Romig, kaasachtig, kruidig, vullend – deze Buffalo Chicken Chili is de perfecte, gezellige herfstmaaltijd voor één pot! Het is zo gemakkelijk te maken in ongeveer 45 minuten, en het is altijd een succes. Je kunt het kruidenniveau naar eigen voorkeur aanpassen om het kindvriendelijk te maken.
Dit is waarschijnlijk controversieel, maar als ik eerlijk ben, kies ik altijd kip-chili boven rundvlees. als het deze buffelkip chili is! Het heeft een romige, rijke, absoluut heerlijke bouillon, veel eiwitten uit geraspte kip, witte bonen en precies de juiste hoeveelheid kruiden.
Deze chili is altijd een grote hit onder onze familie en vrienden, en vrijwel iedereen gaat er nog een paar seconden voor terug. (Dus als je restjes wilt, kun je een dubbele batch maken!)
Nog beter: het wordt in één pot gemaakt en is in ongeveer 45 minuten klaar. Het is gemakkelijk genoeg voor een doordeweekse avond, maar het is ook een geweldig recept om te maken op een luie zondag. Het is ook altijd een succes voor een spelletjesdag of bumperkleven!
Je kunt het kruidenniveau naar eigen wens aanpassen door meer of minder buffelsaus toe te voegen. Als je wilt dat deze chili kindvriendelijk is (of als je gevoelig bent voor kruiden), raden we je aan te beginnen met slechts ¼ kopje buffelsaus en te proeven voordat je meer toevoegt.
Zodra de kip gaar is, verwijderen we deze en pureren we de bouillon (met een staafmixer) voordat we de geraspte kip, bonen, Griekse yoghurt en kaas toevoegen. Het zorgt voor een superromige, rijke, absoluut heerlijke chili, maar je kunt die stap overslaan als je liever een grovere chili hebt.

Stapsgewijze instructies
Verhit avocado-olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2-3 minuten, voeg dan de knoflook en de selderij toe en laat nog 2-3 minuten koken.


Roer de bloem en het zout erdoor en laat het een paar seconden koken. Voeg dan de kip, de buffelsaus, de tomaten en de kippenbouillon toe. Roer goed en breng dan aan de kook. Dek af en zet het vuur laag. Laat ongeveer 20 minuten sudderen, tot de kip gaar is.


Haal de kip eruit en gebruik twee vorken om hem uit elkaar te trekken. Optioneel: voor een romigere chili (mijn voorkeur), gebruik een staafmixer om de bouillon te mengen. Je kunt het zo dik of zo glad laten als je wilt.


Voeg de geraspte kip, bonen, yoghurt en kaas weer toe en laat nog 5 minuten koken voordat je het serveert. Optioneel: beleg met meer kaas, zure room en avocado.


Instructies voor bewaren en serveren
Laat de chili volledig afkoelen voordat je hem in een luchtdichte verpakking doet. Bewaar in de koelkast gedurende 3-5 dagen.
Als alternatief, Je kunt deze chili maximaal 3 maanden invriezen. Laat het een nacht in de koelkast ontdooien en verwarm het vervolgens opnieuw in een pan op het fornuis, terwijl u regelmatig roert tot het is opgewarmd. Mogelijk moet je extra bouillon toevoegen om het wat losser te maken.
Als het op serveren aankomt, beleggen we de onze graag met extra geraspte kaas, een klodder zure room of gewone Griekse yoghurt en gesneden avocado. Je kunt het ook beleggen met tortillachips, in blokjes gesneden ui of jalapeños. Het is ook heerlijk met een kant van maisbrood!

Als je net zoveel van het soepseizoen houdt als wij, probeer dan onze pompoenchili.