Pindakaas mousse taart (geen bak)

Als ik mijn perfecte dessert zou kunnen bedenken, zou dit het zijn: een chocoladekoekkorst gevuld met romige pindakaasmousse, gegarneerd met chocoladeganache en pindakaasbekers voor een goede maatregel. Het is de droom van een pindakaasliefhebber die uitkomt.

Rijke, decadente en in feite een gigantische pindakaasbeker, deze mousse-taart met pindakaas is een show dat geen bak dessert is voor zowat elke gelegenheid!

Je zou niet denken dat een pindakaasmousse licht en luchtig kan zijn, maar dit recept trekt het echt uit. De vulling is super romig, maar toch delicaat (vergelijkbaar met een cheesecake, maar Fluffier!), Terwijl de chocoladekoekkorst net genoeg stabiliteit biedt om elk plakje bij elkaar te houden.

Het proces is super eenvoudig en beter nog: Er is geen bakken bij betrokken! Het hele recept vereist slechts ongeveer 20 minuten handen op werk en de rest van de magie gebeurt in de koelkast.

De 2-ingrediënt chocolade ganache topping is volledig optioneel, maar we gingen voor een gigantische pindakaasbeker-sfeer, en het sluit de deal zeker af.

Als je geen zuivelproducten doet, probeer in plaats daarvan deze super vergelijkbare veganistische pindakaastaart. Pindakaasfanaat zoals ik? Probeer onze pindakaas paaseieren of onze chocolade pindakaas krakeling taart vervolgens.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Voeg aan de mengkom van een keukenmachine de chocoladesandwichkoekjes en de gesmolten boter toe. Puls herhaaldelijk, totdat zich een fijne kruimels vormt.

Stap 2: Eerst met je vingers, en vervolgens de bodem van een meetbeker, glad en comprimeer het cookie- en botersmengsel in de bodem en de zijkanten van een taartin. Verplaats het voorbereide blik naar de koelkast terwijl u de mousse vult.

Stap 3: Voeg aan een grote mengkom de roomkaas toe en klop op middellange snelheid tot ze luchtig zijn, ongeveer 2 minuten. Voeg de pindakaas, poedersuiker, vanille en zout toe en klop nog een minuut op gemiddelde snelheid. Voeg de zware room toe en klop tot het mengsel super licht en luchtig is, ongeveer 3 minuten.

Stap 4: Giet het mousse -mengsel in de voorbereide taartin en gebruik een offset -spatel of een ander lang, plat gereedschap om het glad te maken. Ga naar de koelkast en laat afkoelen tot de mousse zich opdraagt, ongeveer 2 tot 3 uur.

Stap 5: Verhit de ½ kopje zware room totdat deze stomend heet, maar niet kookt. Voeg de chocolade toe aan een kleine mengkom. Giet de verwarmde zware room over de chocolade en laat het mengsel 1-2 minuten zitten, klop het mengsel totdat de chocolade volledig is gesmolten en gelijkmatig in de zware room is opgenomen.

Stap 6: Giet de ganache over de bovenkant van de taart en gebruik een offset -spatel of een ander lang, plat gereedschap om de ganache glad te maken. Optioneel, bedek met gehalveerde of in vieren gebrachte pindakaasbekers langs de randen van de taart.

Stap 7: Ga naar de koelkast en laat afkoelen tot het is ingesteld, ongeveer 30 tot 60 minuten.

Overhead uitzicht op afgewerkte pindakaas mousse taart gegarneerd met pindakaasbekers.

Apparatuur

Je hebt een goede handmixer nodig om de roomkaas op te slaan om de donzige, mousse-achtige textuur voor deze taart te bereiken en om alle andere ingrediënten te mengen.

Als er één apparaat is dat altijd draadloos had moeten zijn, is dit de handmixer. Dank aan onze vrienden bij Zwilling, nu is het! Hun Xtend draadloze handmixer heeft 3 snelheden en loopt tot 120 minuten (50% langere looptijd dan andere snaveloze mixersystemen) op een enkele lading. Zoveel gemakkelijker dan de grote, zware standaardmixer uit te trekken!

Het beste van alles is dat de batterij uitwisselbaar is met andere Zwilling Xtend -apparaten, zoals hun nieuwe draadloze mini -vacuüm (zo handig voor het snel opruimen van kleine rommel in het huis!) En hun snapelloze onderdompelingsmender.

Overheadaanzicht van Zwilling Xtend draadloze mixer.

Opslagtips

Bedek je restjes en houd ze maximaal ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaard. (We gebruiken onze Zwilling -vacuümafdichtingscontainers om voedsel langer vers te houden!) Vanwege de verse zuivelproducten moet u het niet meer dan een paar (~ 2) uur op kamertemperatuur laten.

Je kunt deze taart ook bevriezen, maar de textuur kan enigszins anders zijn wanneer het wordt ontdekt. Als je het bevriest, kun je plakjes ’s nachts ontdooien in de koelkast voordat je weer geniet!

Overhead uitzicht op pindakaasmousse taart met verschillende plakjes verwijderd.

klok klokpictogrambestek bestekpictogramvlag vlagpictogrammap mappictogramInstagram Instagram -pictogrampinterest Pinterest -pictogramFacebook Facebook -pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantenpictogramhart hartpictogramhart vast Hart solide pictogram