Een recente uitbraak van een stam van E. coli is wat aantasten op de gouden bogen. Zoals de New York Times op 22 oktober 2024 meldde, zijn 49 mensen in het westelijke deel van de natie ziek geworden na het consumeren van een van de populairste menu -items van McDonald’s, kwart pond. (Op het moment dat het artikel werd geschreven, had de Associated Press gemeld dat een persoon was overleden als gevolg van de uitbraak en 10 anderen in het ziekenhuis waren opgenomen.)
Volgens een alarm van de voedselveiligheid die is vrijgegeven door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), is geen enkel ingrediënt geïdentificeerd als de enige E. Coli -drager. De CDC vermeldt echter dat de besneden uien die worden gebruikt om kwartpondjes te maken een vermoedelijke verontreiniging zijn.
Als reactie op het laatste nieuws heeft McDonald’s een openbare verklaring afgegeven van de Noord -Amerika Chief Supply Chain Officer. De verklaring schetst de stappen die de keten neemt om te waarborgen van de veiligheid van het publiek, waaronder: a) tijdelijk de verkoop van kwartpondsen in alle of sommige van zijn restaurants in een multistate regio en b) tijdelijk opschorten van de verwijdering van besneden uien uit winkels die uien hebben ontvangen, van een specifieke leverancier die mogelijk is gekoppeld aan de uitbraak.
Een bacterie die spijsvertering veroorzaakt
E. coli is een bacterie die in sommige situaties in sommige situaties onschadelijk kan zijn, zoals uitgelegd door de Mayo Clinic. Sommige E. coli -stammen kunnen echter ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. E. coli O157: H7 (meestal aangetroffen in besmet rundergehakt en producten) kan bijvoorbeeld leiden tot ernstige diarree, maagkrampen, braken, buikpijn, misselijkheid en gerelateerde symptomen, evenals nierproblemen. En E. coli O157: H7 was de stam gevonden in de kwartpond van de McDonald’s Quarters, volgens de US Food and Drug Administration (FDA).
Het kan tot een week duren voor tekenen van E. coli O157: H7 om op te komen. Bijgevolg, als je onlangs een kwart pond at in een McDonald’s in Colorado, Idaho, Iowa, Kansas, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, Oklahoma, Oregon, Utah, Wisconsin of Wyoming (die staten zijn genoemd in rapporten over rapporten over rapporten over rapporten De uitbraak van verschillende verkooppunten), misschien wilt u alert blijven voor eventuele wijzigingen in uw gezondheid. Hoewel de meeste gevallen van E. coli O157: H7 zichzelf oplossen zonder medische hulp, reageert elke persoon anders.
Dit is niet de eerste keer dat een E. Coli O157: H7 -uitbraak is geassocieerd met een fastfood -merk. Zoals Reuters opmerkt, stierven vier kinderen in het begin van de jaren negentig na het eten van hamburgers met E. coli O157: H7 bij Jack in the Box.