gemakkelijk een stand-in kan zijn voor minder gezonde zuivelproducten, zolang je niet bang bent om te experimenteren, kun je ricotta vrijwel overal glijden.
De hele sleutel om ervoor te zorgen dat u de gezondheidsvoordelen uit Ricotta haalt, gaat echter over portiecontrole. Bij het opnemen van ricotta in uw dieet, ongeacht hoe u ervoor kiest om ervan te genieten, is het belangrijk om te blijven aan een gezonde portiegrootte: ½ kopje – dit is ook 120 gram of acht eetlepels.