Zelfgemaakte pindakaas koekjesdeegeiwitstaven

Het is zo gemakkelijk om thuis eiwitrepen te maken! Elk van deze zelfgemaakte pindakaas koekjesdeegeiwitstaven heeft ongeveer 15 g eiwitten, en ze smaken net als chocoladeschilferkoekjesdeeg!

In de winkel gekochte eiwitbars zijn behoorlijk duur en kosten meestal tussen de 2 en 3 dollar per bar. Veel van hen hebben ook onaangename smaken of zijn zwaar in de maag.

Het is goedkoper om gewoon je eigen eiwitrepen thuis te maken, en het duurt slechts ongeveer 10 minuten. Er is geen koken – je hoeft alleen maar alles in een grote kom te mengen, over te zetten naar een bakplaat, ze in de koelkast te zetten totdat ze stevig zijn en ze vervolgens in bars snijden. Ze smaken net als koekjesdeeg, en elk heeft bijna 15 gram eiwitten!

Als je graag thuis je eigen snacks maakt, blijf dan lezen of bekijk onze donkere chocolade- en zeezoutnootbars als je op zoek bent naar een andere stijl van eiwitrijke balk.

Overheadaanzicht van zelfgemaakte eiwitbalkingrediënten, waaronder eiwitpoeder en pindakaas.
  • Eiwitpoeder: We gebruikten een pindakaas chocolade gearomatiseerd wei -eiwitpoeder, maar je kunt basisaroma’s zoals chocolade of vanille gebruiken en verschillende soorten eiwitten zoals erwt of caseïne gebruiken. Merk op dat het uiteindelijke eiwitgehalte en smaak van uw bar variëren, afhankelijk van het poeder dat u gebruikt.
  • Havermeel: Zorg ervoor dat je havermeel gebruikt en geen bloem voor alle doeleinden, omdat havermeel over het algemeen veiliger is om rauw te eten. Als u geen bij de hand hebt, kunt u uw eigen maken door havertjes in een keukenmachine te pulseren. Als u zich niet comfortabel voelt om de havermeel te consumeren, kunt u deze ook pasteuriseren door het op een bakplaat te verspreiden en tot 160˚F te verwarmen.
  • Pindakaas: Zorg ervoor dat je een pindakaas in natuurlijke stijl gebruikt die enigszins vloeibaar is, omdat het gemakkelijker is om te mengen met de andere ingrediënten.
  • Chocoladeschilfers: We raden aan Mini Chocolate Chips in deze bars te gebruiken, omdat grote chocoladeschilfers gewoon te groot zijn en de textuur weggooien. In plaats daarvan kunt u ook gehakte chocolade gebruiken.
  • Vanille -extract: Vanille -extract voegt een vleugje extra smaak toe.
  • Ahornsiroop: Dit voegt zoetheid toe en helpt om de lat te balanceren. Als u geen toegevoegde suiker wilt, kunt u dit weglaten.
  • Zout: Een vleugje zout helpt om de smaak van de chocolade en pindakaas naar voren te brengen.

Stap 1: Meng de pindakaas, ahornsiroop, vanille -extract en zout met een sterke spatel of een handmixer.

Stap 2: Meng het eiwitpoeder en de havermeel.

Stap 3: Meng de mini -chocoladeschilfers in, schep het mengsel in en 8×8 “of 9×9” bakgerecht. Gebruik de achterkant van een meetbeker om de staven glad te strijken en vervolgens 1-2 uur in de koelkast te zetten, totdat hij stevig is.

Stap 4: Snijd in bars en geniet ervan! Blijf gekoeld in een luchtdichte container.

Substituties en variaties

  • Eiwitpoeder – We zouden aanraden om een ​​vanille, chocolade of pindakaas wei -eiwitpoeder te gebruiken, maar je kunt elke smaak die je bij de hand hebt gebruiken. U kunt ook alternatieve eiwitpoeders zoals erwten, soja of bruin rijsteiwit gebruiken.
  • Ahornsiroop: Je kunt ook honing of agave gebruiken. Als u wilt dat de balken vrij zijn van toegevoegde suiker, kunt u de ahornsiroop volledig weglaten.
  • Pindakaas: Als je niet van pindakaas houdt of een allergie hebt, kun je in plaats daarvan cashew-, amandel- of zonnebloemboter gebruiken.

Opslag

Je wilt deze opgeslagen in de koelkast houden, omdat de kou helpt om het pindakaas stevig te houden. We raden aan om ze in lagen op te slaan, gescheiden door vellen perkamentpapier, in een luchtdichte container. Ze moeten ongeveer een week houden.

  • Zorg ervoor dat u de staven in de koelkast zet voordat u geniet. De pindakaas moet stevig worden, of de textuur van de bars zal niet helemaal goed zijn. We raden aan om ze 1-2 uur in de koelkast te laten afkoelen voordat ze in bars snijden en genieten.
  • Als je een vierkante pan hebt, is de beste manier om deze in gelijkmatige staven te snijden, het middelpunt van het ongesneden eiwitvierkant aan beide zijden te markeren, en snijd het midden in zodat je twee even groot 4 “helften hebt. Deze helften in vijf ongeveer 1,5 “x 4” bars.
  • Mini -chocoladeschilfers werken het beste.
  • Rauwe havermeel wordt over het algemeen als veiliger beschouwd dan rauwe bloem voor alle doeleinden, hoewel het niet volledig risicovrij is. Als u zich zorgen maakt over het consumeren van rauwe havermeel, kunt u het pasteuriseren door het uit te spreiden op een plaatvorm en te bakken op 160˚F, totdat de bloem volledig is verwarmd. Je kunt ook je eigen hele gerolde haver in havermeel malen.
Overhead uitzicht van eiwitstaven op een bord.

klok klokpictogrambestek bestekpictogramvlag vlagpictogrammap mappictogramInstagram Instagram -pictogrampinterest Pinterest -pictogramFacebook Facebook -pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantenpictogramhart hartpictogramhart vast Hart solide pictogram