Pindakaas paaseieren

Geïnspireerd door ieders favoriete Reese’s snoep, lijken deze zelfgemaakte witte chocolade pindakaas paaseieren precies als een echt gespikkelde robin’s ei! Ze zijn gemakkelijk te maken, met slechts 6 ingrediënten in de vulling, en we gebruiken alle natuurlijke ingrediënten om de witte chocolade te verven.

Met de prijs (en schaarste) van echte eieren dit jaar, gaan we de paasei overslaan en ze redden voor iets dat we daadwerkelijk zullen eten (zoals deze bladpan frittata!). We vinden het geweldig dat deze eruit zien als een echt geverfd paasei, en je kunt ze elke kleur maken die je wilt. Dit recept maakt deel uit van onze beter dan in de winkel gekochte serie, waar we populaire in de winkel gekochte snacks vanaf nul herscheppen.

Wij om een ​​goed copycat -recept te maken. Vorig jaar voor Pasen hebben we zelfgemaakte piepgeluiden gemaakt, maar dit jaar wisten we dat we een Reese’s Peanut Butter -ei -copycat -recept moesten maken! Ze zijn de beste paascandy (IMO) en ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk thuis te maken.

Ik heb mijn best gedaan om het suikerniveau iets lager te houden dan de meeste recepten van pindakaas. Deze gebruikt een mengsel van ahornsiroop en een klein beetje poedersuiker voor consistentie. Je zou alleen ahornsiroop kunnen gebruiken als je wilt, maar ze zijn niet zo romig en zacht van binnen.

Amandelmeel helpt het pindakaasmengsel aan elkaar te binden. Het is belangrijk om loopnady, natuurlijke pindakaas te gebruiken (geen suiker toegevoegd) om de consistentie goed te krijgen.

Witte chocolade is het beste voor coating als je deze wilt laten lijken als een echt geverfd ei (of een echt robin’s ei!). Dat gezegd hebbende, Je kunt witte chocolade vervangen door donkere of melkchocolade voor een meer klassieke versie.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Klop in een mengkom de pindakaas, ahornsiroop, poedersuiker, amandelmeel, vanille -extract en zout tot goed gecombineerd.

Stap 2: Deel de pindakaas die zich in 2-table-soorten delen vult. Je kunt ze kleiner maken als je wilt. Deze eieren zijn aan de grotere kant, zodat ze lijken op werkelijke eieren. Rol elk in een bal met je handen en gebruik je handen om de bal in een ovaal te vormen.

Plaats op een perkament met papier omzoomd bakplaat en vries terwijl u de coating bereikt.

Stap 3: Klop in een kleine kom het cacaopoeder en het water samen en zet het opzij.

Cacaopoeder en water gemengd in een kleine kom.

Stap 4: Voeg de witte chocolade en kokosolie toe aan een magnetronveilige kom. Magnetron met intervallen van 15-20 seconden, goed roeren tussen elk interval, tot het volledig is gesmolten. Klop de spirulina en matcha (of kleurstof of kleurstoffen) en pas de kleuren aan zoals gewenst. Giet in een kort drinkglas of een soortgelijk schip.

Stap 5: Het coaten van de eieren werkt het beste als ze semi-bevroren zijn. Dit helpt de witte chocoladecoating snel omhoog, zodat het niet bundelt wanneer u het op het bakplaat zet. Steek een tandenstoker in de bodem van een ei en duik vervolgens in de witte chocolade. Laat de overtollige chocolade eraf druppelen. Wacht tot de witte chocolade grotendeels is verhard, keer dan terug naar het perkamentpapier en verwijder onmiddellijk de tandenstoker. Als u te lang wacht om de tandenstoker te verwijderen, kan de chocoladebekleding barsten.

Stap 6: Om de spikkels te maken, duik je een deegborstel in het cacaopoeder/watermengsel. Houd het ongeveer 8 centimeter boven de bakplaat vast en zet de punt van de gebak over de eieren om spikkels te maken. Opmerking: dit kan rommelig worden, dus draag een schort!) Koel tot de chocolade uitdroogt (~ 10 minuten).

Gespikkelde blauwe pindakaaseieren op plaatvorm.

Opslagtips

Je kunt deze op kamertemperatuur bewaren, maar ik houd ze liever bewaard in een luchtdichte container in de koelkast. Als je huis aan de warmer kant loopt, kunnen de coating en vulling een beetje te zacht worden bij kamertemperatuur.

Houd ze voor langere opslag in een luchtdichte container in de vriezer. Zorg ervoor dat ze ze minstens 15 minuten bij kamertemperatuur laten ontdooien, zodat u geen tand breekt!

Zijaanzicht van pindakaas paaseieren die eruit zien als Robin's eieren in eiercontainer.

Als je deze leuk vindt, probeer dan onze kokosnoot paaseieren vervolgens!

klok klokpictogrambestek bestekpictogramvlag vlagpictogrammap mappictogramInstagram Instagram -pictogrampinterest Pinterest -pictogramFacebook Facebook -pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantenpictogramhart hartpictogramhart vast Hart solide pictogram