Snelle ingelegde appels

Je hebt waarschijnlijk snel ingelegde uien, of misschien zelfs kool, maar heb je ooit snel ingelegde appels gemaakt? Ingelegd in appelciderazijn met verwarmende kruiden zoals kaneel, zwarte peper, kardemom en steranijs, dit is een heerlijke herfstkruiderij, perfect om toe te voegen aan sandwiches, vleeswaren, salades en meer.

Wij houden ervan om snelle augurken te maken (wist je dat je ze met vrijwel elke groente kunt maken?). Het is zo gemakkelijk om snel een batch te bereiden (het duurt meestal maar ongeveer 10 minuten!) En ze blijven doorgaans ongeveer een maand houdbaar in de koelkast.

Appels zijn perfect om snel in te maken: ze zijn knapperig en passen perfect bij appelciderazijn en warme kruiden. We gebruiken kaneel, steranijs, kardemom, piment, peperkorrels en mosterdzaad.

We gebruiken appelciderazijn (een natuurlijke combinatie hier!), maar je kunt desgewenst ook gedistilleerde witte azijn gebruiken.

Suiker is essentieel om de smaak in evenwicht te brengen (anders worden ze te azijnachtig). We gebruiken graag honing voor de smaak, maar gewone of bruine suiker werkt ook. Je kunt zelfs ahornsiroop gebruiken voor een sterker smaakprofiel.

Als je liever wat lichtere kruiden gebruikt, gebruik dan een kaneelstokje minder, slechts één steranijs en twee kardemompeulen.

Stapsgewijze instructies

Voeg de appelciderazijn, water, honing, zout, peperkorrels, mosterdzaad, kaneelstokjes, hele steranijs, kardemom en piment toe aan een pan op middelhoog vuur. Verhit en roer tot de honing is opgelost en het mengsel heet is, maar niet kookt. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Bovenaanzicht van beitsende pekelingrediënten in pot voor appelaugurken.

De sleutel tot dit recept is om de appels in dunne plakjes te snijden (¼-1/8-inch dik). Het is belangrijk dat ze allemaal dezelfde dikte hebben. In plaats van een mes te gebruiken, vinden we het zoveel gemakkelijker om dit Zwilling Z-Cut Slicer Attachment te gebruiken dat precies op onze Fresh & Save Bowls past! (Zorg ervoor dat u voor de veiligheid een snijbestendige handschoen gebruikt.)

Doe de appelschijfjes in een grote kom, bak of grote pot (je hebt iets nodig met een deksel). We gebruiken onze Zwilling Fresh & Save vacuümdichte kommen voor alles wat met maaltijdbereiding te maken heeft! De vacuümafdichting houdt voedsel tot 5x langer vers en zorgt ervoor dat je voedsel in dezelfde kom kunt bereiden en bewaren. (Minder vaat om schoon te maken is altijd een bonus!)

Giet de pekel over de appels en zorg ervoor dat ze bedekt zijn. Plaats het deksel erop en sluit af. Bewaar in de koelkast.

Ze zijn al een paar uur later klaar voor gebruik, maar… Je kunt ze maximaal een maand in de koelkast bewaren.

Gebruik voor snel ingelegde appels

Ons favoriete gebruik is om ze toe te voegen aan een broodje met volkoren mosterd, witte cheddarkaas, kalkoen en rucola. Wat een heerlijke herfstlunch! (Het is vooral lekker in combinatie met onze geroosterde paprikasoep met bladerdeeg.)

Close-up van gegrilde kaas met kalkoen, cheddar, rucola en ingemaakte appels.

Ze vormen ook een geweldige aanvulling op salades, graanschalen, vleeswarenplanken of gewoon als tussendoortje. Snel ingelegde appels passen bijzonder goed bij cheddar, gouda of brie.

Snijd ze in stukken en voeg ze toe aan kip- of tonijnsalade voor extra pit. Je kunt de pekel ook gebruiken in vinaigrettes en marinades voor extra smaak!

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFacebook Facebook-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram