8 fruit die verrassend hoog in eiwitten zijn

Als je denkt aan eiwitrijk voedsel, komen visioenen van eieren, vlees en Griekse yoghurt waarschijnlijk in me op. Natuurlijk zijn dit de zogenaamde “koningen” van de eiwitwereld-en er valt absoluut niet hun voedingswaarde te ontkennen. Wat echter als een verrassing kan komen, is dat er ook verschillende vruchten zijn die ook waardevolle eiwitbronnen zijn.

Hoewel je misschien aan fruit beschouwt als gunstiger voor het vezelgehalte, zijn er verschillende fruit die aanzienlijk meer eiwitten bevatten dan je zou verwachten. Ze smaken niet alleen geweldig, maar ze zijn gemakkelijk op talloze manieren in je dieet op te nemen in je dieet. Verder geven ze je een variatie waar je eiwitbehoeften betreft. Het toevoegen van eiwitten via fruit kan vooral belangrijk zijn als je vegetariër bent en constant op zoek bent naar frisse manieren om je inname te stimuleren.

Of misschien probeer je spieren op te bouwen, te genieten van meer plantaardige voedingsmiddelen in je dieet, of gewoon dingen een beetje door elkaar te halen, zelfs als een vleeseter. Wat uw situatie ook is, de kans is groot dat u op deze lijst ten minste één eiwitrijke fruit vindt die u leuk vindt. Van de zoete tot de taart, er zijn hier verschillende texturen en smaakprofielen om bijna elke smaak aan te spreken. Hier zijn acht fruitige eiwitbronnen om te overwegen om vandaag aan uw dieet toe te voegen.

Guave

Als je doel is om je eiwitinname te stimuleren, zou je verstandig zijn om deze stralende, tropische vrucht in de gaten te houden! Met zijn limoengroene huid en blozende roze interieur zijn guaves net zo onderscheidend als ze voedzaam zijn. Met 4,2 gram eiwitten in een enkele beker is het zelfs een van je beste fruitige opties.

Het is ook op tal van andere manieren een krachtpatser. Het heeft een lage glycemische index, dus het zal de bloedsuikerspiegel niet aanzienlijk verhogen. Bovendien is het rijk aan vitamine C, dus je krijgt een immuniteitsboost samen met het extra eiwit. Om ervoor te zorgen dat u guave op zijn hoogtepunt consumeert, concentreer u zich op zijn kleur. Legt Nelly Terraza, een keukenmanager voor het Casa Almenara -restaurant in Tulum, Mexico, uit om te betere huizen en tuinen, “hoe groener de guave, hoe minder rijp het is. Zoek er een die meer leunt naar groenachtig geel of geel als je optimale rijpheid wilt.”

Als je eenmaal het juiste “gunness” -niveau voor je guave hebt gevonden, kun je het eten net zoals een appel, huid en zo. U kunt het echter ook snijden of dobbelstenen als u het liever segmenteerd eet. Het is gebruikelijk voor Juice Guave, en omdat het zo zoet is, kan het een geweldige aanvulling zijn op een minder smaakvolle smoothie of schudden. Als je je creatief voelt in de keuken, kun je het zelfs maken in jam of het opnemen in dessert – of het gewoon toevoegen aan je charcuterie -bord voor een vleugje kleur (en eiwit).

Jackfruit

Eén hap jackfruit en je vraagt ​​je misschien af ​​hoe het zelfs als een ‘vrucht’ kan worden beschouwd. Het is beslist niet Zoet, in plaats daarvan met een subtiele smaak en een interessante textuur die sommigen zelfs vlezig beschouwen. Het bevat 3 gram eiwit per kopje, is laag op de glycemische index en kan zelfs helpen uw bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Hoewel dit exotische vrucht inderdaad een vrucht is, wordt het af en toe gebruikt als een vleesvervanger!

Hoewel dat verrassend kan zijn, is het grotendeels te danken aan de milde, praktisch flauwe smaak en vezelige kwaliteit die zo lijkt op versnipperd vlees. Omdat het smaakprofiel zo verschillend is, neemt het gemakkelijk kruiden en sauzen op. Sommigen genieten van het roosteren of koken van het fruit, terwijl anderen het op yoghurt of in een smoothie gooien. Als u een vegetarisch of veganistisch dieet volgt, kan dit een bijzonder interessante toevoeging aan uw dieet zijn – zowel vanuit een culinair als een voedingsperspectief.

Het kan een beetje uitdagender zijn om eiwitten in uw dieet op te nemen als u tenslotte geen vlees eet, maar het is zeker niet onmogelijk. En volgens Andres Ardisson Korat, SCD, die wetenschapper is bij het Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center voor veroudering aan de Tufts University, kan de plantaardige route enorm nuttig zijn. “Het voordeel van het consumeren van meer planteneiwit in vergelijking met andere voedingsstoffen in het dieet is dat planteneiwit geassocieerd is met een lager risico op hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen,” vertelt hij de dagelijkse gezondheid.

Kiwi

Hoe je je kiwi ook neemt, je kunt er zeker van zijn dat het bij elke hap vitale voeding zal leveren. Er zijn ongeveer 2 gram eiwitten in een kopje kiwi, en als je wilt, kun je de huid zelfs eten voor een beetje extra vezel (gewoon goed schoonmaken). Anders is alleen peeling en snijden snel en eenvoudig – en de opties om het in uw dieet op te nemen, zijn eindeloos. Voeg het toe aan yoghurt, meng het in een smoothie of gooi het op een salade.

Het fruit heeft een unieke zoete-meets-tart smaak, waardoor het vooral aantrekkelijk is voor degenen die genieten van het beste van beide werelden. Op zijn rijp wordt natuurlijk Kiwi ongelooflijk zoet, een detail dat je meestal kunt zien door het gewoon aan te raken. Hoe zachter het is, hoe zoeter het zal zijn. Ongeacht uw voorkeur, u krijgt een aanzienlijke dosis actinidine met uw portie. Dit eiwit is ongelooflijk voordelig en helpt bij vitale functies zoals spijsvertering en verzadiging.

Er is ook enig bewijs dat Kiwi het hart ten goede kan komen. Onderzoek (via het Lancet) onthult dat het de bloeddruk en de bloedlipideniveaus kan verlagen, terwijl de zware concentratie van antioxidanten het type op lange termijn vrije radicale schade en ontsteking kan voorkomen die kunnen bijdragen aan hartziekten. Kiwi is een echte voedingskrachten, die je eiwit stimuleert terwijl je je spijsverteringsgezondheid en je hart ondersteunt.

Bramen

Hoewel alle soorten bessen geweldig voor je zijn vanwege hun antioxiderende inhoud, verdienen bramen een speciaal onderscheid voor hun enigszins verhoogde hoeveelheid eiwitten. In feite zijn ze op meer dan één manier nutritionaal krachtig, omdat ze rijk zijn aan antioxidanten om schade in vrije radicalen te voorkomen en u mogelijk te beschermen tegen cardiovasculaire problemen en andere chronische gezondheidsproblemen. En omdat ze toevallig zowel sappig als heerlijk zijn, zijn ze vooral gemakkelijk in uw dieet op te nemen.

Bovendien helpen ze je gezondheid echt op veel manieren, volgens voedingsdeskundige en yoga -leraar Molly Hentz. Ze vertelt Purewow: “(B) Gravberries zijn een van de beste bessen voor zowel vezels als eiwitten, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor snacking. Met ongeveer 2 gram eiwit per kopje en ongeveer 8 gram vezels, zijn bramen een uitstekende snack om de spijsvertering te langzaam houden, je voller houdt om een ​​gezonde darm te ondersteunen.”

Wat betreft de beste manier om ze te eten, de opties zijn vrijwel eindeloos. Je kunt ze gewoon op elk moment van de dag als een gezonde snack kauwen, maar je kunt ze ook in smoothies mengen, ze op yoghurt of ontbijtgranen strooien, toe te voegen aan je nachtelijke haver, ze op een salade te gooien of parfaits gelaagd te maken met andere fruit, granola en yoghurt.

Granaatappelarils

Knapperige, knapperige en veelzijdige granaatappelarils (zaden) zijn op zoveel manieren geweldig voor je. Slechts een halve kop bevat 1,5 gram eiwitten, en je kunt er echt zoveel mee doen – wat betekent dat het toevoegen van granaatappel aan je dieet misschien gemakkelijker is dan je ooit dacht. Hoewel de hele vrucht wat werk nodig heeft om te leren knippen, vereist het gewoon een beetje moeite.

Omdat de ARIL’s echter zo gezond zijn, verkopen fabrikanten ze ook voorverpakt in handige bekers. U kunt rechtstreeks van het pakket snakken of ze op uw yoghurt of sorbet scheppen. Voeg er een paar rechtstreeks bovenop je smoothie toe voor een leuke kleine crunch, of gooi ze over ontbijtgranen of zelfs havermout. De mogelijkheden zijn echt eindeloos, waardoor hun voordeel nog groter wordt.

En u zult er zeker van willen profiteren, volgens Penny Kris-Etherton (via de American Heart Association). De Evan Pugh -professor in de voedingswetenschappen aan de Penn State University legt uit: “Granaatappels bevatten veel voedingsvezels en antioxidanten.” Ze voegt echter eraan toe dat het een verlagingseffect kan hebben op de bloeddruk. Als u medicatie gebruikt voor hypertensie, of als u van nature hypotensief bent, is het het beste om uw arts te vragen of het veilig is voor u om granaatappelarils te consumeren.

Avocado

Er zijn weinig fruit breder geliefd bij generaties mensen dan de avocado. Hoewel velen het strikt koppelen aan zijn reputatie als de romigste en meest populaire toast -topping volgens Generation Z, is er veel meer aan dit groene wonder dan je op het punt ziet. Een hele 5-ounce avocado heeft bijvoorbeeld ongeveer 3 gram eiwitten, samen met een aanzienlijke hoeveelheid gezond vet.

Aangezien Avocado Toast voor velen een veel voorkomende ochtendmaaltijd is, ben je op de juiste voet als je doel is om je eiwit te verhogen. Zegt echter Vanessa Rissetto, MS, RD, CDN, die de mede-oprichter en co-CEO van Culina Health is, je moet op meer vertrouwen dan alleen de avocado als je wilt dat je ontbijt de primaire eiwitrijke maaltijd van je dag is. Ze legt goed+goed uit dat idealiter 30 gram eiwit per maaltijd een geweldig startpunt is. Om dat een realiteit te maken met je avocado-gebaseerde ontbijt, “(y) moet je iets anders toevoegen.” Gemeenschappelijke opties zijn onder meer eieren, bonen en kaas.

Dat kan zorgen voor een aantal spannende en interessante maaltijden – zeker voor het ontbijt, maar zelfs voor lunch en diner. Het feit dat ze überhaupt eiwitten bevatten, maakt avocado’s aanzienlijk in de fruitwereld, maar het feit dat ze Ook Pak een gezonde dikke en vezelpunch in, maakt ze ongetwijfeld een van de beste eiwitopties die u aan uw dieet kunt toevoegen.

Passievrucht

Er zijn veel vruchten met eiwitten, maar degene die het peloton leidt, is eigenlijk de bescheiden passievrucht, die een indrukwekkende 5,2 gram per kopje oplevert. Tegelijkertijd zoete en pittige, passievrucht heeft een unieke smaak en een uitstekend voedingsprofiel dat het de perfecte aanvulling maakt op verse sappen, fruitsalades, saladedressings, ontbijtgranen, havermout en nog veel meer. Natuurlijk is het ook geweldig om van vers te genieten (zorg ervoor dat je de zaden en het vlees na het snijden wegschept).

Jessica Cording, MS, RD, een schrijver en voedingsdeskundige, vertelt de gezondheid van vrouwen: “Het is een zeer voedingsstof-dicht fruit met veel verschillende gezondheidsvoordelen. Je krijgt vezels, koolhydraten, vitamine C, vitamine A en wat kalium. Het heeft veel te bieden.” Het eiwitgehalte is ongelooflijk indrukwekkend volgens elke standaard. Een ei heeft bijvoorbeeld 6 gram eiwitten. Passievrucht is de enige vrucht die in de buurt komt.

Een belangrijk punt om op te merken is dat, hoewel passievrucht ongeveer 26 gram suiker per portie heeft, het ook bijna 25 gram vezels bevat. De vezel helpt de impact ervan op uw bloedsuiker te verminderen en omdat het een lage glycemische index heeft, is het over het algemeen veilig voor diabetici om te consumeren.

Gedroogde abrikozen

Abrikozen in elke vorm bevatten eiwitten, maar de gedroogde variëteit is superieur met 4,41 gram per kopje vergeleken met 2,31 gram in de verse versie van het fruit. Een ongelooflijk eenvoudige en snelle snack, abrikozen zijn ideaal als een grab-and-go-optie die zowel gezond als smaakvol is.

Naast hun verhoogde eiwitgehalte zijn abrikozen ook antioxidantrijk, wat betekent dat ze u kunnen beschermen tegen de schadelijke vrije radicalen die ontstekingen in het lichaam verhogen, wat mogelijk resulteert in talloze bijwerkingen door oxidatieve stress (inclusief obesitas en hartaandoeningen). De vrucht bevat ook overvloedige hoeveelheden oogvriendelijke bèta-caroteen, vitamine A, luteïne en zeaxanthine. Bovendien kunnen abrikozen zelfs een onverwacht effect hebben op uw cholesterol en hoge bloeddruk.

Hoewel je ze direct uit de tas of bad kunt eten, zijn er ook andere manieren om gedroogde abrikozen in je dieet op te nemen. Je kunt bijvoorbeeld een zelfgemaakte trailmix maken en het fruit combineren met noten om een ​​smaakvolle, hartelijke en gezonde snack te creëren. Ze werken op yoghurt, in fruitsalades, in blokjes gesneden in hartige gerechten voor een vleugje onverwachte zoetheid en gepureerd als je saus of jam maakt. Omdat blootstelling aan lucht ervoor kan zorgen dat ze harder worden, is het het beste om ze in een luchtdichte pot op te slaan, zodat ze aan de dikke kant blijven.