Havermout is een van de gezondste voedingsmiddelen die u aan uw dieet kunt toevoegen, waardoor u volle granen krijgt om ontstekingen te beheersen, de bloedsuikerspiegel te beheren en uw cholesterol te verlagen. U kunt de voedingswaarde van Oatmeal crediteren voor het vezelgehalte, wat de spijsvertering vertraagt, zodat u zich niet alleen vol voelt, maar ook uw insulinerespons beteugelt. Je darmbacteriën houden ook van de vezel in havermout.
Die lekkere havermoutpakketten hebben 3 gram vezels, maar de 10 gram toegevoegde suiker is niet geweldig als je probeert je bloedsuiker in de gaten te houden. Bovendien kunnen de 160 calorieën snel over een paar uur afbranden. Je kunt je ochtendhavermout een beetje gezonder maken als je er bloemkool aan toevoegt.
Nu, voordat je begint te protesteren, zul je ook een aantal zoete goodies toevoegen zoals appels, chia -zaden en walnoten. Het toevoegen van bloemkool aan uw havermoutrecept schopt de vezel in uw ontbijt op om u vol te houden. Bloemkool is ook laag op de glycemische index, wat betekent dat het weinig impact heeft op uw bloedsuiker.
Hoe bloemkool de bloedsuiker kan verlagen
Keto -liefhebbers weten waarschijnlijk al dat bloemkool weinig koolhydraten bevat. Bloemkool maakt deel uit van de Brassica -familie van groenten, ook bekend als kruisbloemige groenten. Kruisbloemige groenten kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel te beheren bij mensen met diabetes type 2, volgens een beoordeling uit 2022 in farmacologisch onderzoek. In klinische proeven zagen mensen die kruisbloemige groenten en groenten van de ui en knoflookfamilie aten, hun nuchtere bloedglucosewaarden dalen met bijna 13 mg/dl (milligram per deciliter). Als u al medicatie gebruikt voor diabetes type 2, kunt u uw bloedsuiker zien dalen met bijna 7 mg/dl door deze groenten te eten.
(Hier is een geweldig recept voor kruidige geroosterde bloemkool.)
Wat is het over deze groenten die de bloedsuikerspiegel kunnen regelen? Het kan iets te maken hebben met waterstofsulfide, wat kan beïnvloeden hoe het lichaam glucose reguleert. Mensen met diabetes type 2 produceren minder waterstofsulfide. Groenten zoals bloemkool geven waterstofsulfide vrij wanneer je ze eet, zodat ze mensen kunnen helpen hun bloedsuiker te beheersen. De isothiocyanaten in kruisbloemige groenten kunnen ook een gezonde bloedsuikerspiegel ondersteunen.
Hoe u uw havermout kunt stimuleren met bloemkool
Dit recept, gebaseerd op één van preventie, kan in het begin misschien een beetje tweaken nodig hebben als het idee om bloemkool aan je havermout toe te voegen, je uitduikt. Je kunt beginnen met het toevoegen van een klein beetje bloemkool terwijl je je havermout op het fornuis langzaam kookt en elke week iets meer werkt. Je hebt ouderwetse gerolde haver nodig in plaats van het snel-gekookte soort dat je in de magnetron kunt zappen. Traag gekookte haver duurt iets langer om op het fornuis te koken, maar ze zijn veel romiger.
Verwarm in een grote steelpan 3 kopjes melk, plantaardige melk of water op hoog tot kookt en breng het vervolgens tot middelhoog. Voeg een kopje havermout toe, 2 kopjes rakte bloemkool (bevroren is prima), een theelepel vanille en 2 eetlepels chiazaden en roer dan af en toe. Voeg enkele van je favoriete verwarmende kruiden toe, zoals kaneel en nootmuskaat. Laat het havermoutmengsel 10 tot 15 minuten koken terwijl u aan de topping van uw havermout werkt.
Kern 3 appels en hak in kleine stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en kook de appels een minuut. Voeg ½ kopje walnoten toe en bak het mengsel nog twee of drie minuten. Zet opzij en voeg elke zoetstof (zoals agave of ahornsiroop) toe, indien gewenst.
Zodra de havermout het grootste deel van de vloeistof heeft geabsorbeerd, schep je het in 4 kommen. Top met het Apple-Walnut-mengsel en geniet van meer dan 10 gram vezels als ontbijt.