Zijn zoete aardappelen koolhydraatarme (en hoe beïnvloeden ze uw bloedsuiker)?

Zoete aardappelen kunnen een mooie verandering van tempo zijn als je moe bent geworden van het eten van andere soorten aardappelen. (Bovendien zijn ze in veel verschillende kleuren, wat best cool is als je van een levendig uitziende plaat houdt.) Je wilt echter je portiegrootte van deze populaire groenten beteugelen als je koolhydraten probeert te beperken. En misschien wilt u uw bereidingsmethoden wijzigen als het beheren van uw bloedsuikerspiegel belangrijk voor u is.

Zoals hun naam al aangeeft, hebben zoete aardappelen een aardse zoetheid die hen onderscheidt van gewone aardappelen. Als je hebt gehoord dat zoete aardappelen vol voedingsstoffen zijn, heb je het goed gehoord. Een enkele 5 “zoete aardappel bevat 26,1 gram koolhydraten, 5,43 gram suiker en 3,9 gram vezels. Plus, elke zoete aardappel biedt veel bèta-caroteen, hart-gezond kalium, magnesium, magnesium en vitamin A. Dat zei, terwijl men kan beweren dat zoete aardappelen beter zijn dan gewone potato’s, dit betekent dat zoete potato’s niet worden als lage carb.

De impact van koolhydraten beperken

Hoe u “lage koolhydraten” definieert, kan verschillen van de manier waarop een andere persoon dat doet, en daarom de manier waarop u denkt over het eten van zoete aardappelen kan veranderen. De meeste volwassenen zouden per dag van 130 tot 335 gram koolhydraten moeten eten.

Als u zich richt op de lagere waarde, zal een zoete aardappel je ongeveer 20% van de weg daarheen brengen. Dienovereenkomstig moet u mogelijk de hoeveelheid zoete aardappel die u eet verminderen als u een zeer koolhydraatarm maaltijdplan volgt, zoals het keto-dieet, dat gericht is op het houden van dagelijkse koolhydraten op 50 gram of minder. Aardappelen behoren tot de standaardlijst met voedingsmiddelen om te vermijden wanneer u een koolhydraatarm dieet hebt.

Aan de andere kant, als je regelmatig elke dag 300 of meer gram koolhydraten eet, is het onwaarschijnlijk dat een zoete aardappel je over je limiet brengt. Integendeel: wanneer u zich concentreert op het verhogen van uw koolhydraten, kunnen zoete aardappelen u helpen bij het behalen van uw voedingsdoelen.

Strategische koken verlaagt de glycemische belasting

Ondanks hun relatief hogere koolhydraatgehalte, kunnen zoete aardappelen gunstig zijn voor diabetici. Afgezien van het zijn van voedingsstoffen, kunnen ze ook helpen uw bloedsuikerspiegel te verlagen, op voorwaarde dat u ze met mate consumeert.

Als u probeert te voorkomen dat uw suikerniveaus na het eten niet spijkeren, wilt u misschien zoete aardappelen toevoegen aan uw maaltijden. Interessant is dat u hun glycemische indexbeoordeling kunt verlagen door de manier waarop u kookt, te schakelen. Een onderzoek uit 2012 in het Open Nutrition Journal geeft aan dat een gekookte zoete aardappel een glycemische index van slechts 46 heeft, terwijl een gebakken zoete aardappel een glycemische index van 94 heeft, meer dan twee keer zoveel. De studie merkt op dat de variatie voortkomt uit de manier waarop de beschikbare suikers worden omgezet in zetmeel wanneer ze worden blootgesteld aan warmte.

Betekent dit dat je je beter kunt voelen over het kiezen van zoete aardappelen als je je bloedsuiker in de gaten houdt? Ja, en vooral als je je zoete aardappelen kookt, zodat ze minder effect hebben op hoe snel je lichaam nodig is om recent geconsumeerde suikers te verwerken. Maar als u zich inzet voor een zeer koolhydraatarm dieet, vindt u het misschien moeilijk om op koers te blijven als u routinematig hele zoete aardappelen eet.