Het mediterrane ontbijt met twee eiwitten aan eiwitten

Inmiddels bent u waarschijnlijk bekend met de gezondheidsvoordelen van het mediterrane dieet, zoals een lager risico op hartaandoeningen, verminderde ontsteking en verbeterde slaap. Het mediterrane dieet gaat echter niet over het eten van meer gyros en baklava. In plaats daarvan omvatten voedingsmiddelen op het mediterrane dieet peulvruchten, fruit, groenten, olijfolie en vette vissen zoals zalm. Geraffineerde granen, verwerkt vlees en suikerachtige voedingsmiddelen zijn beperkt.

Gelukkig kun je eieren eten op het mediterrane dieet, maar je wilt echt je consumptie van eidooier beperken tot één per dag (hoewel je onbeperkt eiwit kunt hebben). De eierdooier heeft de helft van het eiwit van het ei, dus je moet twee keer het eiwit eten om voldoende eiwit te krijgen voor een enkel ei. U kunt echter meer dan 16 gram eiwitten krijgen bij het ontbijt als u Turkse eieren maakt, die gekookte eieren worden geserveerd met een hartige Griekse yoghurt. Turkse eieren hebben zelfs dezelfde hoeveelheid eiwitten alsof je twee eieren zou eten.

Griekse yoghurt heeft meer eiwitten dan een ei

Griekse yoghurt heeft een verrassende hoeveelheid eiwitten omdat de extra vloeistof en wei in reguliere yoghurt gespannen is om er een meer geconcentreerde eiwitbron van te maken. Calorie voor calorieën, vetarme Griekse yoghurt heeft 50% meer eiwitten dan een ei, maar met de helft van het vet. Griekse yoghurt heeft ook slechts 10 milligram cholesterol vergeleken met de 186 milligram in een ei.

(Hier zijn enkele ingrediënten die het Griekse yoghurt ongezond kunnen maken.)

Het combineren van een ei met Griekse yoghurt als ontbijt geeft u veel van uw noodzakelijke voedingsstoffen. Hoewel de Griekse yoghurt bijna 4 gram suiker heeft, krijg je 115 milligram calcium (9% van je dagelijkse waarde) en 141 milligram kalium (3% van je DV). Eieren zijn ook een geweldige bron van choline (27% van je DV) om je hersenen, hart en leverfunctie te verbeteren. Je ooggezondheid zal profiteren van de luteïne en zeaxanthin in eieren. Bovendien zal het ontbijt met eieren en Griekse yoghurt je dag beginnen met veel B -vitamines om je lichaam en hersenen te voeden.

Hoe u met high-eiwit Turkse eieren maakt

Je hebt geen speciale eieren nodig om Turkse eieren te maken, maar je hebt minstens twee gewone eieren nodig om twee porties van dit mediterrane ontbijtgerecht te maken. Combineer eerst 2 eetlepels vers gehakte dille en ½ theelepel verse knoflook in een kom met ¾ kopje vetarme Griekse yoghurt. Voeg een scheutje zout toe voor smaak of sla het over als je je natrium probeert te bekijken. Laat het mengsel zitten totdat het kamertemperatuur bereikt.

Verhit vervolgens wat olijfolie op middelhoog vuur en roer wat komijn- en rode pepervlokken (of Aleppo -peper, als je het hebt) totdat de olijfolie geurig is (ongeveer 30 seconden). Leg het olijfoliemengsel opzij in een kom en voeg vervolgens voldoende olijfolie terug aan de pan om de twee eieren te bakken. Je kunt slechts één kant van de eieren bakken totdat de blanken zijn ingesteld, of de eieren omdraaien als je ze iets meer doet.

Verspreid ten slotte het Griekse yoghurtmengsel op twee afzonderlijke platen en bedek vervolgens met de eieren. Besprenkel de gekruide olijfolie en strooi meer verse dille, zout of peper erop.

Eén portie Turkse eieren heeft iets meer dan 200 calorieën met bijna 9 gram hart-gezonde onverzadigde vetten. Dit recept is ook keto-vriendelijk met iets meer dan 4 gram koolhydraten. Turkse eieren hebben echter weinig vezels, dus je hebt misschien een portie fruit, groenten of volkoren toast nodig om dit ontbijt compleet te maken.